Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AÇIKLARSAM YER YERİNDEN OYNAR

AÇIKLARSAM YER YERİNDEN OYNAR


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

Ben bir şey açıklayacak değilim. Ülkemizde moda durumuna gelen bir söylemden bahsedeceğim. “Açıklarsam yer yerinden oynar” sıkışan bu söylemin arkasına sığınıyor. Bu söylemi senelerdir duyuyoruz. Açıklarsam yer yerinden oynar. Bu ülkede yeri yerinden oynatacak çok olay olmuş demektir. Bu söyleme muhatap olanlarda. Karşılığında “açıklamazsan namertsin” diyor. Yinede bir şey açıklayan olmuyor. Bu söylemi en son başbakan kullandı. “Açıklarsam yer yerinden oynar” dedi. Bir ülkenin başbakanı bunu söyleyemez. Yeri yerinden oynatacak bir olayı biliyorsa gereğini yapması gerekir. Şayet gereğini yapmıyorsa ise,  açıklayamadığı olayın içersinde kendiside var demektir. Bu olay taraf gazetesinin Milli Güvenlik Kurulunda (MGK) irtica ile mücadele kapsamında. Gülen cemaatinin bitirilmesi kararının alınmış olduğu belgeyi açıklaması tartışmayı gündeme getirmiştir. İlk günlerde bu olay için ne istediler de vermedik. Diyen iktidardı. Hatta bu alınan karar uygulanmaya konmadı. Emniyetin cemaate verildiği dahi söylendi. Taraf gazetesi muhabiri “daha evdeki bavulu açmadım” dedi. Demek ki gizli daha çok belge var. Mehmet Baransu hakkında savcılığa. Gizli belgeleri yayınlaması nedeni ile suç duyurusunda bulunuldu. Bu belgeyi yayınlayan vatan haini ilan edildi. Bu taraf gazetesi muhabiri değimliydi? Savcılığa bavul dolusu belge getirip de balyoz davasının başlamasına neden olan? O zaman iktidarda başkaları yoktu. Bu günkü iktidar vardı. O zaman Mehmet baransu makbul gazeteci gazetede makbul gazete idi. Şimdi Mehmet Baransu vatan haini oldu. Baransu “daha bavulu aşmadım” diyor. Başbakan “konuşursam yer yerinden oynar” diyor. Bu cemaat ile iktidar arasında kavga durup dururken neden ortaya çıktı. Bilhassa mahalli seçimler arifesinde böyle bir gerginliğin yaşanması düşündürücü. Cemaat sesini dershanelerle duyurdu. Dershaneler cemaatin altın yumurtlayan tavuğu idi. Hem maddi kazanç geliyor. Hem de dershaneler sayesinde taraftar topluyordu. İktidarla cemaat arasında bir paylaşım anlaşmazlığı çıkmış olmalı ki. İktidar bunun için cemaatin gelir kaynağı olan dershaneleri kapatacağın açıkladı. İktidar dershanelerin kapatılmasında öyle kararlı idiydi ki. Başbakan “geri adım atmak yok” dedi. Bu arada MGK kararı olan cemaatle ilgili karar basında yer aldı. İktidar bu belgenin basında yer almasından sonra. Geri adım atarak dershanelerin kapatılmasını 2015 senesine ertelendi. Fakat cemaat mücadeleye devam edileceğini deklere etti. Başbakan yargıyı göreve çağırdı. Taraf gazetesi muhabiri hakkında da gizli belgeleri basında açıklaması nedeni ile suç duyurusunda bulunuldu. Artık bundan sonra başka belgeler mi ortaya çıkar. Yargıda nasıl bir gelişme olacak bekleyip göreceğiz.

Şimdi bunun mahalli seçimler öncesinde ortaya çıkmasının nedeni kesin olarak bilinmemesine rağmen. Bence mahalli seçimlerde iktidarla cemaat arasında belediye başkanlıkları arasında bir anlaşmazlık yaşanmış olabilir. İkinci bir neden, iktidarın Kürdistan’ı telaffuz etmesi cemaati rahatsız etmiş olabilir. Öcalan’ın açıklaması da cemaatten kaynaklanan bir olayın olduğu yönündedir.

Ben yine başlıkla ilgili yorumumu yapayım. Beni en çok rahatsız eden bir konudur. Sıkıntıya düşen “konuşursam yer yerinde oynar” denilmesidir. Bu söylemin anlamı ülkemizde çok yanlış olayların olduğudur. Bilhassa iktidar tarafından böyle bir söylemin telaffuz edilmesi insanı düşünceye sevk ediyor. Böyle yeri yerinden oynatacak bir olay iktidar tarafından biliniyor. Ve iktidar bunun gereğini yapmıyor. Gereğini yapmayıp da konuşursam yer yerinde oynar demesi insana mantıklı gelmiyor. Demek oluyor ki yeri yerinden oynatacak olan olayın içersinde iktidarında olduğunu akıllara getiriyor. Ya bu sözü söylemeyeceksin. Ya da ne ise bu yeri yerinde oynatacak olay ne ise açıklayacaksın. Ve gereğini yapacaksın iktidara bu yakışır. Gereği yapılmaz ve açıklanmazsa olay ne olursa olsun yoruma açık bir olay haline gelir. Herkes olayı istediği gibi yorumlar. İktidarlar yoruma açık konuşmalardan imtina etmelidir. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk sevdalıları! Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

11- 12- 2013 Mustafa KOÇAL

 

 

 

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44