Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ADALET

ADALET


Adalet nedir? Hakkın gözetilmesi ve yerine getirilmesi anlamına gelir. Haklı ile haksızın ayrıt edilmesi adaletle sağlanır. Adalet en yüce erdemlerden birisidir. İnsanın ve devletin temel davranış kuralıdır. Kısaca adaletin tarif böyledir. Adalet her bireye ve her topluma her zaman lazım olacak bir kavramdır. Fakat günümüzde ülkenin yarısı adaletsizlikten yakınırken diğer yarısı memnun gözükmekte dedir.

Buda adaletin tek taraflı uygulanmasından kaynaklanmaktandır. Ülkende maalesef hakkın gözetilmesi ve yerine getirisi uygulanmıyor. Ülkenin yarısı bu kavurucu sıcaklarda adalet için yollara düşmüş olasına rağmen.  Diğer yarısı klimalı evlerinde ve iş yerlerinde rahatına bakıyor. Adaletin bir gün kendisine de lazım olacağını düşünmüyorlar. Bunlara göre adalet istenmez verilir anlamı taşıyor. Adalet verilirse işte böyle bir durum ortaya çıkar. İki gazeteci bir ayadan fazla bir zamandır tutuklu durumda. Bunlar adalet istiyor. Mahkemeye tutukluklarının kaldırılmasını istiyorlar. Mahkeme ret ediyor. Gerekçe daha deliller toplanmadı deniliyor.

Elinizde delil olmadan bunları nasıl tutukladınız? İşte bu hareket adaletin istenmediğini verildiğini gösteren bir olaydır. Binlerce kişi her gün adalet yürüyüşüne katılıyor. Adalet istiyorlar. Adalet verilir diyenler ise bunlara hiç kulak asmıyor. Bu binlerce kişi ülkenin vatandaşları için adalet isterken. Adalet istenmez verilir diyenler. Adalet isteyenleri FETÖ örgütüne ve Terör örgütlerine hizmet etmekle itham ediliyorlar. Bu örgütlerin ekmeğine yaz sürdükleri ileri sürülüyor. Bu binlerce kişi örgüt yandaşı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Hâlbuki bu FETÖ örgütünü bu hale getirenlerin iktidar olduğu göz ardı ediliyor. Bu ülkede bir şey alışkanlık hale geldi. Suç ihdas etmek o kadar kolay oldu ki? Şimdi moda FETÖ örgütü yanlısı deniyor.

Bu FETÖ ile iktidar bir zamanlar kol kola, can ciğer kuzu sarması gibi değiller miydi? Şimdi FETÖ´cü arıyorlar? Bu FETÖ örgütü ile orduya kumpası iktidar birlikte kurmadı mı? Ergenekon davasını başlatan cemaatin savcısı Zekeriya Öz değil miydi? Savcı devletin savcısı değil miydi? Devletin savcısı devletin milli ordusuna kumpas kuruyor. İktidar bu davaya müdahil oluyor. Adalet bunun neresinde? Ve iktidar bu davalara gizli tanık buluyor. Yargılananların lehine karar veren hâkim derhal görevden alınıyor. Adalete işte böyle itibarı kaybettirildi.

Adalete güven sarsıldı. Bu Ergenekon davalarında görevden alınan Atatürkçü, cumhuriyetçi komutanların, rektörlerin yerlerine kimler atandı? İktidar bu boşalan kadrolara cemaate yakınlığı bilinen kişileri atamdı mı? Adaletsizliğe adaletsizle karşılık verilmedi mi? Cemaatle iktidarın arsı bolunca cemaat oldu FEFÖ terör örgütü. Pekiyi bunları bu duruma iktidar getirmedi mi? Bu hasret bitsin dön artık diyen. Başkaları değildi. İktidarın kendisi idi. Ne istediniz de vermedik diyen muhalefet değildi. İktidarın kendisi idi. Bu adaletsizliğin temeli 2010 da yapılan referandumla atıldı. Bu adaletsizlik 9 Nisanda yapılan referandum ile perçinleştirildi.

İstenmeyen kişiler gözaltına alınır hale gelindi. Adalet denen nesne rafa kaldırıldı. Binlerce kişi adaletsizlikten dolayı mağdur edildi. 14 Temmuz geçeli bir sene oldu. 14 Temmuzun mağdurları daha mahkemeye dahi çıkarılmadı. Mahkemeye çıkanlar oldu. Tahliye olan olmadı. Bilhassa ben rütbesiz erlerin tahliye olmasını bekliyordum. Çünkü bu çocuklar emir kuludur. Komutalarının verdiği emri yerine getirmekle mükelleftirler. Buları yargılayan hâkimler ve savcılar mutlaka askerlik yapmışlardır. Hem de yedek subay olarak. Bunlar askerlik süreleri boyunca hiç mi askerlere emir vermediler? Bu adaletsizlikten başka bir şey değildir. Bu erlerin bu olayda hiçbir suçu yoktur. Suçlu onlara o emri veren komutanlardadır.

Şimdi bu kavurucu sıcakta adalet yürüyüşü yapanlar bunlar için adalet istiyorlar. Her kesimden binlerce kişi her gün bunun için yürüyor. Adalet için yürüyeler adaletsizlikle suçlanıyor. Ne imiş?  FETÖ terör örgütüne hizmet ediyorlarmış. Terör örgütüne çalışıyorlarmış. FETÖ örgütü ile birlikte olanlar. Şimdi başkalarını bu örgütle birlikte olmakla itham ediyorlar. Terör örgütü ile masaya oturanlar. Terör örgütünü adeta korumaları altına alanlar. Şimdi adalet istiyoruz diyenlere.

Siz terör örgütüne hizmet ediyorsunuz diyorlar. Ordunun elinden operasyon yapma yetkisini bu gün itham ettiğiniz adalet istiyoruz diyenler mi aldı? Valiler PKK´ya operasyon yaptırmayın diye itham ettiğiniz adalet istiyoruz diyenler mi talimat verdi? Bu ithamlar suçluluğun eseridir. Söyleyecek bir şey bulamadıkları için. Bu ithamlarla adalet yürüyüşü yapanları millete şikâyet etmeye çalışılıyorlar. Adalet yürüyüşü yapanlara selam olsun. Bu sıcakta Allah onlara kolaylık versin. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!   

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 02- 07- 2017 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44