Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AFKANİSTAN MÜLTECİLERİ KAPIMIZDA

AFKANİSTAN MÜLTECİLERİ KAPIMIZDA


Durum çok enteresan gelenlerin hepsi genç. İçlerinde kadın yok, çocuk yok, yaşlı yok. Gelenlerin hepsi gençler. Bunlar ülkenin her tarafına dağılıyor. Bunların sınırlarımız içine girmesinde bir mâni yoksa. O zaman gelenler bir kampta toplansınlar.

Ülkenin her tarafına dağılmasınlar.  Bir zamanlar Irak’tan böyle gelen bir dalga olmuştu.  Onlar doğuda bir kampta toplanmıştı. NATO ülkeleri Taliban’la başa çıkamadıkları için. Afganistan’dan çekiliyor. Amerika siz bu görevi üslenin size maddi yardımda bulunalım teklifinde bulundu. Hemen kabul edildi.

Talibanlar anlaşabileceğimiz konular var deniliyor. Taliban şeriatçı bir lider. Şeriatçı bir liderle bizim birbirimize benzeye hiçbir tarafımız yok. Ayrıca hiçbir ülkenin topraklarımıza gelmesini istemiyoruz diyor. Böyle olmasına rağmen Türkiye’nin Amerika’nın teklifinin kabul etmesi çok manidar bir durum. Amerika’ya yaranmak için bu teklif kabul edildi ise çok yanlış bir karardır. Ülkemize gelenlerin hepsinin genç olması daha da manidar.

Ülkede milyonlarca işsizimiz varken. Bunların ülkemize gelmesine göz yumuluyorsa? Suriye’den gelenlere bir bakalım. Bizim işsizlerimizin çalışacağı çok yerde Suriyeliler çalışıyor. Gelen Afganlar da ayni durum olacaktır. Taliban ile benzer hiçbir tarafımız yok. Taliban şeriata göre ülkesini yönetiyor. Biz laik, demokratik, sosyal bir ülkeyiz. Taliban ile benzer bir tarafımız yok. Bu bir ikincisi Türkiye dahil hiçbir yabancı ülkeyi topraklarımızda istemiyoruz diyor.

Ne yönetim olarak, hem yaşam tarzı olarak hiçbir benzer yanımız yok. Amerika’nın maddi yardım sözüne inanarak bu durumun kabul edilecek bir yanı yok. Suriye de yaptıklarını gözünüzün önüne getirin. PYD ve YPG ye yaptıkları yardımları unutmayın. Bu süper devletler binmeyeceği eşeğin önüne ot atmazlar. Suriye gözümüzün önünde dururken. Böyle bir maceraya atılmanın hiçbir anlamı yok.

Para her zaman buluna bilinir. Fakat giden canlar geri gelmez. İşte Suriye’den yine şehitlerimiz geldi. Şehitlerimize Allah rahmet eylesin. Mekanları cennet olsun. Ailelerine sabırlar versin.  Ülkemizin başı sağ olsun. Şehit aileleri vatan sağ olsun diyor. Ben bunu içten gelerek söylediklerine emin değilim. Çünkü yanlış politikalar yüzünde bu şehitler geliyor. Afganistan’a gittik.Yarın oradan da şehitler gelirse bunun sorumlusu kim olacak.

Amerika şimdiye kadar hangi sözünde durdu da şimdi sözünde duracak. Amerika S- 400’leri istediğiniz gibi kullana bilirsiniz diye biliyor mu? Parası ödenmiş F- 35’leri bile vermiyor. Daha bu Amerika’nın sözüne nasıl inanılır ki? Onun için Afganistan hava üssünü koruma görevini üslenmek. Doğru bir karar değildir. Afganistan hava üssünü şimdiye kadar NATO devletleri korudu da şimdi neden vazgeçtiler?

O zaman bir NATO üyesi daha versinler. Birlikte o hava üssünü koruyalım. Taliban ile Türkiye’nin hiçbir konuda anlaşa bileceği konu yoktur. Yönetim tarzımız, Yaşam tarzımız birbirine tamamen zıttır. Bu Afganistan sevdası başımıza çok büyük felaket açabilir. Saygılarımla.

Türküm, doğruyum, çalışkanım, ilkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi, özümden çok sevmektir. Ülküm, yükselmek ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe, durmadan yürüyeceğime ant içerim. Varlığım, Türk varlığına armağan olsun.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! Ne mutlu demokratım diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

26 – 07 – 2021 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44