Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


YENİ YILDAN BEKLENTİLERİMİZ

YENİ YILDAN BEKLENTİLERİMİZ


2018 Senesinde sıkıntılı günler geçirdiğimiz için. 2019 senesinden beklentilerimiz ve temennilerimiz var. Ülke iki kutba ayrıştırırdı. Bu ülke hepimizin ülkesidir. Başka bir Türkiye yok. Suriyeliler gibi ülkemizi terk de edemeyiz.  Terk etmeye kalksak dahi sığınacak bir ülke yok. Bizi hiçbir ülke kabul etmez. Çünkü Türkün Trükten başka dostu yoktur.

Onun için ayrıştırılmamız bizleri derinden üzüyor. Kardeş, kardeş yaşamak varken. Birbirimize siyasetçilerin yüzünden düşman gibi bakar hale geldik. Siyasetin seviyesi düştü. Kendi ikballeri uğruna milleti bölüm, bölüm böldüler. Bu millet bunu hak etmiyor. Çünkü bu ülke yolda bulunmadı. Çok zor şartlar altında kurulan Türkiye cumhuriyeti devletini payidar edecek olan siyasetçilerdir. Fakat siyasetçiler vatandaşları bölüyor.

Bir biri ile kavga ediyor. Siyaset kendi ikballerini düşünmek değildir. Siyaset vatandaşların huzur içinde yaşamasını temin etmektir. Ülkeyi birlik beraberlik içersinde yönetmektir. Demokrasi kuralları içersinde vatandaşın huzur ve güvenliğini sağlamaktır. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumaktır. Vatandaşın sırtının pek karnının tok olasını sağlamaktır. Maalesef 2018 senesinde bunlardan yoksun kaldık. Onun için 2019 senesinden beklentilerimiz yüksek seviyededir.

Yüksek derken olmayacak şeyler değildir. Önce ülkenin huzurunun sağlanmasıdır. Ülkenin vatandaşlarının ayrıştırılmamasıdır.  Birlik beraberliğin sağlanmasıdır. Senden benden ayrımcılığı yapılmamalıdır. Siyasetçiler birbirine saygılı olmalıdır. Saygının sevginin sağlanmasıdır. Mesele vatan ise gerisi teferruattır sözü yerde kalmamalıdır. Sözle değil icraat gösterilmelidir.

Menfaati bir tarafa bırakıp ülke menfaati düşünülmelidir. Ülke menfaati şahsi menfaatlerin üstünde olmalıdır. Milli varlıklarımız korunmalıdır. Manevi değerlerimiz mutlaka korunmalıdır. Demokrasi işlerliği sağlanmalıdır. Yargıya güven sağlanmalıdır. En güvenilir yargı olması mutlak sağlanmalıdır. Hukukun olmadığı yerde adaletten bahsedilemez. Geçmiş kötülenerek bir yere varılamaz. Geçmişin kötülenmesi değil.  Geçmişten ders alınması gerekir.

Geçmişin kötülenmesinin kimseye faydası yoktu. Geçmiş iyisi ile kötüsüyle geride kalmıştır. Kötülemek insanı yüceltmez. Fakat geçmişten ders almak insanı yüceltir. Asrın lideri ilan edilen bir lider, kendi ülkesinde kötüleniyorsa burada bir yanlışlık var demektir. 2019 dan beklentilerimiz aşağı yukarı bunlardır. Olayları baştan aşağı yazmaya da gerek yok.

Bunları sağlayacak olan iktidardır. Ben bu yaşa kadar siyasetçilerin birbirinin ismini zikrederek eleştirdiklerini görmedim. Yeni yıldan bunları beklerken daha ilk gün bismillah eleştiriler başladı. İstanbul büyükşehir belediye başkan aday AKP´li Binali Yıldırım ?İstanbul´un gözü kulağı olacağım? diyor. Pekiyi güzelde şimdiye kadar İstanbul´u başkası mı yönetti? Böyle demekle Geçmişe atıfta bulunuyor. Geçmişte siz yok muydunuz?

Keza Ankara da, da buna benzer şeyler söylendi. Aşağı yukarı il ve ilçelerin belediye başkan adayları belirlendi. Yeni yılda seçmen iradesine saygı gösterilmesini beklerken? Seçmen iradesine ipotek konması ile karşılaştık. Seçmen demokrasinin olmazsa olmazıdır. Seçmen iradesine ipotek konulması demokrasi kurallarına uymamaktır. Seçmen kim kendisine hizmet edecek ise onu seçme hakkına sahiptir. Diyelim ki seçmen sandığa gitmedi.

Ne olacak? Seçmensiz seçim olur mu? Seçilecekler sandığa gitti. Oy kullandı! Başka hiçbir seçmen sandığa gitmedi. Gitmeme sebebini de benim oyuma ipotek kondu dedi. Seçmen burada haklı olur. Çünkü seçmenin iradesi dışında bir yere oy vermeye zorlanmıştır. İttifak yapılan yerlerde seçmen sayısının % 51 geçersiz oy kulandı diyelim. Seçimin iptal edilmesi gerekir. Bu da seçmenin doğal hakkıdır. Seçmenin oyuna ipotek konması normal olursa? Onlarında seçileceklere ipotek koyması doğaldır.

Yukarıda yeni yıldan beklentileri sıraladım. Onlar sağlanmadığı müddette ülkede ne huzur sağlanır. Ne de birlik beraberlik sağlanır. En tehlikeli olanı da! Muhalefetin terör örgütleri ile anılmasıdır. Aslı astarı olmayan şeylerle itham edilmeleridir. Bu ülkeyi kutuplaştırmaktır. Birbirine düşman etmektir. Hatta vatan haini ilan edilmeleri tehlikenin en büyüğüdür. Gelin bu yeni yılın başında bunlardan vazgeçilsin.

El ele birlikte bu seçimler yapılsın. Ayrımcılık hiç kimseye fayda sağlamaz. Zarar eden ülke olur. Bir parça içinizde vatan sevgisi ve millet sevgisi varsa? Bu kötü eleştirilerden vazgeçilsin ki. Ülkeye birlik beraberlik gelsin. Dargınlıklar kırgınlıklar bitsin. Hem ülke huzura kavuşsun. Hem de vatandaşlar huzura kavuşsun. Bu millet sizlerden bunu bekliyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

OKURLARIMIN YANİ YILI KUTLU OLSUN.

                                                        02- 01- 2016 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44