Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


REFERANDUMDA OLAYIN TERSİ OLSAY DI?

REFERANDUMDA OLAYIN TERSİ OLSAY DI?


Referandumda olayın tersi olsaydı ne olurdu? Evetler ile hayırların yer değiştirildiğini varsayalım. Ve yüksek seçim kurulu ayni kararı aldığını düşünelim. Yine sosyal medyada ayni olayın videolarını yayınlandığını farz edelim. İktidar ve ortağı Bahçeli sokaklara dökülürdü. İktidar tarafından referandum hemen iptal edilirdi. Yüksek seçim kurulundaki heyet hemen görevden alınırdı. İktidar ve ortağı Bahçeli veryansın ederlerdi. Bunlar hırsız derlerdi. Belki ortalık karışırdı. Hedeflerinde olan CHP´nin genel başkanına söylemedik laf bırakmazlardı. Nasıl 7 Haziran seçimlerinde yaptıkları gibi. Referandumun geçersiz olduğunu ilan ederek yenilenmesini gündeme getirilerdi. Verdikleri tavizleri hemen geri çekerlerdi. Biz demedik mi? Bular terör örgütü ile birlikte hareket ediyorlar diye derlerdi. Şimdi yüksek seçim kurulunun kararını kabul ediyorlar. Fakat tersi olduğunda biz kanun yaptık. Bu kanunun aksine hareket edemezsiniz diye veryansın ederlerdi. Referandumda söylenen kötü sözleri yine söylerlerdi. Birçok yerde yapılan seçimlerin demokrasi kuralları içersinde yapılmadığı iddiaları dolaşıyor. Olan oldu. Referandum sürecinde dile getirilen vaatlerin yerine getirilmesine bakalım. Tekrar ediyorum evetler referandumu % 51 ile önde tamamlamıştır. Ülkemize için hayırlı olsun. Başbakan cumhurbaşkanını yakında partisine çağıracaktır. Partiye kaydedip Partili cumhurbaşkanı olmasını sağlayacaktır. Başkanlık gelecek terör bitecek dediler. 12 şehit helikopter kazasında verdik. Bir tane asker şehit verdik. Helikopterin kötü hava şartlarından dolayı düştüğü ileri sürüldü. Havacılık da bir kural vardır. Bir helikopterin izleyeceği rota üzerinde uçuşu engelleyecek hava durumu olup olmadığı meteorolojiden sorulur. Meteoroloji o güzergâh üzerinde nerelerin görüş mesafesi ne kadardır onu bildirir. Görüş mesafesi 4 de 4 kapalı ise hiçbir helikopter ve uçağın kalkışına izin verilmez. Helikopterin kötü hava şartlarından dolayı düştüğü bana inandırıcı gelmiyor. Düşürülmüş olacağı bence akla daha yakın. Radar görüntüsünün kesildiği söyleniyor. Kule ile bağlantısının kesildiği söyleniyor. Pekiyi kule ile son konuşmaları nedir? Hava şartları kötü ise pilotun kuleye bunu bildirmesi gerekir. Ya ben geri dönüyorum der. Ya da uygun bulduğum bir yere iniyorum der.

Başkanlık gelecek terör bitecek sözünün üzeriden çok zaman geçmedi. 13 şehit verdik. Bu terörün bitişinin sinyallerimidir? İşsizlik bitecek denildi. Elinizdeki sihirli değneği kullanmaya başlayın bakalım. Durun dün bir bugün iki demeyin. Ekonomi uçacak denildi. Buların hepsi referandum döneminde söylendi. Bunların hazırlıklarını yapmış olmalısınız. Çünkü İktidar bu referandumun böyle olacağını önceden biliyordu. Bu plan önceden yapılmış. Eli silahlı kişinin seçim sandığının kapısında ne iş var. Doğuda sandık başlarında sandık görevlilerinin uzaklaştırıldığı iddiası var. Adam tüvit atıyor. Sandıkta 303 evet oyu var. Sandığı kaptım geliyorum diyor. Bu kadar şaibeli ne seçim oldu. Nede referandum oldu. Bunların hepsinin üzerine yüksek seçim kurulu bir sünger çekti. Yurt dışındaki oylamalarda mühürsüz oylar geçersiz sayılmış. Yüksek seçim kurulu bu kararından sonra onları da geçerliye çevirmiş. İlk önce çifte standart uygulanmış. Sonradan standarda dönülmüş. Yüksek seçim kurulu tarihi bir şaibeli referandumu imza atmıştır. 16 Nisan referandumu tarih sayfalarına şaibeli referandum olarak geçmiştir. AKP, Devlet Bahçeli, Büyük birlik partisi ve HÜPAR´ın birlikte hareket ettikleri bir referandum maalesef tarih sayfalarına. Bu birlikteliğin getirdiği anayasa değişikliği tarihe şaibeli olarak geçmiştir.

Bu arada 13 Şehidimize Allah rahmet eylesin. Ailelerine sevenlerine ve milletimize Rabbim sabırlar versin. Mekânları cennet olsun. Allah ülkemize acı günler göstermesin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 20- 04- 2017 Mustafa KOÇAL       

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44