Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


23 HAZİRANA NASIL GELDİK-3-

23 HAZİRANA NASIL GELDİK-3-


Bir önceki yazımda manevi değerlerimiz nasıl yok edilmeye çalışıldı. Bundan bahsedeceğimi söylemiştim. Bu konuyu neden böyle geçmişten aldım. Çünkü 23 Haziran Türkiye cumhuriyetinde çok önemli bir gün olarak tarihte yerini almıştır. Ben bu tarihi milat olarak görüyorum. Bu 23 Haziran tarihi çok şeyi değiştirecektir. Belki parlamenter sistemine tekrar dönmeyi sağlayacaktır. Onun için bu tarihi önemsiyorum.

Önce milli bayramlarımızdan bahsedeceğim.  Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk 23 Nisan bayramını çocuklara hediye etmiştir. Çocuklar 23 Nisan bayramını heyecan ile beklerdi. Bayram geldiğinde şiirler okurlardı. Caddeler sokaklar cıvıl, cıvıl olurdu. 19 Mayıs bayramını gençlere hediye etmiştir. Gençler samsundan Ankara ya toprak ve bayrak getirilerdi. Karayolu ile. Geçtikleri yerlerde vatandaşlar. Heyecanla onların gelişini beklerdi. Gençleri heyecanla alkışlarlar sevgi ile yolcu ederlerdi. Stadyumlarda spor gösterileri yaparlardı.

Kuleler kurarlardı.   29 Ekim cumhuriyet bayramı da millete hediye etmiştir. Cumhuriyet bayramı kutlamalarında halk cadde ve sokaklara dökülürdü. Okullar, askeri birlikler, gaziler resmigeçit yaparlardı. Hele o gaziler sanki o günleri yaşıyormuş gibi heyecanlanırlardı.  Bizler onları gözyaşı ile alkışlardık. Milli bayramları millet olarak heyecan ve coşku ile kutlardık. Milli bayramlarımız erozyona uğratıldı. Coşkusuz heyecansız bayramlar kutlar olduk.

Cumhuriyeti istemeyenler türedi. AKP milletvekillerinden Tülay Pabuççu cumhuriyet dönemini reklam arası olduğunu söyledi. Eleştirilere verdiği cevapta ise ?isteseniz de, istemeseniz de bu film gösterime girecektir? dedi. Bayanlardan birisi ?enkazı ayağa kaldırdık (cumhuriyet kastedildi)  şimdi artık sapağa geldik? dedi. Sapak yol ayrımıdır. Yolumuzu ayıracağız manası çıktı. AKP´nin kurduğu akille den birisi ?cumhuriyet yanlış kuruldu. Biz yenisini kuracağız? dedi. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk unutturulmaya çalışıldı.

Stadyumların ismi Atatürk Stadyumu idi. Stadyumların ismi Arena oldu. Kitaplardan çıkarılmaya çalışıldı. En önemlisi ise 1919 tarihi ret edildi. Bu tarihin ret edilmesi cumhuriyetin ret edilmesidir. Çünkü Atatürk´ün samsuna çıkış tarihi ret ediliyor. Cumhuriyetin temeli 19 Mayıs 1919 tarihinde atılmıştır. Bu tarihin ret edilmesi ayni zamanda Türkiye cumhuriyeti tarihinin ret edilmesidir. Çünkü Türkiye cumhuriyeti tarihi 19 Mayıs 1919 tarihinden itibaren yazılmaya başlanmıştır. Bu tarihten önceki tarih omsalı tarihine aittir. Ne kadar manevi değerlerimiz varsa birer, birer yok edilmeye çalışılmıştır.

Çanakkale zaferleri dahi başkalarına mal edilmeye çalışıldı. Çanakkale Müslüman ümmetinin zaferidir denilmiştir. Çanakkale savaşında benim bildiğim Müslüman ülkelerden asker gelmemiştir. Hatırladığım kadarı ile Pakistan destek olmuştur. Çanakkale savaşında İngiliz ve Fransa´nın sömürgesi olan Müslüman ülkelerden getirilen askerler bize karşı savaşmıştır. Bir bayramda bizim askerlerimi namaz kılarken getirdikleri tekbirleri duyan Müslüman askerler. İngiliz ve Fransız komutanlara biz Müslümanlara karşı savaşmayız demişlerdir.

Savaşmak isteyenlerin çoğu onlar tarafından şehit edilmiştir. Kaçıp bizim cepheye geçenler bizim tarafımızda savaşmıştır. Türk silahlı kuvvetlerinin görevi cumhuriyeti korumak ve kollamaktır. İç hizmet kanununun 35´ci maddesi aklımda kaldığı kadarı ile. Bu madde değiştirildi ordunun görevi dışarıdan gelecek saldırı ve tehditlere karşı toprakları korumaktır. Cumhuriyet ile bir problem olursa orduya sizin göreviniz cumhuriyeti korumak değildir denilecektir. Cumhuriyetin isminin İslam devleti olarak değiştirileceği iddiaları vardır.

Şeriat isteyenler cumhuriyeti istemeyenlerdir. Şeriat isteyeler Atatürk´ü istemeyenlerdir. Keşke kurtuluş savaşını yunalılar kazansaydı diyenin kim olduğunu biliyorsunuz. Bu zat şimdi öbür dünyaya intikal etti. Bu zat ayni zamanda Atatürk düşmanı idi. Bu kişiyi Diyanet işleri başkanı hastanede ziyaret etti. Atatürk ismi unutturulmak isteniyor. Cumhuriyet yok edilmek isteniyor. Ne kadar manevi değerlerimiz varsa yok edilmeye çalışılıyor. 23 Haziran cumhuriyetçilerin ve Atatürkçülerin zaferidir. Bu kadar yaşanan olaydan sonra bu noktaya bizi getiren tarih önemli bir tarihtir. 23 Haziran her şeyin dönüm noktası olacaktır. Çok güzel olacak. Yarın terör olaylarından bahsedeceğim. Saygılarımla. 27-06-2019 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44