Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


İLERİ DEMOKRASİ GELİYOR

İLERİ DEMOKRASİ GELİYOR


Demokrasi eski Türkiye de kaldı. Yeni Türkiye ile ileri demokrasi geliyor. Eski Türkiye de demokrasi vardı. Vatandaş seçim meydanlarında konuşan lidere sesini duyurmak için. Her şeyi yapıyordu. Her şeyden önce vatandaşa saygı vardı. Kendisini eleştiren vatandaşa polis müdahale ettiğinde lider polise bırakın talimatı verir. Ve getirin onu buraya der vatandaşın derdini dinlerdi. Her türlü eleştiriye tahammül ederlerdi. Polis koruması ile gezmezlerdi. Yüzlerce özel korumaları olmazdı. Süleyman Demirel bir Cuma günü kapalı spor salonunda DYP'nin il kongresine gelmişti. Partiden iki kişi Süleyman Demirel'e kaplıda abdest aldırma ve cumaya götürme görevi verildi. Birisi bendim. İki kişi Demirel'e abdest aldırdık. Ne odanın kapında koruma vardı. Nede odada koruma vardı. Sonra arabaya bindirdik. Paşa camiye götürdük. Camiye kadar refakat ettik. Namazı kıldık döndük geldik. O zaman liderin vatandaşa. Vatandaşında lidere güveni vardı.

Şimdi liderlerin yanına hiçbir vatandaş sokulamıyor. Hele iktidar partisinin yanına hiç sokulamıyor. Vatandaştan korkulur mu? Çünkü eleştiriye tahammülleri yok. Uşak da olan olay bunun göstergesidir. Muhalefet partisinin kadın kolları başkanı cumhurbaşkanı parti binasının önünden geçerken bozkurt selamı vermiş. Korumalar ve polis parti binasına dalmışlar. Partinin kadın kolları başkanını gözaltına almışlar. Savcı tutuklama isteği ile mahkemeye sevk etmiş. Mahkeme tutuksuz yargılanması için serbest bırakmış. Allah aşkına bu muhalefet partileri bu Türkiye cumhuriyeti devletini partileri değil mi? o partinin kadın kolları başkanı bu ülkenin vatandaşı değil mi? Ne olurdu cumhurbaşkanı o partili kadına elini sallasa selam verseydi. Ortam hem gerilmezdi. Hem de partiler arasındaki gerilim düşerdi.

AKP'liler Rabia işareti yapıyor. Onlara bir şey diyen oluyor mu? Türkiye bunları aşmıştı. Ne ile aşmıştı? Demokrasi ile aşmıştı. Demokraside herkes özgürce eleştirebiliyordu. Fakat şimdi yeni Türkiye ile birlikte ileri demokrasi geldi. Demek ki yeni Türkiye ile birlikte gelen ileri demokrasi böyle olacak. Ayakkabı kutusu gösterenler. Hırsız var diyenler gözaltına alınıyordu. Allah korusun miting meydanında hırsızın birisi bir vatandaşın cebinden cüzdanını çalsa adam hırsız var diye bağırsa. Bir ton sopa yer. Dayak yediğine mi yansın? Cüzdanının gittiğine mi yansın? Demokrasi ileri demokrasiden daha hoşgörülü imiş demek ki?

Vatandaş bu kadar baskı altında tutulamaz. Bunun adına baskıcı bir rejimin geleceğinin haberciliği denir. Seçime girmeden önce çıkarılan iç güvenlik yasası vardı? Şimdi o yasanın getirdikleri birer birer uygulanıyor demektir. Bu olay hafife alınacak bir olay değil. Vatandaş liderler geçerken elini kaldırmaya korkacaklardır. Sayın cumhurbaşkanı gerilimi düşürmesi gerekirken. Kendisi ortamı geriyor. Bundan önceki cumhurbaşkanları ortan gerilmeye başladığında. Cumhurbaşkanı Liderleri toplar ortamın gerginliğinin düşürülmesi için liderlere tavsiyede bulunurdu. Cumhurbaşkanı tarafsızlığını tamamen unutmuştur. Otobüsçüler ile yaptığı toplantıda biz böyle yapıyoruz” diyerek taraflı olduğunu söylemiş oldu. Hâlbuki anayasamıza göre yapmış olduğu yemine uymamış oluyor.

Artık vatandaşın yeni Türkiye de ileri demokrasiye kendilerini alıştırmaları gerekecektir. Demokrasiyi unut yeni Türkiye de ileri demokrasiye adapte olmaya bak. İşte kapı işte sapı, ya bu deveyi güdeceksin ya da bu diyardan gideceksin. Başkan bir ülkeye gedemeyeceğinize göre bu deveyi güdeceksiniz demektir. Yeni Türkiye de çok şeylere alıştıracaklar. Sosyal medya da vardı. İstanbul'un bir ilçesinde kaymakama Türk bayraklarını indir emri verilmiş. Yeni Türkiye de Türk kelimesi olmayacak. Kurumlardan TC kaldırılacak.

AKP istediği 400 milletvekili sayısını bir bulsun. Turpun büyükleri o zaman heybeden birer ikişer çıkmaya başlayacak. Siz o zaman seyredin cümbüşü. Bindik alamete gidiyoruz kıyamete Allah sonumuzu hayır eyleye. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye cumhuriyeti! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Türk milliyetçiliği! Allah bize hem Müslümanlığı hem de Türklüğü bahşetmiş. Birde Atatürk gibi benim en bürük servetin ve iftiharım Türk olmaktır, diye bir lideri bahşetmiş. Herkesin ırkı ile gurur duyması doğal hakkıdır. Kimsenin ırkına saygısızlık yapmayız. Biz ırkımıza saygı gösterin demiyoruz. Gölge etmeyin başka ihsan istemiyoruz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 30 – 05 – 2015 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44