Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AĞLA TÜRKİYEM AĞLA -2-

AĞLA TÜRKİYEM AĞLA -2-


Dünkü yazımda ağlayacağımız konulardan soma olayı kısmını açkılamıştım. Şimdi başka bir konuyu ele alalım. Mahalli seçilmede CHP’nin İstanbul büyükşehir belediye başkanı adayı olan Mustafa Sarıgül. Seçim propagandasında tartıştığı bir kişiyi itmişti. Bu şahıs Trabzonlu imiş, Tayyip Erdoğan bu olayı diline doladı. Miting meydanlarında  “benim Trabzonlu hemşerimi tokatladı. Gördünüz değil mi? Bunlar eşkıya, bunlar terörist. Bunlar teröristlere beraber” diye halka şikâyet etti. Pekiyi Tayyip Erdoğan ne yaptı? Yüreğinde madden ocağında hala cesetleri çıkarılamamış yakınlarının acısı ile yanıp tutuşan bir vatandaşı tokatlamış. Bunun videosunu izledik. Bu vatandaş korumaları tarafında da darp edildi. Vatandaş tokatlandığını söylüyor. Darp izlerini gösteriyor.  “Şikâyetçi olmayacağım. Özür bekliyorum” diyor. Şimdi bir ülkenin başbakanına bu olay yakıştı mı? Dünya basını bunu konuşuyor. Ve karikatürlere konu yapıyorlar. Tokatlanan bu vatandaş mı ağlayalım? Dünyaya rezil olduk buna mı ağlayalım? Bu olay eşi benzeri görülmemiş bir olay.

Tayyip Erdoğan’ı protesto eden acılı bir vatandaş ise iki özel hareketçi tarafından yere yatırılıyor. Erdoğan’ın özel kalem müdür yardımcısı tarafında tekmeleniyor. Bunun Fotoğraflarını görmüşsünüzdür. Bu ne kin bu ne nefret böyle bir şey nasıl olabiliyor? Devlet adamı böyle bir olayı gördüğünde derhal müdahale etmesi gerekir. Bu beyde patronundan ilham almış olmalı.

Ülkede şiddet aldı başını gidiyor. Bu şiddeti durduracak olan iktidardır. Fakat iktidar darbe hastalığına tutulmuş. İki kişinin bir araya gelmesinden dahi korkuyor. Somada kaybettiğimiz vatandaşlarımızın acısını bütün millet içersinde hissederken. Bu acıdan dolayı kahrolurken içlerindeki bu acıyı dışa vurup, protesto gösterisi yapanlara polisin aşırı güç kullanması hiç yakışmıyor. Hiç vicdan diye bir şey kalmamış.  Gözleri dönmüş bu ne kindir bu ne nefrettir. Engelli bir vatandaşa tazyikli su sıkacak kadar gözleri dönmüş. Bir annenin “ evde çocuğum var sıkmayın”  feryadına “evin yansın çocuğun ölsün” diyen polis vicdanını biber gazına değişmiş. Onun vicdanında biber gazı sıkmak, plastik mermi sıkmak, tazyikli su sıkmak ve amirlerinin emirlerini yerine getirmek bürümüş. Sizin ananız, babanız, eşiniz, çocuğunuz, kardeşleriniz yok mu? Bu hayatta tek başınıza mı yaşıyorsunuz?

Engelli vatandaşa tazyikli su sıkıldı. Beyler kimin ne zaman engelli olacağı belli olmaz. Bunlardan birinin ahı tutarda sende engelli olabilirsin. Engellilerin çoğu sonradan engelli olmuştur. Felç geçirip engelli olanlar var. Trafik kazasından sonra engelli olanlar var. Bunları göründe ona göre davranın.

Soma halkı acılarını sokağa döküp hiç değilse biraz stresten kurtulmak için toplanıyorlar. Buna dahi tahammül edilemiyor. O acılı vatandaşlara biber gazı sıkılıyor. Bu vatandaşlarımızın duymak istemediği tek kelime vardır. O da gazdır. Yakınları kömür ocağında gazdan zehirlenerek hayatlarını kaybettiler. Bunlara biber gazı sıkılması onların psikolojisini daha da bozar. Polisin tazyikli suyuna ve copuna maruz kalmaları onları bir defa daha hüsrana uğratmıştır. 10 yaşındaki bir çocuğu gözaltına almaya direnen poliste zerre kadar vicdan kalmamıştır.  Bu polis Türkiye’nin polisi olamaz. Polisin bunları yapmasına inanamıyorum. Görevi vatandaşın malını ve canını korumak olan polisin uyguladığı şiddeti kabul etmek mümkün değildir.

Bazı kişilerde ne vicdan kalmış, ne utanma, ne arlanmak. Olurda bu kadarı da olmaz. Beyaz TV de ki programa katılan birisi. Soma faciası için “bu iktidarı yıpratmak için yapılmış bir sabotajdır” diyor. Bu faciadan dahi iktidara mağduriyet senaryosu yaratmaya çalışıyorlar. Ne kadar hain, ne kadar gaddar olursa olsun. Hiçbir kimse maden ocağına sabotaj yapmayı düşünemez. Çünkü o yerin iki, üç kilometre altında alın terini akıtarak ekmek parası kazanılan bir yere kimse sabotaj yapmaz.  Ancak bunu söyleyen kişi yaparsa yapar. Çünkü bu kişinin vicdanı kömür karasından daha fazla kararmış.

Devletin görevi vatandaşının malını, canın korumak, huzurlu, refah ve mutlu bir yaşam sağlamaktır. Haklarını korumaktır. Gelin görün ki. Devlet vatandaşının canını ve haklarını koruma yerine sermaye sahibini korumayı önemli görüyor. Somadaki hayatını kaybedenlerin hak ve hukukunu koruma yerine kendisini ve işvereni kollamayı düşünüyor. Hayatlarını kaybedenlerin yakınları tehdit ediliyormuş. “Ağzınızı açarsanız tazminatınızı alamazsınız” diyorlarmış. Ne demek tazminatınızı alamazsınız? O tazminat onların analarının ak sütü gibi helaldir. Kanuni haklarıdır. Devlet burada mağdur olanların yanında yer alacağı yerde. Patronun yanında yer alıyor. Hayatlarını kaybedenlerin yakınlarına hukuk açısından yardımcı olmak isteyen avukatlar gözaltına alınıyor. Neden? Çünkü haksızlıkların ortaya çıkması istenmiyor. Bu soma faciası ülkeye çok şeyi öğretti. İnsana değil! Maddiyata değer verildiğini öğretmiştir. Maddiyatın insanlığın önüne geçtiği gerçeğini öğretmiştir. Maddiyatı kurtarmak için yerin iki kilometre altında kalan cesetleri çıkarmayarak maddiyatın nasıl korunduğunu öğretmiştir. Bu faciada kaç kişinin hayatını kaybettiği netlik kazanmamıştır. Ölü sayısını gizlemek için yanlış cenazeler sağa sola gönderiliyor. Bu faciada çok büyük skandallar yaşanıyor. Vicdanlar maddiyata odaklanmıştır. Millet olarak bu skandalların hangi birisine ağlayalım. Bu konu hakkında yazacağım daha çok şeyler olacak. O sakallıların somada ne işi var. Herkes inancının gereğini yapıyor. Suya kura-n okuyup da şifa bulunduğunu söyleyen bu sakallılar kimin acısını dindirecek. Oradaki vatandaşların ve çocukların psikologlara ihtiyacı vardır. Psikolog gönderilmiyor. Sakallılar gönderiyor. Cahil insanların onlara inanacağını bildikleri için onlar gönderiliyor. Bakın biz dindar insanlarız denilmek isteniyor. Din kullanılmaya çalışılıyor. Dinde cesetleri saklamak var mı? Neye ağlayacağımızı şaşırdık. Ağlamayı bizim kaderimiz yapmaya çalışılıyor. Saygılarımla.  Mustafa KOÇAL 18- 05 - 2014  

 

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44