Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


23 HAZİRANA NASIL GELDİK-4-

23 HAZİRANA NASIL GELDİK-4-


Bir önceki yazımda bu gün için terörden bahsedeceğim demiştim. 2002 senesinde AKP iktidar olduğunda terör bitme noktasına gelmişti. O zaman kurulan kabinede Kürt kökenli Beşir Atalay terörden sorumlu bakan olmuştu. Bu kabinede hiç Türk bakan yoktu. Terör mücadele edilmedi. Her geçen sene şehit sayımız arttı. Fazla teferruata girmeden önemli konuları anlatacağım. İktidar Öcalan ile gizli görüşmeler yapıyordu. Öcalan´ın durumunda iyileştirme yapıldı.

Yalnızlığını gidermek için. İmralı ya bazı mahkûmlar yerleştirildi. Kaldığı yer dizayn edildi. Televizyon verildi. İktidar Öcalan dan seçimlerde eylem yapılmasın diye istekte bulundu. Öcalan bu isteği kandile gönderdi. Bu arada PKK´nın üst düzey yöneticileri ile iktidarın belirlediği kişilerle Oslo da gizli görüşme yapıldığı ortaya çıktı. Bu konu ile ilgili olarak MİT müsteşarı ifadeye çağrıldı. İktidar gece yarısı MİT müsteşarı Hakan Fidanın ifadeye çağrılmasını başbakanın iznine bağlı olduğunun kanununu çıkardı. Artık Öcalan ile açıktan görüşülüyordu.

Karakol baskınları arttı. Bu baskınlarda PKK´ya bilgi veren Amerika idi. Ak tütün karakoluna baskın yapıldı. 22 askerimiz şehit oldu. Bundan önce 33 askerimiz nakil edilirken şehit edildi. Bu arada Dönemin genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt kandile operasyon yapılsın diyordu. Dönemin başbakanı içerideki 1500 teröristi hallettiniz demi? 500 terörist için kandile gideceksiniz diyordu. Karakol baskınlarından artık vatandaşa gına gelmişti. Ak tütün baskınından sonra halk sokaklarda terörü lanetleyen yürüyüşler yapmaya başladı. İktidar bu gösteriler karşısında. Meclise sınır ötesine asker gönderme yetkisi almak için meclise tezkere getirdi.

Bu yetki hükümete verildi. Tezkere 48 gün sora orduya gönderildi. Ordu hazırlığını yaptı. 02 Aralık 2012 tarihinde kandile gece hava operasyonu düzenledi. Hava operasyonundan sonra kara operasyonu yapılması gereklidir. Ordu kara operasyonu başlattı. Ordumuz kuzey ıraktan kandile doğru ilerlemeye başladı. Bu arda Amerika Türkiye ye elçi gönderdi. Bu operasyonun durdurulması için. Elçi önce genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt ile görüştü. Genelkurmay başkanı ?belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar operasyon devem edecek? dedi.

Sonra hükümet yetkilileri ile görüştü ve ülkemizden ayrıldı. Sabah operasyonun durdurulduğu haberini duyduk. Basın hükümete ?operasyonu siz mi durdurdunuz? diye sordu. Hükümet yetkilisi ?biz durdurmadık? dedi. Büyükanıt´a gittiler. Büyükanıt ?belirlediğimiz hedeflere ulaştık. Ve kara operasyonunu durdurduk. Birliklerimiz geri dönüyor? dedi. Operasyon başlayalı 4-5 gün olmuştu. Bir gün önce Amerikan elçisine belirlediğimiz hedeflere ulaşana kadar operasyon devam edecek diyor. Sabah operasyon durduruluyor.

Adama sormazlar mı? 4-5 günde ulaşmadığınız hedeflere bir gecede mi ulaştınız? Diye! Genelkurmay başkanı Yaşar Büyükanıt hükümeti sıkıntıya sokmamak için biz durdurduk demiştir. Bu operasyon durulmamış olsaydı? Bu gün PKK diye bir terör örgütü olmazdı. Daha sonra Öcalan ile görüşmeler sıklaştı. Hükümet ile Öcalan barış kararı aldı. Kandil ve mahmur kampından PKK militanlarının gelmesine karar verdiler. PKK militanları davul zurna ile karşılandı. Fakat bir sorun vardı. Bu militanların sınırdan girdikleri an emniyet güçleri tarafında tutuklanması.

Bu sorunu hükümet sınır kapısına seyyar mahkeme kurdurarak ifadelerini aldırdıktan sonra giriş yapmaları sağlandı. Militanlar ifadelerinde önderimi Öcalan´ın emri ile barışa katkıda bulunmak için geldik demelerine rağmen. Tutamaklara pişmanlık yasasından yararlanmak için geldim şeklinde geçmiştir. Bu militanlar doğu illerinin hepsinde mitingler düzenleyip. Örgüte elaman sağlamıştır. Sonra hükümet uyandı. Bunlara yakalama emri çıkarıldı. Hiç birisi bulunamadı. Onlar işini bitirip çoktan kandile gitmişler.

Buna terörle mücadele denilebilinir mi? Doğrudan doğruya koruma denir. Terörle mücadelenin başında kim var? Beşir Atalay Kürt kökenli bir kişi değil mi? Bu konuda söylediği sözü daha sonra söyleyeceğim. Öcalan ile tekrar görüşmeler başladı. Yine barış kararı alındı. Öcalan´ın bu konu ile ilgili mektubu Diyarbakır da büyük bir kalabalığa okundu. TV den naklen yayınlandı. Kaldığım yeden yarın devam edeceğim. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! M. KOÇAL  28-06-2019   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44