Aran KARAN


AKIL SAĞLIĞIMIZLA OYNAMAYIN

AKIL SAĞLIĞIMIZLA OYNAMAYIN


Organize suç örgütü liderliğinden geçmişte hüküm giymiş Sedat Peker; hazırlamış olduğu kasetler ve atmış olduğu twitler ile hemen hemen her gün bir takım iddialarda bulunuyor. İddia edilen olaylar, iddia edilen kişiler bir yana, tarih ve yer detaylarının ayrıntılarıyla anlatıldığı iddialara yönelik olarak iddialarda ismi geçen kişilerden toplumun beklentilerini karşılayacak tatmin edici bir açıklamayı şu ana kadar maalesef duyamadık.

   Hükümet kanadına bakacak olursak da bu iddiaların araştırılmasına yönelik bir çaba sarf ettiklerini söylemek mümkün değil. Aslında daha ilk kaset yayınlandığında TBMM eski başkanlarından, AKP hükümetlerinde Başbakan yardımcısı ve Adalet Bakanı olarak görev yapmış ve halen Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu üyesi olarak aktif siyaset yapan Cemil Çiçek’ten çok güzel bir açıklama gelmişti. Çiçek, Sedat Peker'in iddiaları hakkında "Binde biri bile doğruysa felaket ve sıkıntıdır. Devlete güveni sağlamak" için savcıların harekete geçmesi gerekir diyerek net bir açıklamada bulunmuş ve kanaatimce bu iddialarla ilgili şu ana kadar yapılması gereken en güzel açıklamayı yapmıştır.

Bugünkü yazımın konusuna gelince, Sedat Peker’in yayınladığı kasetlerde; AK PARTİNİN ağır toplarından Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan YILDIRIM ile ilgili iddiaları ise akıllara durgunluk verecek cinsten,  bilindiği üzere Sedat Peker yayınladığı videoda;  “Erkan Yıldırım’ın uyuşturucu ticaretinin içinde yer aldığını,2020'nin Haziran ayında Kolombiya'da yakalanan 4 ton 900 kilo kokain den sonra yeni bir güzergâh çalışması yapıldığını anlatıyor. Venezüella üzerinden getirilmeye başlanan uyuşturucu için bu güzergâh çalışmasını yapmak üzere Erkan Yıldırım’ın bu ülkeye gittiğini ve uyuşturucu parası trafiğini yönettiğini öne sürdüğü Halil Fal Yalı’nın misafiri olduğunu da iddia ediyor.”

   Sedat Peker’in bu iddialarının hemen ardından Binali Bey “ Oğlum Venezuella’ya gitmiştir. Beraberinde Covid ile mücadele amacıyla orada ihtiyaç sahiplerine test kiti, maske gibi bir takım malzemeler götürüp dağıtmıştır. Ziyaret amacı bundan ibarettir.” şeklinde kamuoyuna yönelik bir açıklama da bulundu.

     Bakın sayın okur; Bahsettiğimiz ve bu açıklamayı yapan Binali YILDIRIM, AK partide genel başkanlık yapmış, Ulaştırma bakanlığı görevinde bulunmuş ve Türkiye Cumhuriyetinin son başbakanı olarak görev yapmış bir kişidir. Halı hazırda İzmir milletvekili olarak aktif siyaset yapan tecrübeli bir siyaset adamdır. Ama bana göre oğlunu savunmak adına yapmış olduğu açıklamalar akıl sağlığımızla alay edercesine son derece basit ve inandırıcılıktan uzaktır. Ortada uyuşturucu gibi son derece hassasiyet içeren bir konu varken yapılan açıklama son derece ve zayıf kalmıştır. Sayın Binali Bey naçizane olarak zatı alinize sormak isterim.

Oğlunuz Erkan YILDIRIM, VENEZUELLA’ ya nasıl gitmiştir? Gittiği dönemde bu ülkeye ülkemizden resmi bir ziyarette bulunan başka heyet var mıdır?

Söz konusu malzemelere bakıldığında; Şirketlerinize ait birçok gemi varken, ayrıca uçak kargosu ile gönderilebilmeye uygunken bizzat dağıtımı için neden oğlunuz gitmiştir. ?

Oğlunuz VENEZUELLA dan başka ülkelerde de bu malzemelerin dağıtımını yapmış mıdır?

Filistin, Myanmar, Doğu Türkistan gibi hem Müslüman olan, hem işgal altında bulunan daha fakir ülkeler varken VENEZUELLA hangi kriterler göz önüne alınarak seçilmiştir?

Hükümetiniz salgın döneminde kendi vatandaşına doğru düzgün maske dağıtamazken, nüfusu Türkiye’nin 3 de biri kadar olan ve hastalık oranının düşük seviyelerde seyrettiği bir ülkeye bu yardımların yapılması ne kadar doğrudur

   Bu konu ile ilgili Binali beye daha birçok soru sora bilirim. Ancak yazımızı fazla uzatmaya gerek yok. KOVİD -19 sürecinde; kendimizin tıbbi ekipman ihtiyacı eksikliği varken, ülke olarak 40küsur ülkeye insani amaçlı olarak tıbbi ekipman yardımında bulunduk. Bu ülkelerden birisi olan ve 15 ton tıbbi yardımda bulunduğumuz Venezüella’ya ülke olarak yardımda bulunmuşken, oğlunuzun yardım amacıyla tekrardan bu ülkeyi seçmiş olması bana biraz manidar geldi. Ayrıca Kısa adı OPEC olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün resmi verilerine göre Bugün VENEZUELLA 296 milyon varilden fazla kanıtlanmış petrol rezervleri ile Suudi Arabistan’ı bile geride bırakmış bu konuda 1.sıraya yükselmiştir. Biraz çarpıcı bir rakam vermek gerekirse bu rezerv bizim ülkemizin 1000 küsur yıllık ihtiyacını karşılamaya yeterli Allah için akıl salığımızla oynayıp, milletin balatalarını yaktırmayın yardım için bula bula  Venezuella’yı mı buldunuz?

arnkrn1907@gmail.com  ARAN KARAN / 27.05.2021   

  • BIST 100

    8730,47%0,14
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,13% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2241,10% -0,09
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44