Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


16 TÜRK DEVLETİ

16 TÜRK DEVLETİ


İnsan ya olduğu gibi görünmeli. Ya da göründüğü gibi olmalıdır. Söğüt ağacı gibi rüzgâra göre eğilmemelidir. Ay gibi güneş gibi kararlı olmalı. Söğüt ağacı rüzgâr hangi yönden eserse o yöne doğru eğilir.  Ay ve güneşin doğma ve batma saatleri belirlenmiştir. Bir dakika ne erken doğarlar. Nede bir dakika geç batarlar. İnsanlarda böyle kararlı olmalıdır. Zaten insanda aranan en önemli meziyet kararlı olmasıdır. Onun için sıkça söylenen bir söz vardır. Ya olduğun gibi börün, ya da göründüğün gibi ol derler.

Önce söylenen sözlere bir bakalım. AKP MKYK üyesi Profesör “Türk ırkı diye bir ırk yoktur” diyor. AKP “milletvekili burhan kuzu “anayasada Türk kelimesini kullanamayız”. Eski milli eğitim bakanı Ömer Dinçer “ olmayan Türklüğü üretmeye çalışıyorlar”. Başbakan yardımcısı Bülent Arınç “Türk kelimesi herkesi kapsamayan bir noktaya gelmişse. Türkçülüğe devam edemeyiz. Ben Türküm demelerini ve Türkçülük yapmaların kabul edemeyiz”. AKP milletvekili Mehmet Metiner “ Türkçülük ayağımızın altıdır”. İstanbul AKP il başkanı Pabuççu “AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk”. Recep Tayyip Erdoğan “biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız” demişlerdir.

Bizde bu söylemlere karşı tarihte devletler kurmuş. Devletler yıkmış bir Türk soyunu nasıl yok sayarsınız diye itiraz ediyorduk. Şimdi bu söylemleri ile hiç bağdaşmayan bir olaya imza attılar. Eski ismi Atatürk orman çiftliği. Yeni ismi beş tepeler olan yere yapılan saraya verilen. İsimde Ak saray oldu. Partinin isminden esinlenerek ak ismi konmuştur.

Tarihte kurulmuş olan 16 Türk devletinin askerlerinin kıyafetleri sembol alınarak. 16 Türk devletinin her birinin askerlerinin kıyafetini temsil eden askerlerden oluşan bir muhafız alayı oluşturulmuş. Ve cumhurbaşkanımızı ziyarete gelen devlet adamlarını, her biri bir Türk devletinin askeri kıyafetini temsil eden 16 kişi tarafından karşılanacak.

Hani Türk ırkı diye bir ırk yoktu. Kendileri kendi söylemleri ile tezat’a düşmüş oluyorlar. Türkiye cumhuriyeti tarihini yok etmeye çalışanlar. Çok eski devirlere dönüyorlar. Bu tarih ile de tezat teşkil etmekte dedir. Bundan böyle Türk ırkı yok diyemezler. Diyemeyeceklerinin ispatı tarihte kurulan 16 Türk devleti olacaktır.

Şeffaflık paketi getiriyorlarmış. Her şey şeffaf olacakmış. Şeffaflık açıklı, saydamlı, güneş ışığını geçiren anlamına geliyor. Yukarıda bahsettiğim konuda siz şeffaflık görebiliyor musunuz? Şeffaflığı kanun durumuna getirecek iseniz önce kendiniz şeffaf olacaksınız. Türk ırkı yok deyip de şeffaflıktan bahsetmek yanlışlıktır. 17 – 25 Aralık rüşvet ve yolsuzluk olayı bütün şeffaflığı ile ortada dururken. Komisyonun makul şüphe oluşmadı demesinin şeffaf olmakla bağdaşan bir tarafı var mıdır?

Gelin bunun gibi olaylarla şeffaflığı bağdaştırın. Bir şey yaparken önce kendine bakacaksın. Yapacağın bir şeyi kendinde görebiliyorsan, ondan sonra o yapacağın şeyi herkesten istemeye hakkın olacak. Deniz fenerinin üzerini örteceksiniz. 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet olayının üzerini örteceksiniz. Ondan sonra şeffaflık paketi getireceksiniz. Bakın biz ne kadar şeffafız diyeceksiniz. Bu gün söylediğiniz bir şeyi. Ertesi gün sözlerim yanlış anlaşıldı diye söylenmemiş kabul ettireceksiniz. Fakat öyle olaylar vardır ki. Tarihe geçmiştir. Tarihe geçen olayları kimse silemez. Artık o olay gelecek nesillere kadar uzanacaktır.

Bundan böyle hiçbir AKP’li Türk ırkı yoktur demesin. Çünkü kendi kendinizi tezat’a düşürmüş olursunuz. Bu 16 Türk devletinin varlığını kabul eden. Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir iktidarız diye cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kendisidir. Merak ediyorum! Cumhurbaşkanı şimdi bu 16 Türk devletini kabul etti diye. Türk ırkı yok diyenler. Şimdi benim sözlerim yanlış anlaşıldı diyecekler mi? saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 14- 01- 2015 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44