Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR

AĞAÇ YAŞ İKEN EĞİLİR


Güzel bir ata sözüz vardır. Ağaç yaş iken eğilir derler. İnsanlarda belli bir yaşa kadar öğreneceğini öğrenir hedefini ona göre belirler. Belli bir yaştan sonra hedef belirleyemez. Çok küçük yaşlarda benimsediği bir şeyi unutup yeni bir şeyi kolay kolay benimseyemez. Ancak benimsemiş gibi gözükmeye çalışır.

Bu sene ki 10 Kasım Atatürk´ü anma törenlerine olağan üstü bir ilgi oluşmuştur. Ve bu 10 Kasım anma törenleri ile Atatürk´ün ölümsüzleştiğinin tescillenmesi olmuştur. Çünkü bu seneye gelinceye kadar 10 Kasımı benimsemeyenler. Atatürk´ü anma törenlerine koşmuştur. Çeşitli mazeretler bahane ederek törenlere katılmayanlar. Bu sene tören alanlarını doldurmuştur. 10 Kasında sap gibi duruyorlar diyenler ve anıt kabri yıkacağız diyenler anma törenlerine katılmıştır. Beton Mustafa diyenler onlarla birlikte törene katılmıştır. Atatürk´e dua edilmez bet dua edilir diyenlerde törenlere katılmıştır.

AKP genel başkanı bu güne kadar Atatürk´ü met eden tek kelime söylememiş olmasına rağmen bu seneki törenlerde Atatürk den övgü ile bahsetmiştir. 10 Kasım mesajında ?gazi Mustafa kemal adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker. Büyük bir devlet adamıdır? diye övgü ile bahsetmiştir. ?Atatürk´ü anmak değil. Anlamak gerek? diyor. Allaha şükürler olsun bizler şimdiye kadar Atatürk´ü anlayarak geldik. Atatürk´ü anlamamış olsaydık. Atatürkçüyüz diye ortaya çıkmazdık. Pekiyi siz Atatürk´ü daha yenimi anladınız? Anlamış olsaydınız? ?Bir Müslüman hem laik hem Müslüman olamaz. Ters mıknatıslama olur? demezdiniz.

16 Nisan referandumundan sonra işin zorlaştığını anlayan iktidar. Çareyi Atatürk ve cumhuriyette aramaya başlamıştır.15 senedir Atatürk´ü ağızlarına almayanlar şimdi çareyi Atatürk de arıyorlar. Pekiyi güzelde şimdiye kadar Atatürk´ü anlamadınız da?  Şimdimi Atatürk´ü anladınız? Atatürk´ü ders kitaplarından çıkara iktidar değil miydi?  TC´leri kaldıran iktidar değil miydi? Andımızı kaldıran iktidar değil miydi? Ne mutlu türküm diyen ibaresini dağların eteklerinden ve tepelerden kaldıran iktidar değil miydi? İki ayyaş diyen iktidar değil miydi? 1919 tarihini ret eden iktidar değil miydi? Cumhuriyet dönemine reklam arası diyen iktidar değil miydi?  Bunları söyleyin ondan sonrada. Atatürk de bizim cumhuriyette bizim deyin. Ağaç yaş iken eğildiği gibi yaş iken de aşı tutar. Kuru ağaç ne eğilir ne de aşı tutar.

Çocukluk dönemin Atatürk sevgisini almamış olanlar. Okul dönemlerinde Atatürk sevgisini alırlar. Fakat yüksek okul dönemlerinde ideolojik görüşlü örgütlerin tuzağına düşmeyenler Atatürk ilkeleri doğrultusunda Atatürk ilkelerini benimserler. Artık bundan sonra onu hiçbir ideoloji bu görüşünden döndüremez. Çünkü o duruma gelmesini Atatürk´ün sayesinde olduğunu benimsemiştir. Öğretimini bitirmiş fakat hiçbir fikri benimseyememiş olanlar. Bazı guruplar vardır. O gurupların ağına düşerler. Bu guruplar dindar geçinenlerdir. Bunların eğitimlerinde öğretimlerinde Atatürk yoktur. Sayın Tayyip Erdoğan 1980 senesinde bir yemin etmiştir.?

Kemalist kanunlarını kaldıracağıma Kemalist rejim kaldıracağım ve şeriatı getireceğime bütün mukaddesatım üzerine kasem (yemin) ederim? diye yemin etmiştir. Bu yemin ortada dururken, bunca Atatürk´ü aşağılayıcı sözler ve hakaretler var iken. Atatürkçü ve cumhuriyetçi olması mümkün değildir.  Bu zamana kadar Atatürk´ü yerden yere vuranların hepsinin AKP´li ve yandaşlarının olduğu bir parti bundan sonra Atatürkçü ve cumhuriyetçi olması inandırıcı olmaz. Siz şimdiye kadar AKP´nin diğer illerden anıt kabre araba kaldırdığına şahit oldunuz mu? 29 Ekim 2012 de eski meclisin önünde cumhuriyet bayramını kutlayıp.

Ondan sonra anıt kabre gidilecek bir program yapıldı. Ülkenin çeşitli illerinden arabalarla Ankara ya gitmek için yola çıkıldı. Ankara ya ulaş bilenler. Ankara ya sokulmadı. Bazı illerde arabaların çıkışına izin verilmedi. Bazıları yolları kesildi orada bekletildi. O gün Ankara da büyük bir arbedenin çıkmasını cumhurbaşkanı Abdullah Gül önlemişti. Bu olay ortada dururken AKP 10 Kasım Atatürk´ü anma törenlerine İstanbul dan ve çeşitli illerde partilileri toplayıp Ankara ya getiriyor.  Şimdiye kadar Atatürk´ün askerleriyiz diyenlere ateş püskürenler.

Şimdi kendi partililerine Atatürk´ün askerleriyiz sloganı attırıyor. AKP genel başkanı ?bir Atatürk dedik diye. Senaryolar yazılıyor? diyor.  Şimdiye kadar Atatürk aleyhine hem AKP yöneticileri ve yandaşlarının söylediği sözler bırakın senaryoyu kitaplar yazılır. Birde bunlara cemaat mensupları var ki? Kitap değil kitaplar yazılır. Bir insan 55-60 yaşına kadar kafasında geliştirdiği bir düşünceyi atıp. Yeni bir düşüncenin peşine düşmesi mümkün değildir. Bu konuya daha sonra yine değineceğim saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-11- 2017 Mustafa KOÇAL     

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44