Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ADAY ÇIKARACAĞIZ DEDİK

ADAY ÇIKARACAĞIZ DEDİK


Balıkesir büyük şehir belediye başkanlığı için demokrat parti olarak aday çıkaracağız dedik. Geç oldu! Amma temiz oludu. Hakkında hiç kimsenin eleştiri yöneltemeyeceği bir hanım efendiyi Balıkesirlilerin huzuruna çıkardık. Adayımız bayan bir arkadaşımız. Atatürkçü, milliyetçi, cesur, yüreği insan sevgisi ve hizmet aşkı ile çarpan Tuğçe Güner hanım efendidir. Ben insanları yaratandan dolayı severim diye inançlı genç bir hanım efendi.

Almanca öğretmenliği yapmış. İki dil bilen modern bir hanım efendi. Cesur dedim! Evet, cesur böyle bir dönemde bir bayanın ülkem için taşın altına elimi sokmam gerektiğini düşünüyordum. Teklif gelince hiç düşünmeden kabul ettim. Bana inanarak ve güvenerek benim aday olmamı sağlayanlara teşekkür ederim demesi. Ülkeme ve Balıkesir´e hizmet etme şansı bulduğum için çok mutluyum demesi cesaretinin göstergesidir.

Bizde böyle bir aday çıkardığımız için mutluyuz. Biz demokrat partinin kapısı hangi partiden olursa olsun açıktır. Yalnız vatan hainlerine kapalıdır. Çünkü biz demokrat parti olara ilkeleri doğrultusunda siyaset yapan bir partiyiz. İdeolojik bir düşüncesi olan parti olmadık olmayacağız da. Cumhuriyetçi, Atatürkçü, maneviyatçı, sosyal adaletçi, Sosyal devletçi, reformcu, mukaddesatçılık ilkelerine sahip bir partiyiz. Ülkenin bölünmez bütünlüğünü korumak en başta gelen görevimizdir.

Vatandaşının karnının tok sırtının pek olmasını sağlamaktan başka bir düşüncemiz yoktur. Ayrıştırıcılık bizim kitabımızda yazmaz. Laiklik ve demokrasi vazgeçilmezimizdir. Beka sorununu çok iyi bilen bir partiyiz. Bizde can verilir toprak verilmez diyen bir partiyiz. Yunanistan Kardak kayalıklarına yunan bayrağı dikti. Ne oldu? Bu asker ya oraya gidecek. Ya o bayrak oradan inecek beyanını veren partiyiz. Bunun üzerine yunanlılar bayraklarını alıp arkalarına bile bakmadan kaçıp gittiler. Biz demokrat parti olarak bunu yaptık. Şimdiki iktidar ne yaptı? 18 adanın yunanlılar tarafında işgal edilmesine ses çıkarmadı.

Biz yerli ve milliyiz dediler. Yerlilik sözle olmaz icraat ile olur. Millilik de sözle olamaz icraat ile olur. Yerlilik vatandaşları arasında ayrımcılık yapmaz. Bir devlet başkanı düşünün Suriyeliler benim vatandaşımda daha değerlidir diyebiliyorsa. Türkler ikinci sınıf vatandaş olmuş demektir. Bu ülkede 55 milyon Türk varken. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize hiç kimse Türkçülükle falan gelmesin deniyorsa. Siz ne yerlisiniz nede millisinizdir. Bu kadar Türk varken. Türk milleti diyemiyorsanız? Benim milletim bu millet diyorsanız burada bir yanlışlık var demektir. Bir milletin adı vardır.

Almanlar Alman milleti ise. İtalyanlar İtalyan milleti ise,  bizde adı ile sanı ile Türk milletiyiz. Bir devlet başkanı son zamanlarda ben türküm fakat Türkçü değilim diyorsa buda yanlıştır. Türk olan Türkleri korur. Dışarıda Türkçü olmayan Türkleri korumaz. Milli olan milli varlıkları satmaz. Gelecek nesillere milli varlık bırakmak için milli varlık yapar. Demokrat parti bu ülkeye yüzlerce milli varlık olan tesisler yapmıştır. İktidar bunları hepsini satmıştır. Yaptıklarımız yapacağımızın teminatıdır. Onun içinde büyük şehir belediye başkanlığına aday çıkardık.

Adayımız ayrıştırıcılığa tamamen karşıdır. Birleştirici bir ruha sahiptir. Herkesi kucaklayacak dargınlıkları kırgınlıkları ortadan kaldıracak. Elinden ekmek almak değil ekmek verecek düşünceye sahiptir. Birlik beraberlik içerisinde el ele, omuz, omuza Balıkesir´i güzide bir şehir yapmak için bu görevi kabul etmiştir. Mecbur değilsiniz demokrat parti var artık. Seçmenlere sesleniyorum. Tercihiniz ne olursa olsun mutlaka oyunuzu kullanınız.

1919 tarihi bu iktidar tarafından ret edilmedi mi? Bunun anlamı cumhuriyeti ve Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihini ret etmektir. Çünkü Türkiye cumhuriyeti devletinin tarihi 1919 tarihinden sonra yazılmaya başlanmıştır. Bu tarihten önceki tarih Osmanlı tarihidir. Sizlere burada kısadan bir şey hatırlattım. Bunun sonunun ne olacağını düşünüp oyunuzu ona göre kullanmanız içindir.

Keşke dememeniz için bu hatırlatmayı yaptım. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!   14- 02- 2019 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44