Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ACI REÇETE KİME GELECEK

ACI REÇETE KİME GELECEK


Maliye bakanı Berat Albayrak istifa ettikten sonra çok şey değişti. Atanan maliye bakanı ve merkez bankası başkanı Daha ne yapacakları konusunda bir şey söylemeden piyasada değişiklikler olmaya başladı.Cumhurbaşkanı Ekonomide reform yapılacağını söyledi.

Bu dönemi aşmak için hazırlanacak reçete ne kadar acı olursa olsun milletimizle birlikte bu reçeteyi uygulayacağız dedi. Ülkemiz için hayırlı olsun. Daha 10-15 gün önce ekonomi tip yapıyor. En iyi durumda biziz denildi. Ekonominin iyi olduğunu hem cumhurbaşkanı hem de Berat Albayrak söylüyordu.  Ne oldu da bir anda reform dan bahsedilmeye başlandı? Hem ekonomide hem de yargıda reforma gidiliyor? Demek oluyor ki hem yargıda hem de ekonomide işler iyi değilmiş? 

Şimdi önümüze acı reçete konuyor? Bu acı reçeteyi kimler karşılayacak. Milletin bu acı reçeteyi kaldıracak durumu kalmadı. Bu durma nasıl gelindi? Savurgan bir ekonomi uygulandı. İtibarda tasarruf olmaz politikası uygulandı. Lüks bir yaşam vardı. Önüne gelene lüks arabalar alındı. Diyanet işleri başkanının hanımına dahi lüks araba tahsis edildi. Libya da Kaddafi’yi devirmeye çalışanlara uçaklarla para gönderildi. Terör örgütünün ağa babası Barzani’ye para yardımı yapıldı.

Suriye Mültecilerine Milyarlar harcandı. Ve bu günlere gelindi. Şimdi acı reçete ortaya çıkıyor. Bu acı reçeteyi hangi kesim ödeyecek. Zaten millet bu acı reçeteyi ödüyordu. Bu acı reçeteyi devlete yap işlet modeli ile iş yapanların önüne koymak gerekir. Bu şirketlerin yaptıkları köprüler, tünel, hava limanları ve şehir hastanelerine verilen garantiler. Hiçbir zaman tutmadığı için. Bu garantiyi acı bir reçete olarak vatandaş ödüyor. Onun içinbu acı reçeteyi bu şirketlerin önüne koymak gerekiyor.

Şimdiye kadar ödene garanti ne ise ödendi. Hiç değilse bundan sonra ödenecek garantilerden vazgeçsinler. Bu şirketlere ödenen garantilere gidecek para acı reçetelere kullanılsın. Bu acı reçete yılbaşından sonra zaten vatandaşın sırtına yüklenecek. Vatandaş zor durumda iken birde yılbaşından sonra gelecek zamlarla daha da zor duruma girecek. Daha şimdiden Birçok kişi elektrik ve doğalgaz faturalarını ödeyemediği için. Elektrik ve doğalgazları kesilmiş. Daha kış kendini göstermedi. Yarın havalar iyice soğuyunca bu vatandaşlar ne yapacak.

İyi güzelde bu acı reçeteye vatandaş parayı nereden bulacak. Zaten vatandaş bu dönemde kullana bileceği her türlü krediyi kullandı. Kredi kartlarında limitleri kalmadı. Çoğu yakında bankalar tarafından icraya verilecek. Evlerine ve iş yerlerine icra gelecek. Ekonomi durumundan devletin durumu kötü. Çünkü kötü olmasa bu acı reçeteden bahsedilmezdi. Fakat vatandaşın durumu devletten de kötü.Tasarrufu önce devlet yaparak vatandaşa örnek olmalıdır. Yüzlerce lüks araba var bunların yarısı satıla bilinir. Cumhurbaşkanının kullanımında 15’şe yakın uçak var. Bunlardan 4-5 tanesi satıla bilinir. Bunun örnekleri var. Meksika başkanı ülkesinin ekonomisi bozulunca kendi kullanımında olan bir adet VİP uçağını satıyor. Parasını hazineye koyuyor. Dünyada 7 adet olan uçakların 3 tanesi bizde. Hep itibarda tasarruf olmaz denildi.

Pekiyi şimdi milletin önüne konacak olan acı reçete. İtibarı zedelemez mi? İstifa eden Maliye kakanı Berat Albayrak. İki şey söyledi. Birincisi “at izi, it izi birbirine karıştı”. İkincisi “Allah sonumuzu hayır eylesin” dedi. Bu iki söylem üzerinde durulması gerekir. Bu iki söylem çok önemli söylemdir. Bilhassa bu dönemde söylenmesi çok önem taşımaktadır. Önümüze nasıl acı bir reçete konulacağını bekleyip göreceğiz. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratın diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 16- 11-2020 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,54% 0,29
  • EURO

    34,72% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2492,20% 0,33
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli

Balıkesir

19.04.2024

  • İMSAK 04:47
  • GÜNEŞ 06:18
  • ÖĞLE 13:13
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:57
  • YATSI 21:22