Erdem Özcan "iz bırakanlar"


ADI VERİLECEK BELEDİYE BAŞKANLARI

ADI VERİLECEK BELEDİYE BAŞKANLARI


Geçenlerde vefat eden belediye eski başkanlarından Hasan Sur adının bir cadde veya bir kuruma verilmesi konusu tartışma yarattı.

Mesela; Bandırmaspor’u kuran kişi olarak belirtiliyor. Bandırmaspor’u, Bandırma’nın iki güzide kulübü kurmuştu.

 Kulübün kurulması şöyle gerçekleşmişti: Bandırma’da İdmanyurdu Gençlik ve Marmara Gençlik adıyla iki güzide futbol kulübümüz vardı.

Futbolun Anadolu’ya yayılmasında büyük emeği geçen ve 2’inci ligin kurulmasını sağlayan Futbol Federasyonu eski Başkanı Orhan Şeref Apak sayesinde kurulan 2. Lig’e girmek için yapılan toplantıda benim de beden eğitimi hocam olan Kemal Yücel  (Falso Kemal) konuşması sonunda iki Kulüp birleşmeye karar vermişti. Hem böylece, iki kulübümüzün ateşli taraftarları da birleşmiş, ezeli rekabet sona ermiş oldu. Tüm Bandırma, BANDIRMASPOR etrafında birleşmişti.

İşte 1965 yılında kurulan Balıkesir - Bandırmaspor yönetim kurulu üyeleri: Ahmet Duygun, Hasan Sur, Bahattin Başak, Cevdet Keskinler, Zekai Ozar, Çetin Zeybek, İzzettin Pesen, Burhanettin Kurtdemir, Cemil Batu, Kaya Kayhanlar, İsmet Oğuz, Kemal Yüce (Falso Kemal) ve İlhan Kızıler…

 Ahmet Duygun başkanlık teklifini kabul etmeyince Başkanlığa Hasan Sur getirilmiş…

Bu başkanlık Bandırmaspor’un parlak başarıları sayesinde Sur’un 2 sene sonra yapılan Belediye seçimlerini kazanmasında etkili olmuştu..

İyi kötü bir hizmeti olmuştur ama Sur’a gelinceye kadar çok daha başarılı belediye başkanları veya belediye başkanları haricinde hizmeti geçmiş kişiler de varken sadece bir kişinin adının anılması bence yanlış…

Bandırma tarihinde 28 belediye başkanı görev yapmış…

Bunun için de bir komisyon kurulmalı, kriterler belli olmalı. Mesela; hemen aklıma gelen bir isim: Eski belediye başkanlarından, Yüksek Kimya Mühendisi Kemal Göknur, ŞMG Lisesi kurucularından, ayni Lise’de öğretmenlik yapan, Türkiye’de BOR madenini işleten ilk kişi…

Her başarılı insanın hizmetleri yanında mutlaka kusurları da olmuş olabilir

Onun için, bir komisyon kurulması halinde kimlerin cadde veya bir kuruluşa adının verilmesi uygunluğu tespit edilmesi daha doğru olur.

 Öylece sadece bir kişinin adı verilsin talebi sanki Bandırma’da başka değerli kişilerin yok gibi bir anlam çıkıyor ki bana göre doğru değil.

Ki, 3 dönem belediye başkanı olan Hasan Sur’un hizmetleri konusu da diğerleri gibi tartışılır.

Mesela aklıma ilk gelen; Hacı Yusuf Mahallesi’nin daracık sokaklarındaki 7-8 katlı yapılar, Atatürk ve Kaşif Acar caddesindeki ağaçlar…

Eski defterler karıştırılırsa başka çok örnek çıkabilir...

Son belediye başkanlığı seçimi sonunda da seçilememiş ve koltuğu SHP’den belediye başkanı Sedat Pekel’e devretmişti. (1969)

Onun için eğer isim verilmesi konusu hayata geçirilecekse, Hasan Sur yanında hizmeti geçen başka değerli insanlar da belirlenen kriterler doğrultusunda bir komisyon marifetiyle tespit edilmeli, verilecek puanlar sonunda kimin veya kimlerin adı verilecek; ortaya çıkar.

Zafer Namık Özeser
30.08.2021 10:21:09
ERDEM ABİ İYİ GÜNLER BU GÜNLERİ EN İYİ BİLEN SENSİN ÇÜNKÜ SİZ BANDIRMANIN EN İLERİ GELENİSİNİZ SEN BANDIRMANIN BİR TEK BİLENİSİN TEŞEKÜRLER ERDEM ÖZCAN ABİM

  • BIST 100

    9087,68%0,08
  • DOLAR

    32,37% 0,19
  • EURO

    35,00% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2325,25% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3946,20% 2,77
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli

Balıkesir

29.03.2024

  • İMSAK 05:26
  • GÜNEŞ 06:50
  • ÖĞLE 13:18
  • İKİNDİ 16:50
  • AKŞAM 19:36
  • YATSI 20:55