Zeki KARADENİZ (NETLİ-YORUM)


Adı AK ilçe teşkilatı!....

Gönen´i yol ayrımına getiren kaygı?


Adı AK ilçe teşkilatı!....

Şifa kaynağı Yeşil Gönen, insanların dertlerine derman arayanların, bugünlerde kendi dertlerine çare aramada yön bulmakta güçlük çekiyor.

 Gönen´i yol ayrımına getiren kaygı?

2004 yılı mahalli seçimlerini Hüseyin Yakar ile kazanan Ak Parti, devam eden 2009 ve 2014 yılları seçimlerinde aynı isimle kazanarak gerek iktidar, gerekse yerel ´de siyasi tasarrufun söz sahibi olmuştu.

Gönen, sosyal, kültürel ve coğrafya anlamında çok özel bir konuma sahip olması güzel ilçede AK iktidarını 15 yıl boyunca kollamış ve korumuştu.

Özellikle 2014 seçimlerinde Büyükşehir ile birlikte ve Büyükşehir kapsamında en uzun soluklu ve tecrübeli belediye başkanına sahip olmasına karşın, Büyükşehir yapılanması ile yetkileri kısıtlanmış Gönen Belediyesi beklentilere yanıt vermekte yetersiz kaldı.

Kaplıcalar işletmesi, Deri sanayii, Gönen çayı, Kentsel dönüşüm, kırsal alan olumsuzlukları ve Gönen içindeki yolların bir türlü düzeltilememesi 31 Mart seçimlerinde Gönenlilerin AK iktidara kırmızı kart göstererek oyun dışı bırakması teşkilat bazında hazmedilemedi.

Millet İttifakının sembol ismi CHP´li İbrahim Palaz, aday saptamasında doğru isim olduğunu aldığı açık ara seçim sonucu ile göstermiş olsa da, Gönen halkının bu tercihi Ak teşkilat bazında itibar görmedi.

15 yıllık yerel, genel iktidar nimetlerinin yerelde son bulması AK Parti ilçe başkanlığı tarafından iktidar olanakları ile seçmeni cezalandırma egosu bir türlü önlenemedi.

Gönen´de birçok bürokrat bu aymazlığın girdabında 3 ay gibi kısa sürede siyasetin acımasız çarkları arasında sıkışıp kalmış, ya da zorunlu atamaya mecbur bırakıldı.

Dr. Ufuktan Başer´in olayı ilçe sınırlarını aşan tepki ile karşılık buldu

Gönen´de yerel olanakları kaybeden AK ilçe teşkilatı, kamu olanakları ile yeni bir düzen oluşturmaya yönelik çabası ne Büyükşehir´de nede yerel bürokraside beklenen karşılığı bulmadı. Süreç hizmet süreci idi ve Büyükşehir´in eğitim kökenli yeni Başkanı Yücel Yılmaz´ın kavga ile geçen 5 yılın ardında 2 Milyarı bulan bütçe açığını kapatmak adına iktidar-muhalefet yerel belediyelerle uzlaşma masasına oturmasına neden oldu.

Başkan Yücel Yılmaz, başta koruma kontrol daire başkanlığı bünyesinde yıllık bütçesi 3-4 milyonu aşan ilaçlama sözleşmesini yenilemedi ve yerel belediyelere aktardığı mali kaynaklarla her Belediye´nin kendi içinde çevre ilaçlama çalışmasını yapmasını istedi.

Buna çevre, ilçeler arası yollar, kabristanların temizliği ve Zeytin zararlıları ile Mücadele´de eklenince Büyükşehir´in sırtındaki önemli kamburlardan birisi alınmış oldu. Kabaran bütçe açığı bu alanlarda istihdam edilen veya boşta gezen kart-matik çalışanları da eklenince Büyükşehir göz ardı edilen hortumlardan bazılarını kesmeyi başarmış oldu.

Büyükşehir´in küçük ilçe teşkilatları hesapları içinde olmak yerine, görev süresinin ilk yılında toparlanma hamlesi ile giderleri kısıp, su, hal, ulaşım hizmetlerine yaptığı zamlarla kara deliği kapatmak istemesi ilçe teşkilatlarının kimyasını daha da bozdu.

İşten el çektirilen banka-matik çalışanları sadece belediyelerde değil, kamusal anlamda da ciddi önlemlerin alınmasına neden oldu.

Bardağı taşıran son damla ve Dr. Ufuktan Başer´in resti.

Gönen´de 31 Mart seçimini kaybetmekle kalmayıp 25 yıl sonra açık ara farkla Belediye´yi CHP ye kaptıran ilçe başkanlığı faturayı, ilçede görev yapan bürokratlara kesti.

Bu kıyımda birçok bürokrat ya atandı, ya da etkisiz bırakıldı. İşte bu acımasız siyaset çarkının dişleri arasında atılan son kurban Gönen Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uzman Dr. Ufuktan Başer´di.

Başer, Gönen´i seven ve Gönen´de yaşamayı farklılık olarak gören bir kimlikti.

Dr. Başer, Anestezi uzmanı olarak görev yaptığı Gönen Devlet Hastanesinde 2 yıl önce Baş Hekimliğe getirilmiş, gelinen noktada verdiği mesai ve çaba ile AK teşkilat hariç, tüm Gönenlilerin sevgi ve sempatisini kazanmıştı?

Yerel yönetimlerde değişim rüzgârı 31 Mart´ta esmiş olmasına karşın, aradan geçen 3 aylık süre zarfında birçok bürokrat yeni belediye Başkanı İbrahim Palaz´a kutlama ziyareti yapamamış, yapanlarda ikici bir görgü tanığı olmaksızın bu işi telefonla hallederek durumu kurtarmıştı.

Baş Hekim Uz. Dr. Ufuktan Başer´de bunlardan birisi idi.

Önceki hafta telefonu çaldı, arayan Başkan İbrahim Palaz´dı. Hal hatır sohbeti sonrası, sıkılgan bir dille ?Hayırlı olsun.? Dedi ve bizzat ziyarete gelememenin ezikliği içinde özür diledi.

Başkan Palaz, ticaret ve esnaflık düsturu ile şerbetli oluşu, Dr. Başer´in rahatlamasına neden oldu. Palaz, ?Hiç önemli değil, biz halk için varız.? Dedi.

Sonra kibar bir dille, ihtiyacı olan bir vatandaşın nakil olması gereken hastası için ambulans tahsisi isteğini iletti?

Başer; Tek ambulans olması nedeni ile ambulansı acil vakalara karşı hazır tutma zorunlulukları olmasına karşın, tahsis etmeleri söz konusu olmamasına rağmen, nakil isteyen hastanın da acili yeti göz önünde bulundurularak tahsisi verdi.

Gönen küçük yerdi ve bu tahsis aynı akşam siyaset kulislerinde infaz edildi.

?Ya gidecek, yada gidecek!...?

Konu sabah olmadan Ankara´da karşılık buldu. Gelen fax emri ile Gönen Devlet Hastanesi Baş Hekimi Uz. Dr. Ufuktan Başer, Başhekimlik görevinden azat edilmişti.

Hayatını insan yaşamını özgün kılmaya adamış bir hekim için verilen yargısız infaz, hak-hukuk ve insanlık onuru ile bağdaşmıyordu.

Hiç düşünmedi?.

2 yılı aşkın süredir görev yaptığı Başhekimlik masasına oturdu iki satırlık istidasını kaleme aldı.

?Gördüğüm lüzum üzerine, mesleğimden ve görevimden istifa ediyorum.? Saygılarımla

Şok görevden alınma, şok bir istifa ile karşılık bulmakla kalmayıp, Gönenliler ve hastane personeli tarafından çok sevilen Başhekim Uz. Dr. Ufuktan Başer´e bir başka karar almayı daha zorunlu kılmıştı.

Gönenlilerin kalbine taht kuran Dr. Ufuktan Başer´in ikinci notu ´da bir zamanla yaşamını sürdürme kararı aldığı Gönenlilere idi.

?Üzgünüm?  Gelinen noktada bu ülkede görev yapmanın anlamı kalmamıştır? Sizlere veda ederken hepinizi sevdiğimi bir kez daha hatırlatmak istiyorum.

Bundan sonraki yaşamımı İsviçre´de geçireceğim? Hakkınızı helal edin..? stop

İşte onurlu bir hekimin işi ayaklar altına almadan, işine, sevdiklerine ve ülkesine son seslenişi

Yorum elbette kamuoyunun ancak uzun yıllar gazetecilik tecrübesine dayanarak değerli kardeşimiz Dr. Ufuktan Başer´in veda açıklamasına bizim Gönenliler dilince tercüme etmek istiyorum?

                                                          ?Alın atınızı .?..m tımarınızı?..?

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44