Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


15 TEMMUZUN SIKINTILAR BAŞLADI

15 TEMMUZUN SIKINTILAR BAŞLADI


15 Temmuz kalkışmasından sonra. Askeri hastaneler kapatıldı. Bir defa hastane kapatmak yanlıştır. Askeri hastaneler sivil hastanelerin yükünü azaltıyordu. Hem askerlere hem de Ailelerin bakarak sivil hastanelerin yükü hafifletiyorlardı. Gülhane askeri tıp akademisi (GATA) askeri cerrah yetiştiriyordu. Askeri hastanelerin kapatılmasının sancıları başladı.

Bu sancının ilk açıklaması milli savunma bakanının yardımcısı Şuay Alpay dan geldi. “Türk silahlı kuvvetlerinde (TSK)savaş cerrahisi açığımız var. 2.043 olan askeri cerrah sayısı, 347’ye düştüğünü belirterek. Çok vahim durumdayız” diye itirafta bulunuyor. Askeri cerrahlar ile sivil cerrah bir tutulamaz. Çünkü askeri cerrahlar askeri eğitim alışlardır. Bu askeri hastanelerin kapatılmasında sonra başka ne oldu? Onu da ben açıklayayım. İki sene içerisinde 160 bin kişi askerlik yapamaz raporu almıştır. Askeri doktorlar kışlada ve hava üslerinde gece dahi nöbet tutarlar. Bir kaza anının da ilk müdahaleyi kaza mahallinde yaparlar.

Bir pilot şehit olduğunda. Ailesine haber vermeye gidildiğinde doktorda onlarla birlikte gider. Onun için her zaman göreve hazır ve nazırdırlar. GATA çok doktor yetiştirmiştir. Ankara da o kadar hastane varken devlet yönetiminde olanların bazıları rahatsızlandığında Gülhane’yi tercih etmişlerdir. Şimdi askeri cerrah sıkıntısı yaşandığını milli savunma bakan yardımcısı dile getiriyor. Askeri hastaneler kapatılırken kapatılmasın dememize rağmen kapatıldı diyor. Yukarıda iki sene da 160 bin kişinin askerlik yapamaz raporu aldığını söyledim. Askerlik yapamaz raporunu eskiden yalnız askeri hastaneler verirdi.

Şimdi ise her hastane askerlik yapamaz raporu verebiliyor. Şimdi hatıra bilenen askerlik yapamaz raporu alına biliniyor. Böyle bir raporu askeri hastaneden almak mümkün değildir. Kanunlar ve kurallar ne ise ona göre hareket edilir. Orduda savaşcerrahı açığı gibi bütün branşlarda kadro açığı var. Türk ordusu dünyanın sayı orduları arasında idi. Pakistan hava kuvvetlerinin pilotları uçuş eğitimlerini ülkemizde yapıyordu. Almanya’nın pilotları bizim üstlerde atış eğitimi yapıyordu.  NATO ülkeleri arasında yapılan atış müsabakalarında bizim pilotlarımız kupaları toplarlardı. Böyle bir orduya sahiptik. Şimdi ordunun bütün branşlarında kadro açığı var. Oğlu deniz kuvvetlerinde olan birisi geldi. Sohbet arasında oğlunun astsubay olduğunu söyledi. Bende astsubay idim deyince. Sizin zamanınız iyi imiş, oğlu söylüyor dedi. Oğlu babasına benim çalıştığım yerde 30 kişi olması gerekiyor.

Biz 13 kişi çalışıyoruz demiş. Ben 1981 de emekli oldum. Merzifon dan geldim Şehirde ev tuttum. ‘Merzifon’a da buradan gittim. 22 senede lojman sırsı gelmedi. Şimdiki lojmanlar o zamanda vardı. Ben senelerdir. Şehirde oturan subay ve astsubaya rastlamadım. Demek ki lojmanlar yeterli geliyor. Buda kadroların açıklığından kaynaklanıyor. Bizim zamanımızda şehre en az 12 araba personeli şehre getirirdi. Şimdi bir tane olsun personeli getirin araç görmüyorum. Bunu anlatmamın sebebi ordunun bütün kademelerinde kadro açığı olduğunu belirmek içindir. Yalnız savaş cerrah açığı değil. 

Bütün branşla da Personel açığı var. Askeri okullarda kapatıldı. Ordunun bu günkü durumu. Eski gücünden çok şey kaybetmiş durumdadır. FETÖ’CÜ diye birçok kişi ordudan ihraç edildi. Ordunun eski duruma gelesi için. Askeri okulların ve askeri hastanelerin yeniden açılması ile mümkün olabilir. Okullar ne FETÖ’CÜ yetiştirir nede vatan haini yetiştirir. Öğrencileri yetiştirecek olan öğretmenlerdir. Devletin güçlü olması için. Güçlü ordusu olması gerekir. Ordu gücünü Ergenekon davaları ile kaybetmiştir. Devletin sırlarının olduğu kozmik odalara dahi FETÖ’CÜLER girerse güçlü ordu bile bu duruma gelir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                  124 – 07 – 2020 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44