Zeytinyağında AYMİS farkı

Zeytinyağında AYMİS farkı

Zeytin çeşitleri ve Zeytinyağında lider marka AYMİS Limited Şirketi, yeni sezonda zeytin çeşitleri ve zeytinyağı üretimini sürdürüyor.

Erdek’in, Ocaklar Mahallesi sınırları içinde, Cumhuriyet Mahallesi, Toma Deresi Küme Evleri mevkiinde bulunan AYMİS Limited Şirketi, yeni sezonda zeytin çeşitleri ve zeytinyağı üretimini sürdürüyor.

2010 yılında kurulan şirketin yönetim kurulu başkanı Mete Hacı, günlük zeytinyağı üretim kapasitelerinin 90 ton olup, halen 70 tonluk üretim yaptıklarını açıkladı.

Şu anda fabrikalarında kendileri tarafından 25 çeşit zeytin işleyip, ülkemizin çeşitli kentlerinin yanı sıra yurt dışına da ihraç ettiklerini belirten Hacı, şunları söyledi:

“Fabrikamızdaki işlediğimiz zeytini ağırlıklı olarak kendi bahçelerimizdeki Akhisar ve Mersin Mut olmak üzere Erdek ve başka bölgelerden alıyoruz. Zeytinlerimizde kesinlikle kimyasal yoktur. Hepsi doğal üretimdir. Günde 5 ton zeytin paketlemesi yaparak, tüketicilere ulaştırıyoruz.”

Ayrıca kükürtlü, yosunlu ve sade olmak üzere üç çeşit zeytinyağı üretimi de yaptıklarını vurgulayan Hacı, “İçinde bulunduğumuz sezonda zeytin alımlarını ve üretimimizi 26 Eylül’de başlattık. Fabrikamızın zeytinyağı bölümü halen 24 saat çalışıyor. Ancak bu sezonda, Erdek ve yöresinde zeytin rekoltesi ve kalitesi biraz sıkıntılı. Başta yağmurun yetersizliği ve iklim koşullarının elverişli olmaması buna neden oldu. Zeytin aldığımız diğer bölgelerde pek sıkıntı görülmüyor. Ancak bölgemizdeki zeytinlerden elde ettiğimiz zeytinyağı oldukça kaliteli durumda” dedi.

DÜNYA ÇAPINDA ÖDÜLLER

AYMİS’in ürettiği zeytinyağları, her yıl dünyanın çeşitli kentlerinde yapılan yarışmalarda birincilik ödülleri alıyor. Şirketin yönetim kurulu başkanı Mete Hacı, şimdiye kadar dünyanın çeşitli ülkelerinde 8 birincilik ve altın madalya kazandıklarını belirterek, “En büyük gurur kaynağımız, ülkemizin ismini yurt dışında başarıyla temsil etmemizdir” diye konuştu.

KİŞİ BAŞI ZEYTİNYAĞI TÜKETİMİMİZ YETERSİZ

Ülkemizde kişi başına düşen yıllık zeytinyağı tüketiminin 4-5 litre arasında bulunduğuna, buna karşılık Yunanistan, İspanya ve İtalya gibi ülkelerde ise kişi başı yıllık tüketimin 60 litre dolayında olduğuna işaret eden Mete Hacı, “Ülkemizde kişi başı zeytinyağı tüketiminin artması gerekiyor” dedi. 

Hacı, şirket olarak misyonlarının insan sağlığını önemseyen, çevreyi ve doğayı koruyan güvenilir üretim yapmak, vizyonlarının ise zeytin ve ürünlerini iyi tarım uygulamaları ile sürekli aynı kalitede üreterek sağlıklı, güvenilir ve uluslararası standartlara uygun mamul duruma getirip, iç ve dış piyasaya sunmak ve bunları yaparken insanlara istihdam sağlamak olduğunu, üretimlerini bu ilkelerden ödün vermeden, aynı özenle sürdüreceklerini sözlerine ekledi.  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler: Zeytinyağında AYMİS farkı
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı