Rifat Serdaroğlu (SERDARCA)


AÇIK PAZAR MERKEZ SAĞ

AÇIK PAZAR MERKEZ SAĞ


Merkez Sağ seçmen, Türkiye’nin çoğunluğudur. Merkez Sağ seçmen kendisini AKP ve CHP’den saymaz. Bu konumlandırmanın halk dilinde açıklaması şöyledir;

AKP’ye; “Kutsal Dinimi Siyaset için kullanma. Benim inancıma karışma, o benim Allah’la aramda olan bir konudur, sen karışamazsın. Lâiklik ilkesi, devletin tüm inançlara karşı tarafsız, her inanışa saygılı olmasıdır. Cemaat ve Tarikatlar illegal kuruluşlardır. İslamiyet’te “Ruhban sınıfı” yoktur.
Allah ile Kul arasına kimse giremez. Kılabildiğim vakit namazlarını kılarım, Cuma namazlarını kaçırmamaya gayret ederim. Arada bir eşle-dostla bir iki kadeh atarım. Milletten alınan emanetin, zenginleşme aracı yapılmasını, hırsızlığı, soygunu, Cumhuriyetin kurucu ilkelerine yapılan saldırıyı, Atatürk’ümüze hakareti asla affetmem. Çağdaşlaşmadan, bilimden, gelişmeden, imardan, inşadan yanayım. Ben senden değilim”
 der…

CHP’ye; “Sürekli konuşursunuz, birbirinizi yersiniz, Genel Merkezde pencerenizin camı kırılsa Kurultay’a gidersiniz. Yatırımcı-Sanayileşmeci değilsiniz. Ekmeği büyütmeyi bilmiyorsunuz. Önce ekmeği büyütmeyi ve hakça paylaştırmayı öğrenin. Demokrasi dışı desteklere itibar etmeyin.
Kürtçü-Mezhepçi Partisi görünümünden kurtulamıyorsunuz. Tüm Türk Milletini kucaklayamıyorsunuz. Ben sizden de değilim”
 der…

Türk seçmeninin yaklaşık %60-70’ ı kabaca, bu şekilde düşünür. Oy tercihini de bu genel kanaat doğrultusunda kullanır.
Bu gerçeği çok iyi bilen Erdoğan ve Cemaat, Merkez Sağ Hareketi çökertmek için ellerinden gelen her şeyi yapmışlardır. Son olarak yapılan Mehmet Ağar-Erkan Mumcu operasyonu ve Demokrat Partinin başına bir Cemaatçinin getirilmesi, bu çalışmanın sonucudur.
TSK Genelkurmay Eski Başkanı İlker Başbuğ Silivri zindanında 4 metrekarelik bir hücrede tutulurken, Mehmet Ağar’ın tatil köyü gibi “Kişiye Özel” Cezaevinde kalması, Merkez Sağın berhava edilmesinin karşılıklarından sadece biridir.


Demokrat Parti-Adalet Partisi-Doğruyol Partisi-Anavatan Partisi gibi bir partisi kalmayan Merkez Sağ seçmenler zorunlu olarak, son üç seçimdir ya AKP’ye oy verdiler ya da sandığa gitmediler. Bu durumdan en kârlı çıkan ise Erdoğan ve AKP oldu.

AKP’ den kurtulmanın tek yolu, Merkez Sağ’ın kendi partisini yeniden yapılandırması ve kendi seçmenine sahip çıkmasıdır. Önümüzdeki günlerde bu konuda ciddi gelişmeler yaşayacağız.

Yerel Seçimlere giderken, Merkez Sağ kökenli siyasetçilerin AKP ve CHP’ nin ilgi odağı olduklarını, Merkez Sağ’ın “Açık Pazar” haline getirildiğini görmekteyiz.
Dürüst-namuslu-hizmet eri kişilerin aday gösterilmesi bizleri ancak memnun eder. Fakat bu arada, zamanında “Merkez Sağ Seçmeni” istismar etmiş, şaibeli “siyaset cambazlarının da” özellikle AKP’ye yamandıklarını görüyoruz.


Adaylıklar kesinleştiğinde bu sahtekârların aday oldukları yörelerde bizzat çalışmalar yapıp, bunların gerçek yüzlerini açıklayacağımızın da bilinmesini isteriz.

Bu arada Demokrat Parti Genel Başkanına ve yöneticilerine sormak isterim;
“Sahi, sizler yaşıyor musunuz? Sizler ne işe yararsınız? Hangi yüzle orada oturuyorsunuz?
Demokrat Partinin fedakâr İl-İlçe-Belediye Başkanları; Sizler bu durumdan
memnun musunuz? Türkiye’nin en iyi yetişmiş kadrolarına sahip olduğunuzun farkında değil misiniz? Silkinip, ayağa kalkma zamanı gelmedi mi?
Türkiye, AKP tarafından batırıldıktan sonra mı gayrete geleceksiniz?

Sağlık ve başarı dileklerimle 10 Ocak 2014
Rifat Serdaroğlu

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,32% 0,22
  • EURO

    35,05% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2306,14% 1,27
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55