Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


1O KASIM 2015

1O KASIM 2015


 

Bu 10 Kasım 2015 tarihi bir dönüm noktası olacak. Ben bu güne gelene kadar 10 Kasıma bu kadar ilgi gösterildiğini hatırlamıyorum. Şimdiye kadar her 10 Kasım da Atatürk´ün ölüm yıl dönümü olarak. Anma törenleri yapıldı çelenkler kondu. Ağlayanlar sızlayanlar oldu. Atatürk´e methiyeler düzüldü. Slâytlı gösteri yapıldı. 10 Kasım geçti. Atatürk´ü yermeler başladı. Bu yerenlere alkış tutanlar oldu. Atatürk düşmanlığı yaratmak için çaba harcayanlar oldu. 1 Kasım da Atatürk´ü anma törenlerine katılmamak için bahaneler uyduranlar oldu. Bu 10 Kasıma mecburiyetten dolayı katılanlar oldu. Cumhurbaşkanı anıt kabirdeki deftere yazdığı günün anlamını belirten yazısında, 2023 senesinden bahsetti. Bu söylem bana manidar geldi. Bir zamanlar 10 Kasımda sap gibi duruyorlar. Demesine rağmen deftere cumhuriyetten bahseden cümleler yazılması ve 2023 senedinden bahsedilmesi bana manidar geldi. Çünkü 2023 senesinde ne olacağı. Bazı AKP milletvekilleri tarafından dile getirildi. Bu 10 Kasımda ilginin fazla olmasının bence bazı sebepleri var. Belki anıt kebirdeki katılım geçtiğimiz seneler göre az olabilir. Katılımın ne kadar olduğunu yarın öğreniriz. Fakat diğer şehirlerde katılım çok yüksekti. İstanbul da 6,5 kilo metre uzunluğunda sevgi zincir oluşturulması. Diğer şehirlerde keza buna benzer etkinliklerin olması. Dolma bahçedeki törene katılımın yüksek olması. Her şehirde birçok kişinin gözyaşı dökmesinin sebebi olması gerekir. Geçen sene Kasım ayından sonra. AKP milletvekili Tülay Babuçcu ?Cumhuriyet dönemi için. Cumhuriyetin kuruluşunda o güne kadar geçen süreyi reklam arası olarak nitelendirmişti. Bu söyleminden sonra gelen eleştiriler verdiği cevap da. ? Sözümün arkasındayım. İsteseniz de, istemeseniz de bu filim 2023 senesinde vizyona( gösterime) girecek? demişti. Bu Atatürk´ün kurduğu cumhuriyetin kaldırılacağı anlamına geliyordu. Bu olaydan sonra bilhassa sosyal medyada Atatürk´ün aleyhine söylemler artmıştı. Bilhassa havuz medyasının kadın yazarları ? Atatürk ismini duymaktan nefret ediyorum? diyenler oldu. Atatürk´ün sözlerinin bazı yerlerden kaldırılmasın isteyenler oldu. Atatürk´ün cehennemde olduğunu söyleyenler oldu. Atatürk´ün kendi sözü olan, ne mutlu türküm diyene ibaresinin kaldırılmasını isteyenler oldu. Bazı yerlerde bu ibare kaldırıldı. Bilhassa dağların eteklerinde ve tepelerde kahraman Mehmetçiklerimizin yazdığı ne mutlu türküm diyene ibaresi kaldırıldı. Adata Atatürk´ü itibarsızlaştırma yarışına girdiler. Yeni seçilen bir Bayan AKP milletvekili ? 29 Ekimin yas günü, 10 Kasımın bayram ilan edileceğini? söylemesi. 1 Kasım seçimlerinde alınan neticenin ve başkanlık sisteminin konuşulması. Bu 10 Kasıma ilginin artmasının sebep olduğu kansındayım.

Fakat ne yaparlarsa yapsınlar. Bu milletin kalbinden Atatürk sevgisini yok edemeyeceklerdir. Küçücük çocuk ağlayarak ben Atatürk´ü çok seviyorum diye gözyaşı dökmesi bunun bir göstergesidir. Bir söylem vardır.

Bırakacağın eli hiç tutma

Tutacağın eli hiç bırakma

Sahte sevgilere gül olacağın

Gerçek sevgilere diken ol

Küçücük bir çocuğun gözyaşı dökmesi gerçek sevgiye diken olmak gibidir. Bazı Atatürkçü geçinenler ise sahte sevgilere gül olmaktadırlar. Atatürkçülük Atatürk´e sahip çıkmakla ve Atatürk´ü yaşamakla mümkündür. Ben bu 10 Kasımda ilgini fazla olması Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyete sahip çıkılacağının bir göstergesidir. Bazı kişilerin ülkenin bu günkü durumunu gördükten sonra, Atatürk´ü hatırlamamak mümkün mü? Demesi bir şeylerin göstergesidir. Çünkü ülkenin gidişatının iyi olmadığı çok kişi tarafından biliniyor demektir. Şu geçen 10 günde ileride nelerin değişeceğini millet görmüş durumda. Başkanlık sistemi artık rahatlıkla telaffuz edilir duruma gelindi. Başkanlık sisteminden vazgeçtiklerini söylemişlerdi. Fakat 1 Kasım seçiminin sonuçlarının ortaya çıkardığı tablo. Başkanlık sistemini yine gündeme getirdi. Vatandaş buna tepki olarak. Sokaklarda Atatürk´e sevgisin göstermek için. Kilometrelerce sevgi zinciri oluşturdu. Tutacakları eli hiç bırakmayacaklarını gösterdiler. Sokaklardaki o kalabalıkların andımızı söylemesi. Ne mutlu türküm diyene! Sloganlarının atılmasının bence çok anlamı var. 7 den 70´şe milletin sokaklara dökülmesi Atatürk´e sahip çıkmanın bir göstergesidir. Hali ile cumhuriyete sahip çıkmaktır. Millet başkanlık sistemini istemediğini. Bu 10 Kasım da Atatürk´ü anma törenlerine gösterdiği büyük ilgi ile ortaya koymuştur. Benim izlenimim bunu gösteriyor. Çünkü şimdiye kadar anma törenlerine katılanların bu kadar hüzünlü olduğunu görmedim. 7 den 70´e ağlayan kişileri gördüm. Bu 10 Kasımın dönüm noktası olacağından eminim. İnşallah yanılmam bu millet bizi seçimde yanılttı amma bunda yanılttıklarını zannetmiyorum. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10 ? 11- 2015 Mustafa KOÇAL

/resimler/2015-11/11/0847039238845.jpg

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44