Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AÇILIM SEÇİMLERDEN ÖNCE NETİCEYE ULAŞACAKMIŞ

AÇILIM SEÇİMLERDEN ÖNCE NETİCEYE ULAŞACAKMIŞ


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

AKP sözcüleri açılımın 2015 seçimlerinden önce neticeye ulaşacağını beyan ediyor. Bunu gerçekleştirmek için akıllı akilleri yine devreye sokmaya çalışıyor. Akiller yanlış kullanılıyor. Hatırlayın bundan önce nasıl kullanıldığını. Açılım sürecine destek için kullanıldı. Açılımın içeriğinde ne var onu dahi bilmiyorlar. Hâlbuki akiller yapılan bir öneri olur. Bunu karşı taraf kabul etmez. İşte o zaman akiller devreye girer öneriyi kabul etmeleri için onları ikna etmek için kullanılır. Biz açılım başlatıyoruz bu açılıma vatandaştan destek isteyin deniliyor. Vatandaş neye destek verdiğini bilmeden, İktidar istiyor diye körü körüne desteğe zorlanıyor. Bunun adına da milli mutabakatın sağlanması diyorlar. Şayet bu milli bir mesele ise milli mutabakatın sağlanacağı yer meclistir. Neden bu açılımın içeriklerini meclisten saklıyorsunuz? Bu açılıma yüksek oranda destek var deniyor. Hatta akıllı akillerde desteleyenlerin oranının yüksek olduğunu iktidara raporlarında belirttiler. İktidar hem kendini kandırıyor. Hem de milleti kandırıyor. Yapın bir referandum görün destek oranı nedir. Ben seçimlerde bu kadar oy aldım. Bu açılım içinde bir destektir diye kabul edemezsiniz.

Şimdi AKP sözcüleri seçimden önce açılımın neticeleneceğini beyan ediyorlar. Buna inanmak mümkün değildir. Bu son günlerde örgütün eylem girişimlerini önlemek için söylenmekte dedir. Ayni zamanda Öcalan’ın iktidara adım atılması için 15 Ekime kadar süre vermesine karşın bu beyanlar verilmiştir. Dikkat ederseniz sürecin dolduğu gün bu beyanlar verildi. AKP seçimlerden önce böyle bir riski göze alamaz. Türk halkının memnun olamayacağı olayları göz önünde bulunduracağı gibi, Kürt halkının beklentilerini de göz önünde bulunduracaktır.

Türk halkının Öcalan’ın ev hapsine çıkarılmasını kabul edeceğini tahmin etmiyorum. Dağdakilerin elini kolunu sallayarak ülkeye girmesini kabul etmeyecektir. Bazı örgüt yöneticilerine seçilme hakkı verilmesini kabul etmeyecektir. Bu bazı kelimesinin de Öcalan için kullanıldığını tahmin ediyorum.  Bunların olmasını Türk halkı kabullenmeyeceği için AKP’ye oy vermeyecektir. Kürtlerde tam aksi Öcalan ev hapsine çıkarılmazsa, dağdakiler getirilmezse, dağdan gelecek olanlara iş imkânı sağlanmazsa AKP’ye oy vermez.

Bu açılımın neticeye ulaşması için örgütün silah bırakması gerek. Silah bırakmadan barış imzalanmaz. Ülkede kurmuş oldukları öz güvenlik güçlerinin lav edilmesi gerek. Kurmuş oldukları maliye ekiplerinin kaldırılması gerekir. Adamlar doğu ve güney doğu Anadolu da hâkimiyet kurmuşlar. Bunlardan vazgeçmezler. Silah bırakmaları da imkânsızdır. Bunlar dağda yaşamaya alışmışlar. Kaçakçılık ve uyuşturucudan gelir elde etmeyi benimsemişler. Silah bıraktılar açılımın şartlarını yerine getirdiler diyelim. Çıkarılan bir kanunu protesto etmek için eylem yaptılar. Protesto arcı olarak silah kullanmaya alıştıkları için. Hemen silaha sarılacaklardır.

Ayrıca özerkliği benimsemişler. Özerkliği almadan silah da bırakmazlar. Çünkü silah onlar için ellerinde bulunduracağı en büyük tehdit kozlarıdır. Asla da terör örgütü idi. Terörü sözde bıraktılar. PKK’nın kurulmasında asala vardır. Destek onlardan gelmiştir. PKK’nın militanlarını asala eğitmiştir. Kendi yerlerini PKK ya bırakmışlardır. Şimdi asal devletlerin 1915 ermeni katliamını meclislerinde kabul ettirme çabasındadırlar.  PKK da ayni yolu izlemekten geri kalmayacaktır. PKK’nın silah bırakacağına inanmıyorum. Silah bırakmadan da iktidar bunlarla anlaşma yaparsa. Ülkenin bölünmesine razı olmuş demektir. Birde yavaş yavaş olaylar değişlik göstereceğe benziyor. ABD PKK’yı müttefik olarak kabul edeceğine doğru bir eğilim var. Orta doğunun hâkimiyetini eline geçire bilmek için. Böyle bir müttefike ihtiyacı var. Büyük Kürdistan’ın kurulması ABD’nin işine geliyor. Ayni zamanda İsrail’i Kürdistan ile koruma altına alma eğilimleri var. IŞİD yüzünden ABD’nin bize karşı tavrı değişecek gibi gözüküyor.  Bizi sağa sola saldırttılar böylelikle Türkiye’yi yalnızlığa ittiler. Göreceksiniz böyle gidersek tek başımıza kalacağız.  Almanya dahi PKK’ya silah yardımı yapacağını açıkladı. Her geçen gün yalnızlığa doğru hızla yol alıyoruz. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti!

Yaşasın Atatürk milliyetçiliği!

Yaşasın Türk milleti!

Yaşasın Atatürk’ün askerleri!

Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  19-10- 2014 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44