Önder Balıkçı (YAKAMOZ)


Ah, şu şeker hastaları!

Ah, şu şeker hastaları!


Şu şeker hastaları, gerçekten ilginç kişiler. Bir anda sinirleniyor, bağırıp çağırarak, kendilerinin haklı olacağını sanıyorlar.

Bildiğiniz gibi, son yazılarımda, yaz aylarında oturduğum Erdek´teki ?Armağan? sitesi de dahil, yazlık sitelerde yaşanan yönetim, denetim sıkıntıları, yönetimlerin harcamaları, sitenin kurallarına uymayarak, sitenin ortak kullanım alanlarını sanki kendilerinin özel mülkü gibi kullanan, toplum içinde yaşamayı bilmeyen egoist zavallıları, marketlerin işletilmesinde yaşanan traji-komik olayları yazıyorum ve bu sitelerde yaşayıp kurallara uyan çok sayıda vatandaştan, ?Kalemine sağlık? yorumlarını alıyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar?

Bir-iki gün önce, Erdek´in ?Çuğra? bölgesinde dolaşırken, karşıma, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilip, uygulama hatalarıyla dolu ?Armağan? sitesi genel kurulunun divan başkanı, emekli öğretmen Şemsi Efendi çıkmaz mı? Ortalık kalabalık. Beni görür görmez, başlıyor, bağırmaya:

?Sen, bunları nasıl yazarsın? Utanmaz, kendini bilmez! Sen muhabir değil, muhbirsin!?

Herkes bize bakıyor.

Allah Allah, ne oluyoruz? Bu Şemsi Efendi, neden birden celalleniyor ki?

Sonra anlıyorum ki, şeker! Ah, şu şeker yok mu?

Bana toplumun içinde bangır bangır haykıran, son genel kurulumuzun divan başkanı olup, çok sayıda genel kurul yönettiğini, bu nedenle yasa ve yönetmelikleri çok iyi bildiğini öne süren Şemsi Efendi, divan yazmanı Ali Bey, sitenin sorunları ile ilgili konuşmak isteyince, ona da bağırarak, ?Sen divan katibisin. Konuşamazsın! Genel kurul bittikten sonra seni dinlerim!? cümlelerini kullanıp, sonra da ?Sinirleniyorum, şekerim var!? diyen adam değil mi? Şekerin varsa, divan başkanı olmayacaksın, kardeşim! Bu divan başkanı, sitenin yasa ve yönetmeliklere göre kiralanmaması gereken bazı bölümlerinin (Bu konuda yasal başvuruları yapacağım) kiraya verilmesi konusunda da yanlış uygulama yapan kişi değil mi? Öyle ya, yapılan gizli oylamada 5 yerin de kiralanmaması kararı çıktıktan sonra marketi işleten ailenin büyük baskısı sonucu bu gizli oylama yok sayılarak, genel kurulda 2 yerin kiralandığının açıklanması nasıl oluyor, şu divan başkanımız bir anlatsa da dinlesek! Ne de olsa yasa ve yönetmelikleri yutmuşçasına biliyormuş ya! Gizli oylamanın sonucu belliyken, bunu görmezlikten gelip, tam tersi bir karar nasıl yasal olabiliyor, şu divan başkanımız açıklasa da bilsek!

Genel kurulda yaşanan diğer yanlışlıkların ayrıntısına şimdilik girmeye gerek yok.

Şemsi Efendi´ye göre, genel kurulda yaşananları yazamazmışım! Emrin olur, Şemsi Efendi!

Bak, Şemsi Efendi!

1972 yılından beri süren gazetecilik yaşamımda, alnımın teriyle, onurumla mücadele ediyorum. Kimseden, ?Şunu yazabilir miyim?? diye icazet de almadım, kaba kuvvete, hakaretlere, tehditlere boyun da eğmedim. Bu durumlarla karşılaştığımda da hemen yasal yollara ve yargıya başvurdum. Yazılması istenilmeyen olaylar daha çok ilgimi çekti ve bu konuların üzerine daha çok gittim. Neyi yazıp, neyi yazamayacağımı sana mı soracağım?

Onun için Şemsi Efendi, şekerin yükselince de hiç hoplayıp zıplama! Sağlığına zarar gelir, unutma! Öyle bağırıp çağırmalarla haklı olunmayacağını bu yaşa gelinceye dek öğrenmen gerekirdi. Bu çeşit komik tepkilere kulaklarım tıkalı. Bana işimi öğretme, sen işini doğru yapmaya çalış!

Ne diyelim! Ah, şu şeker hastaları!

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44