Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


23 HAZİRANA NASIL GELDİK -1-

23 HAZİRANA NASIL GELDİK -1-


23 Haziran 2019 tarihi ülke için çok önemli bir tarih olmuştur. Bu tarih Türk milletini kendine getiren bir tarih olarak tarih sayfalarına yerini alacaktır. Ben sizlere bu tarihe nasıl gelindiğini anlatmaya çalışacağım. Tarihleri aklımda tutamam fakat olayları kesinlikle unutmam. Ben sizlere olaylardan bahsedeceğim. Önce Türklük olayından bahsedelim.

Kürtçü parti anayasadan Türk kelimesinin çıkarılmasını istedi. Anayasa komisyonu başkanı AKP milletvekili Burhan kuzu bu isteğe hemen balıklama atladı. ?Ülkede Rumlar ve Yahudiler yaşarken anayasada Türk kelimesini kullanamayız? dedi. Ülkede 15 bin Rum ve 20 bin Yahudi yaşamaktadır. Buna karşılık olarak o tarihte 55 milyon Türk vardı. 55 milyon Türklük iki etnik guruba feda ediliyordu. Bu söylem Türk kelimesinin fazlaca konuşulmasına sebep oldu.

Bülent Arınç ?Türkçülük belli bir noktaya gelmişse Türk kelimesini kullanamayız? dedi. O dönemin milli eğitim bakanı ?olmayan Türk ırkını oldurmaya çalışıyorlar? dedi. O dönemin İstanbul AKP il başkanı Pabuççu ?AKP sayesinde Türk olmaktan kurtulduk? dedi. AKP merkez karar kurulu üyesi bir Prafasör ? Türk ırkı diye bir ırk yok? dedi. Bu yaşananlardan sonra resmi kurumlardan TC kaldırılmaya başlandı. Ziraat bankasından TC kaldırıldı.

Dekontlardaki TC kaldırıldı. Hükümet binalarında TC kaldırıldı. Sonra gösterilen tepkiler üzerine formaliteden kondu. Yakın bir tarihte iyi parti meclise TC tekrar konsun diye bir önerge verdi. Bu önerge AKP ve HDP´nin oyları ile ret edildi. MHP bu oylamaya çekimser oyu kullandı.  Yine Kürtçü parti andımızın ve ne mutlu Türküm diyene ibaresinin kaldırılmasını istedi.  Andımız iktidar tarafından kaldırıldı. Kaldırmasına sebep olarak da ırkçılık içeriyor denildi. Hattı zatında sebep bu değildi. Türk ve Atatürk kelimeleri olduğu için kaldırıldı. Andımız çocuklarımıza milliyetçilik ruhu aşılıyordu.

AKP ne diyordu? ?Biz dinine ve kinine sahip çıkacak nesil yetiştiriyoruz? diyordu. Milli şuura sahip nesil yetişmesini istemiyordu. Andımızın ırkçılık içermediği anayasa mahkemesi tarafından açıklandı. Sonra Sayıştay andımızın tekrar okullarda okutulmasına karar verdi. Fakat hala uygulamaya geçilmedi. Dağların yamaçlarından ve tepelerden ne mutlu türküm ibaresi kaldırıldı. Türkçülük konusunda en son konuşan Tayyip Erdoğan oldu. ?Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Bize hiç kimse Türkçülükle gelmesi? diyerek son noktayı koydu. Türk ırkını ben araştırdım. İnternette Türklerle ilgili şu bilgiyi buldum.

Nuh peygamberin torunlarından birisinin adı Türk han olarak geçiyor. Şayet bu bilgi doğru değilse. 16 devlet Kurdukları tarih kitaplarında geçiyor. Bunu cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan da doğruluyor. Nasıl doğruluyor? Sarayda bu 16 Türk devletlerinin askerlerinin üniformalarını taşıyan bir ekip kurdu. Bunlara o devirin askerlerinin üniformalarını giydirerek. Dışarıdan gelen devlet adamlarını bu kurduğu gurupla karşılatıyor. Bizim neslimiz bunlar diyor. Bu bir yerde tezat teşkil ediyor. Hem Türk ırkı diye bir ırk yok deniyor.

Hem de Türklerin kurduğu 16 devletin askeri üniformaların dan bahsediliyor. Bu olaylara ne kadar tepki gösterildiyse? Geri adım atılmadı. Artık Türk milliyetçiliği rafa kaldırıldı. Türk milliyetçiliğini savunan MHP vardı. Bahçeli AKP ile birlikte hareket edince işler daha vahim duruma geldi. Nüfusu 60 milyona ulaşan Türkler ikinci sınıf vatandaş durumuna düşürüldü. Suriyeliler benim vatandaşımdan daha kıymetlidir söylemleri söylenmeye başlandı.

Kendi gençlerimiz Suriye de şehit olurken. Suriyeli gençler ülkemizde günün gün ediyor. Suriyeliler her istediklerin sahip olurken. Bizim yoksul vatandaşlarımız sefalet içersinde yaşar duruma geldi. Seçimlerde Türklerin ekseriyette olduğu muhalefet akla hayale gelmeyecek ithamlara maruz kaldı. Bu konuya yarında devam edeceğim. Saygılarımla. 

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

                                                          25- 06- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44