Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


23 HAZİRAN NASIL GELDİK-6-

23 HAZİRAN NASIL GELDİK-6-


Beş gündür 23 Hazirana nasıl geldiğimizi önemli olan konuları işleyerek. 31 Mart seçiminde bir zarfta kullanılan 4 seçim pusulasından 3´ü geçerli sayıldı. Yalnız büyükşehir belediye başkanlığı pusulası YSK tarafından geçersiz sayıldı. İktidarın yalnız büyük şehir belediye başkanlığının yenilenmesini isteği YSK tarafından kabul edildi ve 23 Haziranda yenilenen seçimin yapılması YSK tarafından ilan edildi. Seçim propagandaları başladı.

Geçen seçimde cumhur ittifakının hedefinde Millet ittifakı vardı. 23 Haziranda hedefte yalnız millet ittifakının adayı Ekran İmamoğlu vardı. Binali yıldırım Ekrem İmamoğlu´nun rakibi idi. Binali yıldırım oyları çaldılar diye sahaya indi. Seçime cumhurbaşkanı bazı bakanlar ve milletvekilleri ve Devlet bahçeli müdahil oldular. İmamoğlu tek başına 5-6 kişiyle mücadele etti. Fakat içişleri bakanı Süleyman soylu Ekrem İmamoğlu´nu takip ediyordu.

Trabzon´a giden İmamoğlu´nun arkasında içişleri bakanı Soyluda Trabzon´a gitti. Hava alanında ? İmamoğlu buraya Selahattin Demirtaş´ın kucağında geldi? dedi. Vatandaşlar içişleri bakanına ?akıllı ol? diye tepki gösterdi. Birde İmamoğlu İstanbul da iken iktidar milletvekillerinden birisi İmamoğlu için yunalı yakıştırması yapmıştı. İmamoğlu Trabzon iken biride Pontus yakıştırması yaptı. Trabzonlular bu Pontus olayına çok tepki gösterdi.

İmamoğlu´na PKK´lı ithamı yapıldı. Yunanlı ve Pontus ithamı yapıldı. Ordu da VIP olayı yaşandı. Vali VIP den geçmesine izin vermedi. Vali ile sürtüşme yaşandı. İmamoğlu İstanbul´a döndü. İki gün ailesi ile birlikte bir tatil beldesinde tatil yaptı. İçişleri bakanı neredesin saklanıyor musun? Diye serzenişte bulundu. Hattı zatında vali ile geçen sürtüşmeden dolayı saklandığını zannetti. İmamoğlu ?benim özel hayatım kimseyi ilgilendirmez? dedi.

İmamoğlu´na yalancı, yunalı, Pontus diye saldırdıkça İmamoğlu vatandaş nezdinde itibar kazanıyordu. İki adayı FOX TV de açık oturuma çıkardılar. Binali yıldırım sorulan sorular karşısında aciz kaldığı için yalan söylüyor kelimesini sık kullandı. Açık oturum İmamoğlu´na puan kazandırdı. Herkes işte demokrasi bu diyordu. Herkes bu açık oturumdan memnundu. Fakat iktidar memnun değildi. Açık oturumu sulandırmak için. Modülatör İmamoğlu ile otelde buluştu. Soruları İmamoğlu´na verdi dediler. Bu açık oturumdaki farkı kapatmak için. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan seçime müdahil oldu. Mitingler düzenledi.

Bu mitinglerde çok acı dil kullandı. İmamoğlu´na yunalı ve Pontus ithamında bulundu. En acısı da bir mitingde pazar günü Sisi yemi oy vereceksiniz? Yoksa cumhur ittifakının adayı Binali Yıldırıma mı oy vereceksiniz? Demesi hiç yakışmadı. Çünkü Sisi darbeci bir generaldi. Bu sözler farkın artmasına sebep olmuştur. Seçime kısa bir süre kala Öcalan´ın avukatlarına Öcalan ile görüşme izni verildi. Barış süreci sonlandırıldıktan bu tarafa Öcalan ile hiç kimse görüştürülmedi. Avukatlar gitti geldi. Fakat iktidarın Öcalan dan beklentisi açıklanmadı.

Seçime iki gün kala Öcalan´a bir akademisyen gönderildi. Ve ayni gün kuzey ırak Kürdistan lideri Barzani Türkiye ye geldi. Akademisyen adadan döndü Anadolu ajansı aracılığı ile Öcalan´ın bildirisini yayınladı. Öcalan HDP ye ?tarafsız kalın? diyordu. İktidarın beklediği bu idi. 30´zun üzerinde askerimizi şehit eden Osman Öcalan TRT de yayına çıkarıldı. Bu Osman Öcalan kırmızı bültenle aranan kişidir. Şimdi gelelim lahananın pilakisine. Cumhur ittifakı değil miydi?

Muhalefeti PKK ile işbirliği yapmakla itham eden? Öcalan dan yardım istemek. Barzani den yardım istemek.  Osman Öcalan dan yardım istemek. Yakıştı mı bu ülkeye? Şehitlerin kemiklerini sızlattılar. Cumhur ittifakı ihtirasları uğruna koca devleti küçük düşürmüşlerdir. Cumhurbaşkanı ben Osman Öcalan´ın kırmızı bültenle arandığını bilmiyordum diyor. Demek ki Osman Öcalan´ın TRT ye çıkarıldığından haberi varmış. Zaten TRT cumhurbaşkanının haberi olmadan Osman Öcalan´ın yayına çıkaramaz.

Yazdıklarımı kısaca toparlayalım yazdıklarımı şu son yazdıklarım doğruluyor. Türk ırkı yok sayılıyor. Cumhuriyetin değerleri yok ediliyor. 1919 tarihi ret ediliyor. Cumhuriyet yok edilmeye çalışılıyor. Atatürk unutturulmaya çalışılıyor. Türk milliyetçiliği yok sayılıyor Bize Türkçülükle kimse gelmesin deniliyor. PKK ile yapılan anlaşmaların hiç birinden netice alınamadı. Güçlü olan barış istemez. Güçsüz olan barış ister. Hep barış isteyen iktidar olmuştur.

Terörle müzakere edilmez. Mücadele edilir. 23 Hazirana nasıl geldik demekteki amacı baştan sona kararsız bir iktidarın olduğudur. Geçmişle bu günkü durumu karşılaştırdığınızda olayları daha iyi anlaya bileceksiniz 15 bin fakla seçim mi kazanılır diyenlere vatandaş 800 bin farkla cevap verdi. 31 Martta seçmen iktidarı ikaz etti. Fakat iktidar bunu anlamadı. Anladılar da anlamazlıktan geldiler. Fakat seçim yasağını Binali yıldırım deldi. O ekrana çıkınca yasağı hemen kaldırdılar. Binali Yıldırım iktidarın planını bozdu. Yine bir şeyler düşünüyorlardı. Binali rakibim önde gidiyor kendisini kutlarım demesi iktidarın elini ayağını bağladı.   Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                              02- 07-2019 Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44