Zeytinyağ konseyinden fiyat açıklaması

Zeytinyağ konseyinden fiyat açıklaması

Zeytinyağı piyasası karıştı! Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tan’dan “yeni fiyat” açıklaması

Zeytinyağı piyasası karıştı! Zeytinyağı Konseyi Başkanı Tan’dan “yeni fiyat” açıklaması

Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili son zamanlarda çıkan haberlerle ilgili Uusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi Başkanı Başkanı Mustafa Tan önemli uyarılarda bulundu.

TARİŞ Zeytinyağı alım fiyatını açıklamasının ardından markette satılacak zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili yapılan haberlerle ilgili Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı (UZZK) Konseyi Başkanı Mustafa Tan açıklamada bulundu.

Geçtiğimiz günlerde TARİŞ Zeytin ve Zeytinyağı Birliği Başkanı Hilmi Sürek, 2023-2024 sezonu zeytinyağı alım fiyatını kilogram başına 295 lira olarak belirlediklerini kamuoyuna duyurmuştu. Bu açıklama sonrası birçok haber mecrasında Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili dikkat çeken iddialarda bulunuldu.

Zeytinyağı litre fiyatının 600 TL’ye çıkacağına yönelik haberleri de kapsayan içerikler sonrası sektörün önemli temsilcilerinden Mustafa Tan’dan dikkat çeken bir uyarı geldi.

ZEYTİN VE ZEYTİNYAĞI KONSEYİ BAŞKANI’NDAN “YENİ FİYAT” AÇIKLAMASI

Fiyatlar üzerinde spekülatif konuşmalar gördüğünü ifade eden ve Zeytinyağı fiyatlarının Türkiye’de dünya ile paralel gittiğini dile getiren ve Tan, "Fiyatlar piyasada oluşur, 'şöyle olacak, böyle olacak' demek spekülatiftir. Bu yanlıştır. Nitekim birçok kuruluşumuz fiyatlarını açıklamaya başladı. Onlar da ticaret yapıyorlar. Ticareti kurallarına göre, maliyetlere bakarak üretici kuruluşları üreticilerin de haklarını savunarak ve aynı zamanda basiretli bir tüccar gibi de hareket ederek fiyatlar açıklıyor. Fiyatlara baktığımız zaman dünya piyasalarıyla benzeşen fiyatlar. Bu yıl kaliteli yağların miktarı çok az. Mesela 295 lira fiyat var, bu fiyat en kaliteli grubun fiyatı. Normalde 1-1,5 asitler 200-250 lira civarında." diye konuştu.



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı