Aran KARAN


AH BU DIŞ GÜÇLER

AH BU DIŞ GÜÇLER


“Ben ekonomistim, Ekonominin kitabını biz yazdık.” açıklamasında bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız: “Ekonomik Kurtuluş savaşı veriyoruz.” açıklamasıyla sabrımızı test etmeye devam ediyor.

 Erdoğan’ın Ekonomik kurtuluş savaşı ifadesini kullandığı 23 Kasım 2021 tarihinde dolar kuru 13,45 TL. sını gördü. Bilindiği üzere Erdoğan Ekonomik Kurtuluş savaşı ifadesini ilk kez 2018 yılının sonlarında kullanmış ve o tarihte 5,78 TL civarında olan dolar kuru son üç yıl içerisinde 10,00 lirayı aşarak 13,00TL.ninde üzerine çıkmıştır.

20 yıla yakın bir süredir ülkede tek başına iktidar olan AKP hükümetlilerinin, Türkiye'de 16 Nisan 2017 Referandumuyla kabul edilen ve 9 Temmuz 2018 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiile bir kişinin iktidarında ülkeyi yönetmeye devam ettiği düşünülürse son yıllarda ekonomide bu kadar başarısız olunmasını anlamak mümkün değildir.Ne yazık ki Cumhurbaşkanlığı hükûmet sisteminde siyasi kadrolar oldukça zayıflamış milletvekili olarak görevde bulunan iktidar vekilleri kendilerinden beklenilen liyakati gösterememişlerdir. Şurası bir gerçektir ki, Ülkemiz özellikle ilk 10 yıllık AKP. Hükümetleri dönemindeki güçlü kadroları mumla arar olmuştur.Abdullah Gül, Abdülkadir Aksu, Cemil Çiçek, Abdüllatif Şener, Bülent Arınç, Beşir Atalay, Faruk Çelik,Dengir Mir Mehmet Fırat,Mehmet Şimşek,Hayati Yazıcı,Ahmet Davutoğlu,Ali Babacan, Orhan Miroğlu, Selçuk Özdağ gibi isimlerin oluşturduğu güçlü kadroların yerleri son yıllarda bir türlü doldurulamamıştır.

Son birkaç yıldır görevde bulunan iktidar vekilleri Halktan ayrı düşmüştür, çoğu vekil çarşı pazardan uzakta,gelen zamlardan bihaber yaşamaktadır. Bazı milletvekilleri yapmış olduklarıakla ziyan açıklamalarıyla vatandaşları rencide etmekle kalmayıp, adeta çileden çıkartırken, milletimizin sinir uçlarına dokunan sabırları zorlayan söylemleriyle detoplumda infial yaratmaktadır.

  Her kesimde sıkıntı yaratan iktidar vekillerinin sözlerine şöyle bir bakacak olursak;

AKP Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ ekonomik krize dair, "Normal şartlarda ayda iki kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi iki kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil."Şeklindeki sözleri,

AKP Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim'den ekonomik kriz içinde debelenen çiftçiler için:” 30 dekar arazisi olan 500 bin liralık traktör alıyor, sonra da zarar ediyor. Hani, ayranın yok içmeye tahtırevanla gidersin ekin biçmeye misali...” şeklindeki sözleri

AKP Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Plan Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmelerin ardından akaryakıt istasyonlarındaki oluşan kuyruklar hakkında "Zamlarla ilgili kuyruk yok, kuyruk nereden kaynaklanıyor biliyor musun? Araç sayısı fazla ondan kaynaklı" dedi.

AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya son günlerde akaryakıt fiyatlarına üst üste gelen zamları az buldu. Özkaya, "Akaryakıtta elimizi vicdanımıza koyarsak çok artış yok" dedi.

AKP Manisa Milletvekili Uğur Aydemir“Belki soğan ekmek yiyeceğiz aylarca ama güvenliğimizden kimseye taviz vermeyeceğiz” ifadesini kullandı. Yine aynı Milletvekili“Paranız bittiği zaman arkadaşlar gözlerinizi kapatıp arazinin gölgesinde oturmayın, başınızı bir kaldırın, şu yolların güzelliğine bakın. Gözünüz gönlünüz açılsın.”Şeklinde açıklamalarda bulundu.

Evet, saygıdeğer okurlarım, Başta Erdoğan olmak üzere, yukarıdaki açıklamaları yapan milletvekilleri dedâhilolmak üzere kimse sorumluluğu üzerine almıyor. Sürekli değişen merkez bankası başkanları, istikrarsız atamalar, sorumsuzca yapılan açıklamalar ekonomik olarak hepimizi perişan etmiş durumda.  

   AKP. lilere bakılırsa her şeyin sorumlusu dış güçler. Ne olursa olsun varsa yoksa değişmeyen tek şey dış güçlerin varlığı, başımıza ne gelirse gelsin hep bu düşmanımız olan dış güçlerden kaynaklanıyor.

Her şeyi dış güçlere bağladığımızdan kimin dost kimin düşman olduğunuda bir türlü anlayamıyoruz. Dün FETÖ darbe girişiminin finansörü olarak ilan ettiğimiz BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ (BAE) bir anda ülkemize yatırım yapan karşılıklı ikili ilişkiler yürüttüğümüz dostumuz olarak karşımıza çıkıyor. Maalesef hem içeride hem de dışarıda tutarlı politikalar sergilediğimiz söylenemez. Durum böyle olunca da kimse kusura bakmasın başta ekonomi olmak üzere hiçbir konuda istikrardan bahsedilemez.

arnkrn1907@gmail.comARAN KARAN / 20.11.2021

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,58% 0,30
  • EURO

    35,07% 0,29
  • GRAM ALTIN

    2457,40% 0,88
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

26.04.2024

  • İMSAK 04:35
  • GÜNEŞ 06:08
  • ÖĞLE 13:11
  • İKİNDİ 16:58
  • AKŞAM 20:04
  • YATSI 21:31