Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKLANIYORLAR -2-

AKLANIYORLAR -2-


Türküm, doğruyum, çalışkanım.

İlkem, küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yudumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm, yükselmek, ileri gitmektir. Ey büyük Atatürk! Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.

Varlığım Türk varlığına armağan olsun.

17 Aralık operasyonunda bakanlıktan istifa ettirildiğine sinirlenen Erdoğan Bayraktar. AKP gurubunda savunma yaparken “devamlı ağlıyorum” demiş. Mecliste savunma hakkını kullanmadı. Neden kullanmadı? Çünkü mahkeme bakan ve bazı kişilerinde karıştığı olayla ilgili soruşturmaya takipsizlik kararı vermişti. Operasyondan sonra “ben ne yaptı isem başbakanın emri ile yaptım. Milletvekilliğinden de istifa ediyorum. Başbakanında istifa etmesi gerekir” demişti. Sonra başbakanla bir görüşme yaptı. 180 derece dönüş yaparak. İstifasından vazgeçti. Başbakan ile görüştükten çok kısa bir zaman sonra istifadan vazgeçmesi çok anlamlı bir olaydır. Daha o gün mahkemenin böyle karar vereceği belli idi. “Ben ne yaptıysam başbakanın emri ile yaptım” demesi suçluluk duygusu değil miydi?  “Ben milletvekilliğinde de istifa ediyorum. Başbakanında istifa etmesi gerekir. Bunları bana başbakan yaptırdı” demesi. Kendisine isnat edilen suçu kabullenmesi değil midir? Başbakanında ismi karıştığı için. Erdoğan Bayrakta mahkeme kararı ile aklanmış oldu.

Muammer Güler “operasyonda bütün gizlilik kuralları çiğnendi. Bizzat görevliler tarafından basına ve TV kanallarına önceden servis edildi. Hukukiliğine bakılmaksızın bütün dosya bilgileri sızdırılarak masumiyet karinesi yok sayılmıştır. Kasetlerin hepsi montaj, hukuksuz dinlemeler” diyor. Hem montaj olduğunu söyleyeceksiniz. Hem de hukuksuz dinleme diyeceksiniz. Böyle söylediğine göre kasetlerin montaj olmadığını kendisi itiraf etmiş oluyor.

Ergenekon ve balyoz davarından hapse atılanların masuniyet karineleri yok muydu?  Mühimmat aramalarında TV’ler canlı yayın yapıyordu. Evleri iş yerleri aranırken gizlilik yok muydu? Bilgiler, belgeler, CD’ler hem basında hem TV kanallarında yayınlanırken sesleri çıkmıyordu? Kendilerine gelince gizlilik ihlal edilmiş oluyor. Bunun adına etme bulursun derler. Basında yer alan bilgi ve belgelerle kamuoyunda ön yargı oluşturulmadı mı? Bakan bey “şüpheli bakan olmaz” diyor. Bu ülkenin 26. Genelkurmay başkanı terör örgütü kurmak ve yönetmek şüphesi ile yargılandı ve mahkûm oldu. Hem de sahte belgeler ve gizli tanık ifadeleri ile. Emniyette bir subayın telefonuna yüklenen sahte telefon rehberi ile 15 sene hapis cezasına çarptırıldı. Hem de emniyetin sonradan sehve yüklenmiş demesine rağmen.

Zafer Çağlayanın yazdığı savunma senaryosu çökmüştür. Saati imal eden firma gazeteye ilan vermedik diyor. Garanti belgesine isim yazmayız. Saatte kullanılan taş ve altının ayarı yazılır, diyorlar. Bakan bey “saati gazete ilanında gördüğünü söylediği gibi, işte garanti belgesinde benim ismim yazıyor” diye. Öfke ile sağa sola bağırıyor.

Bu 17 Aralık operasyonu ile ortaya çıkan ses kayıtları montaj ise. Montaj olduğunu ispat emek, montaj diyenlerin montaj olduğunu ispat etmeleri gerekir. Bu iş nereye gidiyor biliyor musunuz? Bu olayın üzerinin örtülmesine gidiyor. Durum açık ve nettir. Montajdı, şantajdı, yıpratmaktı diyerek kurulan komisyondaki çoğunlukla üzeri örtülecek. Nasıl deniz feneri olayında alman mahkemeleri “yüz yılın en büyük yolsuzluğudur” demesine rağmen. Türkiye de deniz feneri olayının üzeri örtülmüş ise. Bu 17 Aralık olaylarının üzeride örtülecektir.

Deniz feneri nasıl hala konuşuluyorsa, bu operasyonda konuşulacaktır. Çünkü kamu vicdanında aklanmaları mümkün olmayacaktır. Tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Çünkü kara lekeyi silecek deterjan daha icat edilmedi. İktidar geçmiş iktidarları kötülemek için uğraşsın. Bu olayın üzeri ne kadar kapatılmaya çalışılırsa çalışılsın. Mutlaka bir gün tekrar ortaya çıkacaktır. AKP bu bakanları aklayıp af etse de. Tarih bu bakanları af etmeyecektir. Bu dünyada cezalarını çekmeseler de öbür dünyada çekeceklerdir.

Allah’ı Teâlâ her türlü günahı af ederim, üzerinde kul hakkı olanları af etmeyeceğini buyurmuşlardır. Âlimin birisi “ bir kimse bütün peygamberlerin ibadetlerini etse, üzerinde en küçük hak varsa. Cennete giremeyecek” demektedir. Onun için burada kurtulsalar dahi öbür tarafta kurtulamayacaklar. Saygılarımla.

Yaşasın Türkiye Cumhuriyeti! Yaşasın Atatürk milliyetçiliği! Yaşasın Türk milleti! Yaşasın Atatürk’ün askerleri! Yaşasın Atatürk sevdalıları!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  08 – 05 – 2014 Mustafa KOÇAL

 

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44