Erhan GÖÇMEN Göçmen/yorum


İYİ MAÇ OLDU, BAŞAKŞEHİR 3-2 KAZANDI

İYİ MAÇ OLDU, BAŞAKŞEHİR 3-2 KAZANDI


Beşiktaş - Başakşehir maçı aslında ligimizin düzeyi açısından oldukça yüksek, dengeli ve de gerçekten iyi bir maçtı. Her iki takımda maça hazır gelmiş olup galibiyet adına 90 dakika ter döktüklerini söyleyebiliriz.

 Başakşehir hepimizin iyi bildiği gibi çok teknik bir takım. Çok deneyimli ve de futbolu iyi bilenlerden kurulu bir ekip. Geçen yılın şampiyonu Beşiktaş’da çok iyi bir ekip. Her zaman olduğu gibi hedefinde yine şampiyonluk var. Ancak son haftalarda sakatlıklar nedeniyle yaşadığı sıkıntıların Beşiktaş’ı oldukça zorladığını bu son Başakşehir maçında da gözledik. Oldukça tempolu ve de hızlı oynayan Beşiktaş gitti yerine yavaş ve sıradan bir futbol anlayışının ortaya çıktığını söyleyebilirim. Bu arada Atiba adına da küçük bir açmam gerekiyor. Yıllardır ligimizin en kaliteli, en çalışkan ve de spor ahlakı bakımından en önde gelen orta adamlarından birisi olarak gördüğümüz Atiba’nın yavaş yavaş yorulmaya başladığını, oyuna katkısının azaldığını söyleyebilirim. Dolayısıyla Atiba artık ilk yarım saatlerin değil son yarım saatlerin oyuncusu olarak skora etki edebilecek bir oyuncu olarak takımda düşünülmeli artık.

     Ve Beşiktaş’ı bu maçta en fazla olumsuzluğa iten eksiklikte Pijanic gibi topu hiç geciktirmeden istediği her noktaya adrese teslim atan bir futbolcunun olmayışına bağlıyorum. Kim ne derse desin ligimizin en formada ve de topa en iyi yön veren futbolcularından birisi Pijanic. Bu arada N’skala’nın da yokluğu takımı oldukça etkilediğini söylemek mümkün.

     Beşiktaş’ın attığı ilk goldeki sevince baktığımızda takımdaki heyacanın, maçı istemenin ne kadar yüksek olduğunu söyleyebiliriz. 96 Dakika oyundan düşmeyen bir takım için fazla bir şeyler söylemek yanlış olur ama burada söyleyeceğimiz tek şey Beşiktaş olarak topu rakip ceza alanı içine çok fazla taşınamamış olmasıdır. Bu arada Rıdvan derken yıldız bir oyuncunun yavaş yavaş kendisini ligimizde göstermeye başladığını, önümüzdeki yılların onun yılları olacağını söyleyebiliriz. Umarım bir şansızlık yaşamaz, dünya yıldızı olur inşallah.

    Bu arada şampiyonluğa oynayan bir takımın teknik adamı mutlaka takımın başında kenarda olması gerekiyor. Sergen Yalçın bundan sonra çok daha dikkatli olmak durumundadır.

    Başakşehir’e gelince. Sanki Emre ile bir şeyler değişmiş gibi geldi bana. İyi top yapıyorlar. Sakin oynuyorlar ama topu kanatlara taşıdıktan sonra ön direk koşuları muhteşem. Tam bir sistem takımı olarak göründüler. OKAKA hem güçlü hem de nereye koşacağını iyi biliyor. Durdurmak çok zor. Mahmut geçen yılda oynadığı gibi yine çok hırslı ve iyi toplar yaptı. Aslında Başakşehir ligimizde en iyi orta alan futbolunu oynayan ekiplerin başında geliyor. Hele hele böyle oyunları seven bir Emre ile bu sezonda daha iyi yerlere geleceklerini düşünüyorum. Bundan sonra Başakşehir’le oynayacak takımların işi çok zor olacak bunu bu maçta gördük diyebilirim.  

    Bu maç Beşiktaş için bitti. Umarım her şey Salı günü oynanacak Sporting Lizbon maçı ile değişir, kazanır bizlerde gönülden alkışlarız.

   Bu maçta görebildiğimiz tek şeyin ben iyi bir orta alan futbolunun oyunu her zaman için kontrol eder bir sistem olduğunu, buna önde baskı ve güç ilave edildiğinde de başarının şansa bırakılamayacağını görmüş olduk. 

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,35
  • EURO

    34,75% 0,10
  • GRAM ALTIN

    2507,64% 0,95
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22