Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AĞLA TÜRKİYEM AĞLA -3-

AĞLA TÜRKİYEM AĞLA -3-


Dükü yazımda sakallılardan bahsetmiştim. Bular bakım ne diyormuş.

Diyanetten gönderilenler ağlayıp ağıt yakanlara “ bizimde yakınımız öldü. Onlar şehit! Bizde onlar sayesinde şehitlik mertebesi kazandık. Bağırıp ağlarsanız Allaha şirk koşmuş olursunuz” diyorlarmış. Bunu söyleyenler Ankara’dan gönderilen din adamları. Utanmadan yalan söylüyorlar. Yakını ocaktaymış! Şehit olmuş! Kendileri de onlar sayesinde şehitlik mertebesi kazanmışlar. Ağlayıp bağırıp çağırırlarsa Allaha şirk koşmuş olacaklarmış. Beyler düzce AKP milletvekili “ Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderimiz var” derken nerede idiniz. En büyük şirkin bu olduğunu bilmiyor musunuz?  Dinde cesetleri saklamak var mı?

Somada sıkıyönetim mi ilan edildi? Somaya gidenlere kimlik kontrolü uyguluyorlar. Bu kimlik kontrolü yapılması normaldir. Diyecek bir şey yok. Fakat uygulama yanlış. Nüfus cüzdanında doğum yeri soma yazmayanlar ya somaya sokulmuyor. Ya da yalnız mezarlık ziyaretine izin veriliyor. Soma halkının yalnızlığa bırakılması doğru değil. Onların teselliye eş dostlarının yanında olmalarına ihtiyacı var. Bu insanların soma dışında hiç mi arkadaşları dostları yok? O arkadaşları bu yakınlarını kaybedenlere başsağlığı dilemeye gidemeyecekler mi? Somada bir şeyler saklandığı bu uygulama ile meydana çıkmakta dadır.

Millet aptal yerine konuyor. Enerji bakanı kendisi açıkladı. Kayıp sayısı 270’lerde iken, “302’yi geçersek ocağı kapatma durumunda kalacağız” diye kendisi söyledi. Ocak kapatılmasın diye kayıp sayısı 301 olarak sabitlendi. Somadaki kaybımızın daha fazla olduğunu bütün millet biliyor. Somaya istediğiniz kadar milleti sokmayın. Sosyal medyadan her şey öğreniliyor. Kurtarma ekibinde görev yapan kişi ocakta daha 400 kişinin cesedinin olduğunu söylüyor. Yine bir kişi ismini vermeden oda ayni şeyleri söylüyor. Devlet böyle olaylarda orada yakınlarını kaybedenlere nasıl oldu da. Bu tehlikeyi göremedik diye yaklaşması gerekirdi. Acınız acımız bundan sonra burada böyle kazaların olmaması için tedbirimizi alacağız demesi gerekirdi. Ne yapıldı? “Madenciliğin fıtratında (kaderinde) böyle kazalar var” diyerek olayı kadere bağlamaya çalışıldı. Diyanet en sonunda iktidarın aksine beyanda bulundu. “tedbirsizliği kadere bağlayamazsınız” dedi. En doğrusunu söyledi. Bir değim vardır. Eşeğini sağlam kazığa bağla ondan sonra Allaha tevekkül ol derler. Buna benzer bir olayı hızlı tren kazasında yaşamadık mı?  Bu günkü gibi hatırlıyorum. Bizim acelemiz var. Hızlı tren seferlerini İstanbul Ankara arsında hemen başlatacağız deyip. Başbakan ve ulaştırma bakanı trene binip İstanbul’dan Ankara’ya gitmediler mi? Sonunda hızlı tren kazasında 38 vatandaşımızı kaybetmedik mi? Neden çünkü alt yapısı hazırlanmamıştı. O hızlı tren kazası gariban iki makinistin başına patladı. Aradan seneler geçti. İstanbul Ankara arasında hızlı tren seferleri başladı mı? Bizim maden ocakları da dünya standartlarına uygun hale getirilseydi böyle kayıplar olmazdı. Şili madencileri mesaj gönderiyor. “Bizi örnek alsaydınız” diyorlar. 33 işçi 69 gün sonra sağ salim kurtarılmıştı. Kurtarma hazırlıkları tamamlandıktan sonra kurtarmanın başlayacağını duyurdular. Ve kurtarmayı canlı yayınladılar.

Soma gerçeği ortadadır. Bundan böyle yaşam odaları yapılmadan kapalı ocaktan kömür çıkarma işlemi bırakılmalıdır. Açık ocaklardan kömür ihtiyacı sağlanmalıdır. Kısa zamanda da kapalı ocaklar dünya standartlarına getirilmelidir. Somada şehit olan kardeşlerime Allahtan rahmet ailelerine, soma halkına ve ülkemiz sabırlar diliyorum. Saygılarımla.

Mustafa KOÇAL 19 – 05 – 2014 

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44