Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


20013 SENESİ OLAYLARINI HATIRLAYALIM 2

20013 SENESİ OLAYLARINI HATIRLAYALIM 2


İktidar IMF’ye borcu sıfırladık. Borç alan ülke iken borç veren ülke durumuna geldik. IMF’ye 5 milyar dolar borç vereceğiz. Arkadaşlarım konuşuyor. Anlaşabilirsek borç vereceğiz. Bunu birkaç defa dile getirildi. Ayrıca IMF’den borç almadık dedi. Hâlbuki 2005- 2008 seneleri arasında 18 milyar dolar borç alınmış. IMF’ye borcu sıfırladık sözünü öyle söyledi ki. Sanki ülkenin borcu bitmiş gibi söylendi. Vatandaş bunu ülkenin borcu bitmiş gibi algıladı. Nasıl algılamasın Ankara ticaret odası bil boardlara ülkenin borcunu sıfırlayan başbakanımıza teşekkür ederiz pankartları astılar. Her olayı oya tahvil etmek için kullandılar.

Hâlbuki iktidara geldiklerinde 220 milyar dolar borcu olan bir ülke idi. Şimdi ise 570 milyar dolar borcu olan bir ülke olduk. Ayrıca özelleştirmeden kasaya giren 50 milyar dolar var. Cari açık tavan yaptı. İktidar ülkesinin vatandaşlarına cimri, yabancı ülkelerin vatandaşlarına karşı cömert davrandı. Yalnız Suriye vatandaşlarına 2 milyar dolar harcandığını iktidar kendisi söyledi.

2013 senesinde vatandaşın bankalara olan borcu 165 milyar TL yi buldu. Karşılıksız çekler ve ödenmeyen senetler rekor kırdı. Tarımla uğraşanlar sefilleri oynar duruma geldi. Önce hayvancılığı bitirdiler. Dışarıdan canlı hayvan ve et ithal eder hale geldik. Sebze ve baklagilleri dahi ithal eder duruma getirildik. Samanın fiyatı buğdayı geçti. Saman ithal eden bir ülkede tarımdan bahis dahi edilmez. Ülkenin elle tutulacak tarafı kalmadı.

Balyoz davasında 237 kişiye verilen cezalar Yargıtay tarafından onaylandı. Senelerdir anayasa değişikliğinde bahsedildi. Terör örgütü anayasal değişikler istediği için. Anayasa uzlaşma komisyonu kuruldu. Bu komisyon uzlaştıkları maddeleri kaleme aldılar. Uzlaşma sağlanamaya maddeleri sonra görüşmek üzere geri bıraktılar. İktidar bir ara başkanlık sistemini dayattı. Komisyon çalışmaları bıraktı. İktidar biz kendi anayasamızı getirir BDP ile getirdiğimiz anayasayı referanduma taşırız dedi. Meclis başkanı araya girdi komisyon tekrar çalışmaya başladı. Bir noktaya geldi. Anayasa görüşmeleri tıkandı ve iktidar anayasa uzlaşma komisyonu masasından çekildi. Fakat anlayamadığım bir husus var. Devamlı anayasa değişikliğinden bahseden BDP bu söylemden vazgeçti. Böyle olunca insanın aklına gizli görüşmelerde özel olarak bazı konularda iktidarla BDP ittifak mı yaptılar? Çünkü BDP ve kandil devamlı iktidar anayasal isteklerimizi yerine getirsin diyordu.

Başbakan yüzlerce dev eserler açtı. Nerede ise 5-6 sene önce hizmete girmiş olanları bile toplu açılışlarla yenide açtılar. Kara yolları ve köprüler satılmıştı. Sonradan başbakan fiyatı düşük bulduğu için satıştan vazgeçildi. Zannetmeyin satışından vazgeçildi. Marmaray iktidar tarafında hizmette sokuldu. Ülkemize hayırlı olsun. Türklüğün yok sayılması ve Atatürk’ün itibarsızlaştırılmaya çalışılması. Gezi parkı olayları ülkede kenetleşmeyi getirdi.

29 Ekim 2012 Cumhuriyet bayramı kutlamalarını ilk meclisin toplandığı ulustaki binanın önünde yapmak isteyen halka zorluk çıkarılmıştı. Hatta anıt kabre gitmeleri engellenmişti. Vatandaşlar kurulan barikatları yıkarak. Polisin biber gazına, tazyikli suyuna ve coplarına rağmen ulusta bayramı kutladılar. Hem de anıt kabre gittiler. Bu milletin uyanışının bir göstergesi idi. 2013 senesindeki katılım daha fazla oldu. 10 Kasım 2012 de anıt kabre gidenlerin sayısı 475 bin iken. 10 Kasım 2013 de bu rakam 1milyon 250 bine çıktı. Bunun anlamı ise! Atatürk’ü ne kadar itibarsızlaştırmaya çalışırsanız çalışın bizim nazarımızda Atatürk itibarlaşıyor idi.

Ülke 2013 senesinde iyi yönetilmediği gibi insanlar üzerinde baskıcı bir yol izlenmiştir. Nerede ise ne oluyor? Polis devletine doğrumu gidiyoruz diye konuşulmaya başlandı. 2013 senesi için anlatılacak çok olaylar var. Ben aklıma gelen bazı olayları hatırlattım. En küçük teferruata girecek olursam bu konuyu en az 10 yazmam gerekir. Onun için 2013 senesi olaylarını burada kapatıyorum. Her sene bir önceki seneyi aratıyor. 2014 senesinde 2013 senesini aratacak duruma düşmememizi yüce rabbimden niyaz ederim. Gelecek yazımda günlük olaylarla yine sizlerin huzurunda olacağım. Zannetmeyin ki yazımın başına yazdığım andımızı ve sonunda yazdığım ibareleri yazmaktan vazgeçtim. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 

08 – 01 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44