Hedef (GÜNDEM)


BU BÜROKRATLAR SİZİN BAŞINIZI YİYECEK

BU BÜROKRATLAR SİZİN BAŞINIZI YİYECEK


           Bu güne kadar birçok konuda doğru ya da yanlış, bir çok sınırı aşmanıza rağmen; Bürokratlarınızın yanlışlarını aşmakta zorlandığınız görülüyoruz.

       Size şimdi bir veli bir baba olarak soruyorum.

Çocuğum Üniversite sınavlarını kazanamamış, ya da kazandığı üniversiteyi beğenmemiş olsaydı. Bir dahaki seneye sınava girmesini ve daha iyi bir üniversitede eğitim görmesini isteseydim. Nerede kurs almasını sağlayacaktım?

       Kapattınız diyelim dershaneleri.

Bu çocuğumun nerede daha iyi bir üniversite ye kazandırmak için yetiştireceğim?

      Merdiven altlarında mı?

Evime getireceğim özel öğretmenlerden mi?

Yoksa arkadaşlarıma çalışmaya gidiyorum dediği yerlerde mi? Nerede seviyesini yükselteceğim.

        Diğer yandan kapatacağınız dershaneleri okula dönüştüreceğinizi söylüyorsunuz. Zengin çocukları zaten özel okullarda eğitim alıyorlar ve üniversitelere rahat giriyorlar.

       Benim üniversiteye kazanamayan çocuğum sizin okula dönüştürdüğünüz hangi okulda eğitim alabilecek? Aynı işi yapmayacaklar ki bu okullar.

       

      Sınavı kazanamayan ve gelecek sene daha iyi bir okula girmek isteyen genci, hedefinden uzaklaştırdığınızda, olabilecekleri hiç düşündüğünüz oldu mu?

         Dershaneler kapatıldığında ya da okula çevrildiğinde benim çocuğuma faydası olacak mı?

Dershaneler bahsini ettiğiniz fakir fukara, garip gurabanın çocuklarının hizmetindedir.    

        Zengin çocukları zaten, özel okul ve kolejlerde eğitim alıyorlar, en iyi ve özel üniversiteleri kazanacak eğitimle geliyorlar.

          Hiç mi vicdanınız sızlamıyor? O oylarını aldığınız fakir fukaranın garip gurabanın çocukları üniversitelere giremediklerinde ve tekrar dershaneler yardımı ile üniversitelere hazırlanamadıklarında kimlerin tuzaklarına düşecekler biliyor musunuz?

        Hiç mi düşünmüyorlar, sizin önünüze bu dershanelerin kapatılması konusunda raporları sunan bürokratlarınız?

          Efendiler nereden geldiğinizi, kimlerin destekleri ile orada olduğunuzu, kimlere borcunuz olduğunu, ne çabuk unuttunuz. Sizleri oralara taşıyanlar fakir fukaralar, sizin deyimlerinizle garip gurabalar, çocuklarını okutamadıklarında gelecekleri karartıldıklarında, acaba siz oralarda rahat oturabilecek misiniz?

          Siz o, sizi yanlış yönlendiren bürokratların kurbanı olacaksınız. Ama olan gariban çocuklarına olacak. Kaldı ki siz onların ailelerinin sırtına basa, basa ve onların destekleri ile oralara geldiniz.

         Dershanelere olan husumeti körükleyerek sizleri güç duruma düşürenler kimler acaba?

İnanınız bu sizin iktidarınızın sonu olabilir. Çünkü ben çocuğumun geleceği ile oynayanları asla affetmem onlarda affetmeyeceklerdir.

        Sırtındaki ceketi satarak çocuklarını okutmak isteyen garibanlarda çocuklarının üniversiteye hazırlanabilecekleri ve zengin çocukları ile aynı şartlarda okutabilecekleri, ortamı dershaneler sayesinde yakalayabilmektedirler.

Onlarda çocuklarının istikbalini söndürmek isteyenlerin, geleceklerini karartacaklardır.

     Sizi yanlış yönlendirenlere “Efendim çok iyi düşündünüz” Efendim çok iyi karar veriyorsunuz” “efendim çok güzel yapıyorsunuz” diyen yalaka bürokratlarınız sizin başınızı yeme kararı alan çakallardan farksızlar.

      Sizi iktidara taşıyanlara düşmanlık edenler, inanın huzur bulmayacaklardır.

 Kiminle cebelleştiğinizin, kime savaş açtığınızın ya farkında değilsiniz, ya da gözü karartınız sonunuzu hazırlıyorsunuz.

       Arkanızdaki fakir fukara, garip guraba ve adını söylemek istemediğim kimselerin desteği çekilirse, inanın sudan çıkmış balığa dönersiniz ve iktidar ömrünüz, balığın ömrü kadar olamaz.

       Diğer yandan boşlukta kalan, üniversiteye hazırlanamayan, hedefleri ortadan kalkan gariban çocuklarının bedduaları da sizleri yakar.

O çocukların hakkı, sizleri iki cihanda yalnız bırakmaz. Huzur vermez.

        Bu ülkede, disko açacağım diyenlere, bar açacağım diyenlere, genel ev açacağım diyen çakallara, izin veriyorsunuz da; ben çocuklarımızı ileriye hazırlayacağım, geleceklerini ufuklarını büyüteceğim, onları bekleyen tuzaklardan, dağdan, şehir eşkıyalarından ve çetelerinden koruyacağım diyen, dershaneleri kapatmaya kalkıyorsunuz.

       Kapatamazsınız efendiler.

   “Kapatır benim başbakanım. Dediğini çiğnemez benim başbakanım” diyen yalakalara kanmayınız. Aklıseliminizi kullanınız. Bu yanlış sizin, hem bu dünyada sonunuz olacaktır. Hem de geleceğini kararttığınız gençler nedeni ile öbür dünyadaki cehenneminiz olacaktır.  Saygılarımla.              

Mehmet KIZILASLAN  2013-11-27

 

demokart
28.11.2013 08:37:27
Kızılaslancığım;yanlış adam,yanlış insan,yanlış zaman,yanlış mekan,yanlış devir,yanlış yalvarış,yanlış inanış,yanlış çıkış...Düne kadar eminim herşeyi doğru yapıyor diyenlerin bu yanlış karşısında yüzleri kızarır mı?Kızaracak yüzlü adamlar bunların arkasına düşer mi?

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44