Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ADALET HERKESE LAZIMDIR

ADALET HERKESE LAZIMDIR


Bu adalet herkese lazımdır sözünü çok sık duyuyoruz.  Bu adalet birazda vicdana bağlıdır. Birisine birisi kötü bir davranışta bulunduğunda, hiç vicdanın yok mu derler. 20 Ocakta mecliste tarihi bir oylama yapıldı.  Rüşvet ve yolsuzluk olaylarına adı karışan 4 bakanın yüce divana gönderilmesi için oylama yapıldı.  Milletvekilleri vicdanlarının sesini dinleyerek oylarını kullandılar.  AKP den 48 milletvekili vatandaşın hislerine tercüman olarak yüce divana gönderilmeleri yönünde vicdanlarının sesini dileyerek oy kullandı. Milletvekilleri mecliste milletin temsilcileridir. Bu 48 AKP’lile tarafından içimizdeki hainler denerek suçlandı.  Bu 48 milletvekili hain oldu. Geçtiğimiz günlerde AKP genel başkan yardımcısı Mustafa Şentop  “ AKP’nin hasımları, muhalifleri ayni zamanda Türkiye’nin hasımlarıdır. Türkiye’nin muhalifleridir” demişti. Allah aşına bu nasıl bir siyasettir? Bu nasıl bir anlayıştır? Kendileri gibi düşünmeyenler. AKP’nin düşmanı ayni zamanda Türkiye’nin düşmanı bu nasıl iştir? Bu nasıl bir demokrasi anlayışıdır?  Oylamada senelerdir ayni parti çatısı altında ki arkadaşlarını. Kendileri gibi düşünmüyor diye hain oluyorlar.

Biz yine meclisteki oylamaya dönelim. Üç renk oylama pusulaları var. Bunlardan birisi evet yüce divana gitsin. Diğeri gitmesin oluyor. Birde çekimser oy pusulası mevcut. Çekimser oy kullananlar çıktı. Ben gitmelerini de istemiyorum. Gitmemelerini de istemiyorum. İki şık olan gitsin veya gitmesini seçmeyip de çekimserim diyorsan. O mecliste işin ne? Sen devleti yöneten bir partinin içersinde ne yapıyorsun? Bana ne? Ne şiş yansın, ne kebap yansı misali bir düşünceye sahipsin demektir.

Birde meclise gelmeyenler var. Bu bütün kamuoyunun hassasiyetle takip ettiği bir olaydır.  Sen böyle bir konuda mecliste olmayacaksın da ne zaman mecliste olacaksın. Milletvekillerine zam konusu olsaydı. Herkesten önce oy kullanmaya koşardınız.  Gelelim muhalefet partilerinden meclise gelmeyenlere. Hem iktidar olacağız diye mangalda kül bırakmazsınız. Partinizin yolsuzluk yapanları yüce divana göndermek için çalışmalarını görmezlikten gelerek meclise gelmeyeceksin. Bu sorumluluktan kaçmaktır. İktidar partisinden korkmaktır. Beni listeye almayacak olurlarsa. Bakın ben sizin bakanlarınızı yüce divana göndermemek için meclise gelmedim. Beni listenize alın mesajımı verdiniz?  Muhalefet partisinden istifa ediyor. Parti kuruyor meclis deki bu olamaya katılmıyor. Seçimlerde ne yüzle gidip de seçmenden oy isteyeceksiniz?

Bu 4 bakan AKP’nin çoğunluğu sayesinde yüce divana gitmekten kurtuldular. Şimdilik aklanmış durumdalar. Bundan sonra milletvekillikleri bitse dahi yargılanamayacaklar. Ancak başkan bir parti iktidar olur. Bu konuyu mecliste gündeme getirir. O zaman meclis kararı ile yüce divana gönderilebilecekler. Şimdilik AKP nezdinde aklanmış durumdalar. Fakat kamu vicdanında ve tarih sayfalarında aklanmamışlardır.

İnsana kendi vicdanının yaptığını düşmanı yapmaz. Çok duymuşsunuzdur vicdan azabından gitti derler. Muammer güler zayıflamış. Neden zayıfladın diye soranlara. Sigaraya başladım onun için zayıfladım diyor. O zayıflama sigaradan falan değil vicdan azabı zayıflamasıdır. Adam birisini öldürüyor. Senelerce ölen adamın katilini arıyorlar bulamıyorlar. Ardan 15 -20 sene geçiyor. Vicdanının kendisini rahatsız etmesinden kurtulamıyor. En sonunda falanca kişiyi ben öldürdüm diye kendisi söylüyor. Fazla değil 1-2 sene içersinde bunların sevinçleri kursaklarında kalacaktır. İktidar değişikliği olup da yargıya gidemezlerse, kendi vicdanları rahatsız etmeye başlayacaktır. Önce insan içersine girmeye çekineceklerdir. Sessiz yerleri tercih etmeye başlayacaklardır. Geceleri kâbus görmeye başlayacaklardır. Kendi vicdanları ile böyle epey mücadele edeceklerdir. Bir an gelecek yataktan bağırarak kalkacaklardır. Bu arada öbür âlemi düşünmeye başlayacaklardır. Biz burada vicdanımızdan kurtulamıyoruz. Kabirde ne yapacağız diye kuşkuları bir kat daha artacaktır. Vicdanları iyice kararmaya başlayacaktır. Ya konuşup rahatlayacaklar. Ya da vicdan azabı çekerek öleceklerdir. Bu hususta çok anlatılan gerçek olaylar vardır. Vicdan azabının ilacıda yoktur. Allah kimseyi vicdanının esiri yapmasın. Vicdanlı adalet bir gün herkese lazım olacaktır. Saygılarımla.

     NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 22- 01- 2015 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44