Zeytinli`de, 15.Kültür ve sanat festivali

Zeytinli`de, 15.Kültür ve sanat festivali

Zeytinli Belediyesi bu yıl 15. düzenlediği Kültür ve Sanat Şenlikleri bayrama özel bayram tadında gerçekleşti.

Zeytinli Belediyesi bu yıl 15. düzenlediği Kültür ve Sanat Şenlikleri bayrama özel bayram tadında gerçekleşti.

 İlgi gören programları ve paneliyle büyük beğeni ve takdir toplayan Zeytinli Kültür ve Sanat Şenlikleri  10 Ağustos 2013 günü Zeytinli Cumhuriyet meydanındaki açılışla başladı.

Çok sayıda davetlinin ve körfez halkının katıldığı şenliklerde bölge milletvekilleri Namık Havutça, Ayşe Nedret Akova, Haluk Ahmet Gümüş, Balıkesir CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk ve yönetim kurulu, Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ve yönetim kurulu üyeleri, Akçay, Güre, Altınoluk Cumhuriyet Halk Partili belde başkanları ve yönetim kurulu üyeleri başta olmak üzere Akçay Belediye Başkanı Cahit İnceoğlu, Güre Belediye Başkanı Kamil Saka, Altınoluk Belediye Başkanı Hasan Özpolat, Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, Küçükköy Belediye Başkanı Mesut Ergin, Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, Zeytinli Belediye Başkan Yardımcısı Nihat Sönmez, Zeytinli Belediyesi Meclis üyeleri Ali Tiritoğlu, Mehmet Duran, Savaş Sözeri, Ayhan Gürkan, Ahmet Çelik, Sunay Obuz İşbuğa, Engin Kızıltan, Aynur Salı, Cemalettin Acar, Hüseyin Simliova başta olmak üzere çok sayıda katılımcının ve körfez halkının katıldığı şenliklerin ilk gecesinde Belediye Başkanımız Sayın Hasan Arslan’ın açılış konuşmasının ardından söz alan Milletvekillerimizin yaptıkları konuşmaların beraberinde Burhaniye Gençlik Merkezi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sahne alan Zeytinli Türk Halk Müziği topluluğu solo konserleriyle dinleyicilere keyifli dakikalar yaşattılar.

Daha sonra türk pop müziğinin sevilen ismi Lara katılanlara doyumsuz bir müzik ziyafeti sundu.

Program dahilinde her yıl geleneksel hale getirilen Zeytinli Belediyesi tarafından düzenlenen toplu sünnet töreni için kına şöleni düzenlendi.

Duygulu anların yaşandığı kına şöleninde Belediye Meclis üyesi Aynur Salı, Zeytinli Belediye Başkanı eşi Oya Arslan, Özel Kalem Müdürü Özge Ayanoğlu sünnet çocuklarının kına merasimini yaparak geceyi neşeli bir şekilde tamamladılar.

Yoğun geçen şenliklerin 2. Gününde 11 Ağustos 2013 cumartesi saat 17:00’de Çınaraltı çay bahçesinde yazar-araştırmacı Cemil Yavuz yönetiminde Gazeteci-Yazar Orhan Bursalı, Gazeteci-Yazar Can Ataklı ve Antikapitalist Müslüman Yazar İhsan Eliaçık ın katıldığı panelde körfez halkıyla birlikte oldular.

Nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa? konulu panel katılımcılar tarafından büyük beğeni ile karşılandı. İlgi odağı olan yazarlarımız dinleyicileriyle buluşmanın onurunu yaşadıklarını ifade ettiler.

Daha sonra ilerleyen saatlerde sahne alan Ali Altay seyircisine coşkulu anlar yaşattı. Gecenin finalinde ise beklenen Kent Ozanı Onur Akın körfez halkıyla Zeytinli’de buluştu.

Yaklaşık 2.5 saat süren konser süresince şarkılarına eşlik edilmesi ve tüm şarkılarının biliniyor olması sanatçıyı daha da memnun etti.

Gecenin sonunda kendisine teşekkür etmek için sahneye çıkan Belediye Başkanı Sayın Hasan Arslan Zeytinli’de kendilerini ağırlamış olmanın ve körfez halkıyla buluşturmuş olmanın memnuniyetini ifade ederek burada kendileriyle birlikte olmalarından dolayı sanatçıya teşekkür etti.

Şenliklerin 3. Gününde 12 Ağustos 2013 Saat 12:00’de her yıl Zeytinli Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen sünnet şenlikleri kapsamında mevlüd okutularak sünnet yemeği verildi. Tüm çocuklarla beraber olan Sayın Hasan Arslan ve eşi Oya Arslan çocukların hayatlarında bir anı olarak saklayacakları ``bu anlamlı günü tertiplemek mutluluk verici ve şenliklerimize ayrı bir anlam katmaktadır ``dedi.

Zeytinli Belediyesinin 15. Sini düzenlediği şenliklerin son günü kapanışı Ankara Meydan Tiyatrosunun sahneye koyduğu “Sakıncasız” adlı oyunla son buldu. Büyük beğeni ile izlenen oyun sık sık alkışlarla keserek coşkularını gösterdiler. 



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı