ZEYTİNLİADA TURİZME AÇILIYOR

ZEYTİNLİADA TURİZME AÇILIYOR






Erdek Kaymakamı İsmail KAYGISIZ, 2012 Temmuz ayında turizme açılması planlanan Türkiye'nin tek ada arkeoparkı olan Zeytinliada  Kazı Çalışmalarının  21 Haziran  2012 tarihinde başlayacağını açıkladı.

Kaymakam İsmail KAYGISIZ, kazı çalışmalarının Erzurum Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç.Dr. Nurettin ÖZTÜRK başkanlığında devam edeceğini, çalışmaların  30 kişilik bir ekiple yürütüleceğini söyledi.

Kazı çalışmaları öncesi Zeytinliada'da Belediye Başkanı Hüseyin AYSAN ile birlikte  incelemelerde bulunan KAYGISIZ   Zeytinliada 2012 kazı çalışmalarında kullanılmak üzere Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 100.000 TL ödenek tahsis edildi.İl Özel İdaresinden de ek ödenek çalışmaları devam etmektedir. Zeytinliada'yı Erdek turizmine kazandırmak istiyoruz. Kazı çalışmalarını 2013 yılında bitirmeyi planlıyoruz. Kazı çalışmaları devam ederken, Zeytinliada'yı 14 Temmuz 2012 Cumartesi günü yapacağımız açılışla ziyarete açacağız. Adayı gezmek isteyen turistler, bu tarihten itibaren bu isteklerini yerine getirebilir. Ziyaretçiler, ada etrafına yapılan ahşap yürüyüş yoluyla antik adayı gezebilecek, dünyanın yekpare en büyük vaftiz havuzunu görebilecek, tarihin ilk zamanlarından beri deri rahatsızlıklarına iyi gelen şifalı suya ulaşabilecek ve adadaki ağaçlar altında oturup, Erdek manzarasında kahvelerini yudumlayabilecekler. Ayrıca zeytinliada'da bulunan Meryemana Kilisesinin 1300 m2 alanı bugünlerde başlayacak çalışmayla  polikarbon malzemeyle kaplanacak.

Zeytinliada Arkeopark şimdiden, Erdek ve bölgemize hayırlı-uğurlu olsun” açıklamasında bulundu.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı