Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP DEĞİŞİYOR MU?

AKP DEĞİŞİYOR MU?


AKP 2019 seçimlerine statereji değişikliği yaparak hazırlanıyor. Önemsemedikleri Atatürk´ü ve kurduğu cumhuriyeti önemsemeye başlayarak seçime hazırlanıyorlar. Bu sene cumhuriyet bayramı kutlamalarına önem verildi. Çelenk koyma kavgası olmadı. Gösteri yapanlara müdahale edilmedi. Gece yapılan fener alayı gösterilerine izin verildi. İlk defa iktidar tarafından Atatürk isim telaffuz edildi.

Yine bir AKP yöneticisi tarafından ?Atatürk de bizim. Cumhuriyette bizim? beyanında bulunuldu. Acaba bu değişiklik neden icap etti. Ben yine 16 Nisanda yapılan referanduma döneceğim. Bildiğiniz gibi bu referandumda Yüksek Seçim Kurulu skandal bir karara imza atarak. Evet, oylarının % 51 olmasını sağladı. İstediği neticeyi almış olan iktidar. Neden? Hayır, çıkan büyük şehirlerin belediye başkanlarını görevden aldılar? Bunun anlamı hayır oylarının beklenenden fazla çıkmış olmasıdır. İşte bu referandum neticesi iktidarı telaşlandırdı.

2019 da istediklerini alamayacaklarını anladılar. Atatürk ve cumhuriyete sarıldılar. Atatürk ne diyor? Ben bunu ilk defa duydum. ?Ben her şeyden önce bir Türk milliyetçisiyim, böyle doğdum! Böyle öleceğim? diyor. Demek ki Tayyip Erdoğan bunu biliyormuş ki? ?Biz Türk milliyetçiliğini ayaklarımızın altına almış bir partiyiz? dedi. Tayyip Erdoğan 10 Kasım mesajında ?Gazi Mustafa Kemal adını tarihe nakşettirmiş kahraman bir asker. Büyük bir devlet adamıdır? diyor.

Cumhuriyet bayramı kutlamalarında Atatürk diye telaffuz ediliyor.  10 Kasım mesajında Atatürk ismi yine söylenmiyor. Seçim yatırımı için. Atatürkçü ve cumhuriyetçi oluyorlar. İçlerinden gelerek Atatürk ve cumhuriyetten bahsetmedikleri iki mesaj arasındaki söylemden anlaşılıyor. İnandırıcı olmadıklarını şu söylemlerden anlamak mümkündür. Daha önce yazdım anlattım. Şimdi kısaca yine yazmak gerekti. Cumhuriyet döneminin reklam arsı olduğunu söylemediler mi? 90 senelik enkazı (cumhuriyet kast ediliyor) ayağa kaldırdık. Şimdi sapağa geldik denilmedi mi? Lozan anlaşmasını bize başarı olarak gösterdiler denilmedi mi? 1919 tarihini ret ediyorum denilmedi mi? İki ayyaş diye bahsedilmedi mi?

Atatürk´e yandaşlar tarafından iftiralar atılmadı mı? Hakaretler edilmedi mi? Bunları hepimiz duymadık mı? Şimdi nasıl cumhuriyetçi ve Atatürkçü olunacaklar? Ve reklam arası denildikten sonra ?isteseniz de, istemeseniz de 2023 de bu film gösterime girecek? denilmedi mi? Barış sürecinin Akillerinden birisi ?cumhuriyet yanlış kurulmuştur. Biz yenisini kuracağız demedi mi? Daha 2 ay önce AKP merkez karar kurulu üyesi olan birisi ?yeni devlet kuruyoruz demedi mi? Çocuklarımıza milli şuur aşısı yapan andımızı. İçerisinde Atatürk ve Türk kelimesi geçiyor diye kaldırmadılar mı? TC´ler neden kaldırılmaya çalışıldı? Atatürk ders kitaplarından neden kaldırıldı?

Bunlara benzer daha birçok Atatürk ve cumhuriyet aleyhine söylenmiş olan sözler var. Bunlar benim şu an aklıma gelenlerdir. Bu kadar söylemden sonra Atatürkçü ve cumhuriyetçi olmalarının tek bir sebebi vardır. 2019 seçimlerinde Atatürkçü ve cumhuriyetçi olanların oylarını almaktır. İnsanın kafasında yer etmiş bir olay varsa. O olaydan vazgeçmesi mümkün değildir. Son günlerde günah çıkarır gibi itiraflarda bulunuyorlar. İstanbul´a ihanet ettik. Bunda benimde suçum var denildi. Yine Betonda bahsedildi. Yeşili ancak mezarlıklarda görürsünüz denildi.

İstanbul´u 20 senedir AKP yönetiyor. Depremde toplanılacak yerleri imara açıp birilerine vermesini sağlayan iktidar değil mi? Gezi parkı olayları oradaki ağaçların kesilmesini önlemek için başlamadı mı?  Bu itiraflarla millete biz değiştik mesajı verilmeye çalışılıyor.

Cumhurbaşkanı 2010 senesinden beri FETÖ terör örgütüdür diye meydanlarda söylüyorum diyor. 2012 senesinde sıla hasreti bitsin artık denilmedi mi? 2010 senesinde yapılan referandum da yapılan değişikliklerle yargıya cemaatin adamları yerleştirilmedi mi? Ben söyledim! Fakat arkadaşlarım bana inanmadılar. Cemaat ile işbirliğine devam ettiler demek mi istedi? AKP genel başkanı bu itirafları ile kendisini haklı çıkarmaya çalışıyor. 17- 25 Aralık olaylarından sonra bakan Bayraktar ?ben ne yaptı ise bana verilen emirleri yerine getirdim. Ben istifa ediyorum? demedi mi?

Şimdi bu kadar söylenenler unutuldu. Atatürk savunuluculuna başlandı. Samimiyet çok önemlidir. Fakat bu kadar aleyhte söylenen sözlerden sonra, bu günkü söylemlere inanmak çok zordur.  Referandumda hayır diyenler teröristtir dahi denildi. Bu sözleri unutmadık. Unutulacak sözler değildir. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 10-11- 2017 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44