Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


90 YILLIK REKLAM ARASI SONA ERDİ

90 YILLIK REKLAM ARASI SONA ERDİ


"600 yıllık imparatorluğun 90 yıllık reklam arası sona erdi."

Bu sözler AKP Balıkesir milletvekili Tülay Babuçcu’ya aittir. Bunun anlamı çok açıktır. Cumhuriyet kurulduktan şimdiye kadar geçen zaman tarafımızdan bitirilmiştir. Yok, sayılmakta dadır. Bunun anlamı Türkiye cumhuriyeti tarihinin yok edilmesi demektir. Çünkü Türkiye cumhuriyeti tarihi cumhuriyetin kuruluşu ile başlar. Ondan önceki tarih Osmanlı imparatorluğuna aittir. AKP milletvekili Tülay Babuçcu Türkiye cumhuriyeti tarihinin kaldırılması için. Yanıp tutuşuyormuş ki. Milletvekili olunca bu özlemini gerçekleştirmiş oluyor. Böyle olmasaydı. Durup dururken neden böyle bir şey söylesin. İçersindeki bu duygularla yaşıyormuş olmalı ki böyle bir söylemde bulunmuş.

Bu 90 yıllık reklam arasında yaşananları ve olanları inkâr etmektir. Atatürk’ü ve onun kurduğu cumhuriyeti inkâr etmektir. Kurtuluş savaşı kazanılmamış olsaydı. O savaşı kazanan kahraman atalarımız ve onlara komut eden Mustafa Kemal ve arkadaşları olmasaydı. Türkiye cumhuriyeti diye bir devlet olmazdı. İç Anadolu da küçük bir devletçik olurduk.  Allah o kurtuluş savaşında. Canlarını vererek bizlere bu vatanı bırakan atalarımızdan razı olsun. Kurtuluş savaşının kazanılmasından sonra,  Atatürk ve arkadaşları Türkiye cumhuriyetini devletini kurdular. Atatürk ve arkadaşları düşman istilasında olan ülkeyi kurtarmamış olsalardı. Ve Türkiye cumhuriyeti devletini kurmamış olsalardı. Bu gün Tülay Babuçcu milletvekili olarak mecliste oturuyor olamazdı.

Cumhuriyetin kazanımlarından en çok istifade eden kadınlardır. Böyle olmasına rağmen, kadınların cumhuriyete ve Atatürk’e sıcak bakmamalarını anlamak mümkün değil. Seçme seçilme hakkını cumhuriyet sayesinde elde etmişlerdir. Osmanlı imparatorluğu döneminde İslami kurallara göre yapılan medeni kanunu “Mecelle” ya göre aileler isterlerse kızlarını 9 yaşında evlendirebilir. Ve erkekler birden fazla kanınla evlenebilir. Maddeleri bulunmakta idi. 1926 senesinde Atatürk Türkiye cumhuriyeti medeni kanunun yaptırdı. Bu medeni kanun ile kızların evlenme yaşı 17 erkeklerin evlenme yaşı 18 olarak belirlendi. Erkeklerin bir kadından fazlası ile evlenmeleri yasaklandı.

Bu medeni kanun ile kadınlar evinin tek kadını olma hakkını kazanmış oldu.  Kendilerinin kuma olarak evlilik yapmaları engellendiğimiş oldu. Ayrıca kendi üzerlerine de kuma getirilmesi ortadan kaldırıldı. Bu kadınlarımızın cumhuriyet ve Atatürk sayesinde kazandıkları en önemli haklardandır.  Bir kadın olarak Atatürk’ün kurduğu cumhuriyet sayesinde, seçme ve seçilme hakkını elde edeceksin. Ve yine Atatürk sayesinde kurulmuş olan Türkiye cumhuriyeti büyük millet meclisinde milletvekili olarak oturacaksın. Bu geçmiş olan 90 seneyi bir reklam arası olarak göreceksin. Buna nankörlük derler.

Tülay Babuçcu bunu neden söyledi? Çok uyanık bir milletvekili, AKP’nin politikası doğrultusun da konuşarak 2015 milletvekili seçimlerinde milletvekili listesinde yerini garantilemiş oldu. Çünkü bu söylem başbakan ve cumhurbaşkanın çok hoşuna giden bir söylem olmuştur. Bir gazetecini “ bu mesajlar size mi ait?” sorusuna. “Sizin için sıkıntısı ne” karşılığını veriyor. AKP milletvekili sözlerini şöyle savunuyor. “Cumhuriyet’i reklam arası olarak görmüyorum ama yaşadığımız birçok gerçek var. Dilimizi değiştirerek, dinimizden uzaklaştırarak darbeler yapılmak istenerek yaşadık. Bu bir espriydi siz abartıyorsunuz” diyor.

 Balıkesir milletvekilimiz Tülay Babuçcu Hanım efendinin yaşadığı dönem ile sözlerinin bağlamı yok. Bu olayları yaşamış gibi konuşuyor. Dillinin değiştirmesini herhalde ALFEBE değişikliğini söylüyor. Bunu yaşaması yaşı ile bağdaşmıyor. Bu ülkede kimse kimseyi dininden uzaklaştırmamıştır. Arapça dan Türkçeye geçmek dilini değiştirmekse o zaman kuran kurslarına da eğitin alıp Arapça öğrenseydi. Sizi dininizden uzaklaştıranlar oldu ise. Yine din eğitimi alsaydınız. Türkiye cumhuriyetinin milli eğitim sistemi sizi dilsiz dinsiz yapmaya yönelik idi de o zaman neden o okular da eğitim gördünüz? Öğrendiğim kadarı ile eczacı imişsiniz. Atatürk’e karşı olan onun açtığı okullardan eğitim yapmaz. Cumhuriyete karşı olan Atatürk’ün açtığı meclise milletvekili olarak gidip de oturmaz.

Bu bir espriydi demek ciddiyetsizliktir.  İnsanların değer verdiği manevi değerlere saygısızlık yapmak kimsenin hakkı değildir. Bulunduğu makamın ağırlığının ne olduğunu bilmiyor demektir. Siyasetçinin böyle konularda espri yapması doğru değildir. Ağızdan çıkan söz, yaydan çıkan ok gibidir dönüşü olmaz.  Geçmiş 90 seneyi reklam arası olarak kabul etmek. Türk milletine saygısızlıktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE!  17 – 01 – 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44