Ziyaret bahane ``Bütünşehir`` şahane...

Ziyaret bahane ``Bütünşehir`` şahane...

Vali Yılmaz Arslan`ın düzene ilçe ziyaretlerinin altında ``Bütünşehir` çıktı.






Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan`ın bu sabah Bandırma`da Organize sanayi bölgesi yönetim toplantısı ile başlayıp, ardından Erdek, Gönen, Balya ve İvrindi ile noktalanan gezi paketinin altından Balıkesir`in Bütünşehir beklentisi çıktı.

Vali Yılmaz Arslan Erdek Kaymakamlığında yaptığı konuşmada 3 yıldır Balıkesir`de görev yaptığını bu zaman içersinde ilçelerin tüm beklentilerine olumlu yaklaşarak ihtiyaçların bir bir çözümlendiğini söyledi.

Vali Arslan daha sonra yeni Erdek hastanesini ziyaret etti.
Burada hastane baş hekimi tarafından kendisine verilen brifin`de Hastaneler noktasında Bandırma ve Erdek`in şanslı olduğunu, Balıkesir`de ise sağlık anlamındaki yapılanmanın iki ilçenin gerisinde kaldığını söyledi.

Erdek ve Bandırma hastanelerinin bir çok tıbbı cihaz ihtiyacının hamiyetperver vatandaşlar tarafından karşılandığından söz etmeyen vali Arslan, her nedense Bandırma`da Tıp fakültesi için fiziki yapının mevcut olmasına rağmen, arsası dahi olmayan Balıkesir`e taşıma noktasındaki gayretini ardından, Tıp fakültesinin açılması başka baharlara kalması pahasına başlatılan çabanın önümüzdeki günlerde tamamlanmak üzere olduğunu unuttu.

Vali Yılmaz Arslan`ın Bütünşehir istimli ilçe ziyaretleri`nin Bandırma`dan sonraki Erdek ayağında, daha sonra Zeytinliada`ya geçildi.

Vali Yılmaz Arslan`ın Erdek programını yakından takip eden ilçe müftüsü İsmail Yalçın Zeytinliada Arkeopark ziyaretinden imtina etti.

Erdek İHL için ilçe ilçe dolaşıp para toplayan Müftü İsmail Yalçın, Zeytinliada Arkeopark-Meryem ana kilisesine gösterilen ilgi ve aktarılan kaynaklar nedeniyle tavrını göstermiş oldu.

Seri ada ziyaretinde kazı başkanı Doç.Dr.Nurettin Öztürk,Vali Arslan`a Zeytinliada Arkeopark kitapçığını armağan etti.
Bu arada yorgunluk atıldı ve kendilerine ikram edilen pohça`nın Zeytinli olduğu belirtilip, Zeytinliada-Arkeopark`ta Zeytinli Pohça`yemenin manşetlere yansıyacak başlığından söz edildi.

Vali Yılmaz Arslan daha sonra tamamlanmak üzere olan Erdekspor salonu inşaatında incelemelerde bulundu.

Vali Arslan`ın Erdek`teki programı Çocuk yuvası   ziyareti ve Cami yapılmak istenen Şehitlik güzergahlı rota ile Arteka Taş restorant`taki öğle yemeği ile son buldu.

Vali Arslan`ın yarın günlük Bandırma ve Erdek ziyaret porgramı öğleden sonra Gönen ve Balya ile devam etti.





Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 24.2 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.5 ° / 11.4 ° false
  • Perşembe 21.4 ° / 12.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı