Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ADALET YÜRÜYÜŞÜ

ADALET YÜRÜYÜŞÜ


Adalet yürüyüşü İstanbul la yaklaştıkça katılım artıyor. Katılım arttıkça gerilimde artıyor. Kortejin geçeceği yola gübre dökmek kadar bir ahlaksızlık olamaz. İktidarın tüzüğüne koyduğu Rabia işareti ile protesto edenlerin sayısı da artıyor. Bu adalet yürüyüşü korteji İstanbul´a sokulmak istenmezse ne olacak? Artık bu yürüyüşten şikâyetler arttı. Adalet yürüyüşü için adalet bakanı ?ülkesini dış ülkelere şikâyet ediyorlar? diye tepki gösteriyor.

AKP genel başkanı ise ?Himmetimiz sayesinde yürüyor? diyor. Bunun anlamı çok açıktır. İstemezsek yürütmeyiz demektir. Hani bu ülkede demokrasi vardı? Bu yürüyen muhalefet lideri olmasaydı. Ve her geçen gün adalet arayanların sayısı artmasaydı? İktidar bu yürüyüşü engellerdi. Birilerine destek olmak için veya seslerini duyurmak için sokağa çıkanları nasıl engelliyorlarsa bu yürüyüşü de engellerlerdi. Neden bunları engelledikleri?

Artık anlaşılmıştır. Bir araya gelmesinler diye engellendiği ortadadır. Bir iktidar halkından bu kadar korkuyorsa? Yaptıklarının doğru olmadığını anlamışlardır demektir. Halka zulüm ettiklerinin farkına varmışlar demektir. Bu yürüyüşü başka bir ülkede yapmış olsalar. İktidar da olanlar hemen adalet konusunda tedbir almaya başlarlardı. Bizde ise yalnız eleştiriyorlar. Eleştiri yaparak milleti bu yürüyüşten caydırmaya çalışıyorlar. Ne imiş? Yürüyüş yapanları feto ve terör örgütü destekliyormuş.

Yürüyüş yapanlar bunların yararına iş yapıyorlarmış. Biz bu söylemi yeni duymuyoruz. Her seçimde iktidarın muhalefeti itham ettiği konulardır. Hiçbir konuda adalette uygun iş yapılmıyor ise. Burada bir yanlışlık var demektir. Vatandaşı ispiyona teşvik etmek adaletli bir davranış değildir. AKP genel başkanı bildiğiniz FETÖ´cüler varsa bildirin diyor. Mecliste Fethullah Gülene çete diyen CHP milletvekiline çete dedi diye Ergenekoncu olmakla suçlayan kişi FETÖ´cünün alasıdır. FETÖ örgütünün siyasi ayağını bulamayan araştırma komisyonu başkanı Reşat Petek. Hem Fethullah Gülene hoca efendi diye hitap ediyor. Hem de CHP milletvekilini Ergenekoncu olmakla suçluyor.

Sebep gayet açık Gülene çete demesidir. Kendileri Güleni çete ilan etmediler mi? Bu beyefendi buram buram TEFÖ kokuyor. FETÖ´cümü arıyorsunuz bundan iyisi olamaz. Geçmişte Yüz yılın en büyük adamı Gülen diyen kişi bu muhterem değil miydi? Hala gülenden yana olduğunu CHP milletvekilini eleştirmesinden bellidir. Vatandaşı ispiyona teşvik etmek yanlıştır. Zaten vatandaş bu durumdan endişe duyuyordu. Şimdi FETÖ örgütünden olanlar kendi FETÖ´cülüğünü gizleyebilmek için. Masun kişileri ispiyon ederlerse ne olacak?  Artık devletin istihbarat birimleri bulamaz hale mi geldi de vatandaştan yardım isteniyor. Artık istihbarat birimlerinin elinde balina balıkları kaldı. İktidarın bu balina balıklarına dokunması olanaksızdır.

Güleni Amerika da ziyaret edenlerin listesi resimleri ile iktidarın elinde yok mu? Gülene mecliste methiyeler düdenler belli değil mi? Türkçe olimpiyatlarına katılıp orada konuşma yaparak güleni yere göğe sığdıramayanlar belli değil mi? Okul yapmak veya başka amaçla kullanmak için yapılan binaların arsalarını verenler belli değil mi? Bunlara dokunulmuyor. Vatandaştan ispiyon yapmaları isteniyor. Bu vatandaşı birbirine düşürmektir. Daha çok mağdur yaratmaktır. Bunların acıları zamanında çok yaşandı. İsimsiz imzasız ihbar mektupları ile yüzlerce kişi hapse atılmadı mı? İktidar kendisine ispiyoncu bir toplum yaratmak istiyor. Bunu geçmişte de yaşadık. Tencere tava çalanları ispiyon edin denildi. Artık bu milletin aklı başına geldi. Bu gün başkasına olan yarın bana olur diye düşünmeye başladı.

Bir sene oldu. Hala gülen korkusu yaşanıyor. Daha doğrusu millete böyle korku salınmak isteniyor. Gülen cemaatinin artık ayağa kalmasın mümkün değildir. Ülkenin gündeminde olası gereken başka sorunları varken. Hala FETÖ örgütünün gündemde tutulması. Diğer sorunları milletin unutması sağlanmaya çalışılıyor. Katar ülke için bir sorundur. Diğer Müslüman ülkeler katardan Türk üssünün kaldırılmasını istiyor. İktidar o üs oradan kalkmayacak diyor. Diğer 7 Müslüman ülkeyi de karşımıza alacağız. Kuzey Irak da Barzani sorunu var.

Yapılacak referanduma karşı çıkılırsa kanlı savaş çıkar diyen Türkiye seninle gurur duyuyor dediğiniz Barzani şimdi meydan okuyor. Buyurun besle kargayı oysun gözünü. Bu tehdide cevap verebilen var mı? Söylediğimiz devamlı bir söz vardır. Sonucuna katlanırlar denilir. Fakat herkeste istediğini yapmaktan geri kalmıyor.  Hani başkanlık gelecek ülke uçacaktı? Terör bitecekti.

2 aydan fazla bir zaman oldu. Bir arpa boyu yol alınmış değildir. Ülke büyüdü deniyor. Nasıl büyüme ise büyüyen ülkede işsizlik olmaz. Geçim sıkıntısı olmaz. Üretim artar. Konut satışlarında patla oldu deniyordu. Poya meydana çıktı. Meğer konut işi ile uğraşanlar sıkıntı içerisinde imişler. Akrabalarına ev satıp kredi kullanıyorlarmış. Her yerin çivisi çıkmış. Ülke büyüyormuş nasıl büyüme ise. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! 

NE MUTLUTÜRKÜM DİYENE! 29-06- 2017 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44