Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


İşsizlik-Fakirlik

İşsizlik-Fakirlik


Hangi fitneci, hangi darbeci, hangi çapulcu, hangi ayyaş “Türkiye’de İşsizlik Var” derse, M. Ali’nin dediğinden olsun.


M. Ali Erbil değil, M. Ali Şahin’in dediğinden olsun!


AKP içinde, sekreterini koynuna alıp sonra da imam nikâhı kıyıp, adına satın aldığı apartman dairesinde oturtan, oturttuğu yerden her ay maaş veren gani gönüllü bakanlar bilirim ama M. Ali kadar “İşsizlik” problemi için pratik ve sonuç alıcı çare üreteni de ilk defa görüyorum. Kendisini kutlarım.

Hukukçu olan Şahin, Başbakan Yardımcılığı-Adalet Bakanlığı-TBMM Başkanlığı yaptı. Yanında çalışanlara “Baba” gibi davranması, memleketi Karabük’e babasının elini öpmeye, oğlu ile beraber devletin helikopteri ile gitmesi ve Deniz Feneri olayının içyüzünün ortaya çıkması için ağııır fakat emiiiin adımlarla çalışması ile ünlüdür.

Bu devlet büyüğümüz dedi ki;
“Gezi Direnişi, AKP Hükümetini düşürmeyi amaçlamıştır. Bu eylemler TCK’ nın 312. Maddesi kapsamında değerlendirilmeli ve eylemciler müebbet (ömür boyu) hapisle cezalandırılmalıdırlar.”


M. Ali’deki zekâyı bilmeyenler hemen manşet attılar; “Yok devenin pabucu, asın bari” dediler. Hâlbuki adamcağız işsizliği yok etmek için böyle söyledi.


Erdoğan, gezi eylemcileri için işsiz-güçsüz-çapulcular demişti ya, adam işsizleri toplayıp cezaevine kapatacak ve devletin şefkatli elleri bu işsizlere bakacak! Sonuçta ne olacak? İşsizlik düşecek akıllım, işsizlik. Şimdi anladın mı?

Bu projeyi çekemeyen “Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi” derhal atağa geçerek, M. Ali’nin buluşunun pabucunu dama attı.


“Adama göre iş yaratma” felsefesinin en ileri örneğini veren üniversite,
Basın İlan Kurumu aracılığıyla verdiği ilanda, işe alınacak öğretim üyelerinde istenen şartları yazıyordu!


Başbakan’ın üniversitesi bir dalgınlık sonucu yani “Sehven!”, sınavla işe alacağı elemanların isimlerini de ilana yazıverdi! Hadi canım olur mu böyle rezillik, demeyin.


Vallahi de, Billahi de, Tallahi de oldu!
İşsizliği önlemek için ne kadar ince çalıştıklarını gördünüz mü?

Siz, siz olun bir daha ak ve tertemiz hükümetimize laf etmeyin.
Yok efendim, yılbaşından 19 Temmuza kadar, vatandaşın kredi kartı borcu 40 Milyar daha artmış ve kredi kartında toplam vatandaş borcu 305 Milyar lira olmuş da, dış açık 50 Milyar Doları aşmış da, bir sürü lagara-lugara.

Başbakan sizlere kredi kartı almayın demedi mi? Dedi. Niye aldınız?
Ona mı sordunuz kartları alırken? Erdoğan’ın çocuklarının kredi kartı borçları mı var? Onlar gibi olsanız ya?


Kendinize gelin, siz sadece oy vermekle ve bir daha ki sandığı “Hacı Yolu” bekler gibi beklemek zorundasınız. Sizin vatandaş olarak göreviniz ve işiniz budur. Gerisi racona ters olur.


Oturun oturduğunuz yerde. Alın makarnayı-kömürü, bakın dalganıza.
İşte o kadar!

Not; Tek parti döneminde, “Vali Paşa”lar vardı. Adam hem vali, hem komutan, hem belediye başkanı idi. Mutlu Vali Paşa, kendini öyle sanıp 5 Ağustos için Silivri’ye gitmeyi yasaklamış! Vali Paşa, oldu olacak “sıkıyönetim” ilan et. Nasılsa arkanı hukuksuzluğa dayamışsın, kullanıldığının farkında değil misin? O saçları değirmen de mi ağarttın?
Sen yat-kalk dua et ki, verdiğin o emri sana yedirecek cesarette bir Genel Başkan yok, maalesef. İçlerinde “Adam” gibi yürekli bir Genel Başkan olsaydı, yüz binlerce kişi ile Silivri’ye gelir ve sana verdiğin o emri geri aldırtırdı!


Neyse, bunlar iyi günleriniz. Az kaldı, az…

Sağlık ve başarı dileklerimle 03 Ağustos 2013
Rifat Serdaroğlu

 
  • BIST 100

    9753,27%0,32
  • DOLAR

    32,54% 0,04
  • EURO

    34,98% 0,55
  • GRAM ALTIN

    2427,84% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3994,55% 0,00
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli

Balıkesir

25.04.2024

  • İMSAK 04:37
  • GÜNEŞ 06:10
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:30