Aran KARAN


B A N D I R M A SEVDASI

B A N D I R M A SEVDASI


    Bandırma içinde bulunduğu jeopolitik konum itibarıyla her zaman büyük önem arz eden Balıkesir ilinin güzel bir ilçesidir. Sahip olduğu demiryolu, karayolu ve deniz yolu ağıyla Marmara´yı Ege´ye bağlayan bir köprü görevi üstlenir. Genel olarak bakıldığında ne tam bir sanayi şehri,  ne de tam bir tarım şehri, tabiri caizse şahsına münhasır olarak her şeyden biraz bir şeyleri görüp yaşayabileceğiniz müstesna bir kenttir.

    Özellikle son yıllarda sürekli dışarıdan göç alan, bunun paralelinde nüfusu gittikçe artan bir şehirdir. Balıkesir büyükşehir belediyesiyle yerel belediyenin yetki karmaşasında hak ettiği hizmetleri bir türlü alamayan, kendi öz kaynaklarını doğru düzgün kullanamayan bahtsız bir şehirdir Bandırma. İl olmayı çoktan hak etmiş ama her iktidar döneminde bu isteği görmezden gelindiği için makûs talihini bir türlü yenemeyen bir şehirdir Bandırma?

  Dillere destan rüzgârıyla, Kalbimize işleyen bordo beyaz aşkıyla, tüm yurda nam salmış 10,5 sevdasıyla yaşadığımız nefes aldığımız özelimizdir Bandırma.   Madalyonun bir tarafından bakıldığında; hızla çoğalan nüfusu ve bunun paralelinde gittikçe daha da büyüyen ve gelişen kent yapısı ile neredeyse hayatın 24 saat dolu dolu yaşandığı koca bir şehirden bahsederken. Madalyonun diğer tarafından bakıldığında ise; sürekli beton yığınına dönen ve zaman zaman çarpık kentleşmenin izlerini taşıyan sokakları ile nefes almakta zorluk çektiğimiz bir şehirden bahsetmek mümkün. Trafikte Mevcut ana ve ara arterlerin yetersiz kaldığı, park sorununun giderek arttığı bu şehirde bilhassa son yıllarda yağmur sonrası sık sık karşılaştığımız alt yapı eksikliğinden kaynaklanan su baskınları, pislik içerisindeki sokakları ve delik deşik köstebek yuvasına dönen yolları ile gittikçe yaşaması zorlaşan yorgun bir şehrin izlerini görmek mümkündür.

   Hayatın normal akışında çoğu zaman her şey istediğimiz gibi gitmiyor. Bazı durumlarda elimizden bir şey gelmeden çaresiz bir şekilde bazı şeylere seyirci kalıyoruz. Bu gibi durumlarda her daim suçu başkalarına yüklüyoruz. Oysaki yaşadığımız şehirlerde vatandaş olarak hepimizin üstüne büyük sorumluluklar düşüyor. Vatandaşlık bilinciyle büyük şehrin gerektirdiği yaşam standartlarında herkes üstüne düşen sorumluğu yerine getirse, tüm canlılar için daha yaşanabilir ortamları el birliği ile inşa etmiş oluruz. Durun ve şöyle bir düşünün; Kendimiz acaba ne kadar sorumluluk alıyoruz, daha yaşanabilir hayat adına üstümüze düşen görevlerin ne kadarını yerine getiriyoruz.                                                                                                   

     Öncelikli olarak ikili ilişkilerimizde diyalog eksikliği hayatımızın her alanında karşımıza çıkıyor. Apartman dairelerimizde hayattan soyutlanmış bireyler olarak yaşıyoruz. Karşılaştığımız komşularımıza bir günaydın, bir iyi akşamlar demeyi esirgiyoruz. Selamı sabahı kestik saygı kurallarını hiçe sayarak özel hayat adına altında bencilce yaşıyoruz. Yüksek sesle müzik dinliyor, konu komşuyu rahatsız eden evimizin önündeki ayakkabılarımızı dahi toplama gereği duymuyoruz. Apartman ve sitelerde yönetimlerinin seçildiği toplantılara katılmıyor buralarda oturan sakinler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmiyoruz. Sonrasında alınan kararlara en başta katılmadığımız halde biz itiraz ediyor. Hır gür çıkartıyoruz. Sokakları kirletmek için adeta yarışıyor, içtiğimiz sigara izmaritini sorumsuzca yere atıyoruz. Sokağa sümkürüp tüküren balgam çıkartan bizim insanımız. Yediği kuruyemişin kabuklarını sokağa dökerek saçıp gezen yine bizim insanımız.

  Kısacası el birliği etmişçesine yaşadığımız şehirleri yaşanmaz hale getirmek için elimizden gelen her şeyi fazlasıyla yapıyoruz. Bizlerin bu kadar sorumsuzca davrandığı bir ortamda yönetimde söz sahibi olanlarda vurdumduymaz bir tavır sergilerse işte o zaman yandı gülüm keten helva misali yaşamak her zamankinden daha zor oluyor.                                                

    Velhasıl İl olma sevdası Siyasiler tarafından hep görmezden gelinen bu şehrin insanları olarak her şeyden önce birbirimize saygı duymalı genelde ve yerelde hangi partiye oy atarsak atalım öncelikli olarak BANDIRMA SEVDASI  paydasında ortak hareket etmeliyiz.  Bu uğurda başta yerel yöneticilerimiz olmak üzere, milletvekillerimiz, Ticaret Odamız ve Borsamız taşın altına ellerini koymalıdır. Yine şehrimizdeki vakıfların, derneklerin önderliğinde tüm sivil toplum örgütleri ile birlikte hep beraber çalışmalıyız. Lafa gelince Bandırmayı ağızlarından düşürmeyenlere inat olarak tek vücut, tek yürek ve hep bir ağızdan önceliğimiz BANDIRMA olsun. Konu yaşadığımız şehir ve de Bandırma ise gerisi teferruat olsun.   

ARAN KARAN twitter.com/adige1864arnkrn /   arnkrn1907@gmail.com

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44