Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP HEDEFİNE YAKLAŞIYOR

AKP HEDEFİNE YAKLAŞIYOR


Barış sürecinin başlamasında başrolü oynayanlar AKP´nin oluşturduğu akiller gurubudur. 7 gurup´dan oluşan bu akiller 7 bölgede 3 ay boyunca çalıştılar. Çeşitli yerlerde toplantılar yaptılar barış sürecini millete anlattılar.

Sözde millete anlatacaklardı? Fakat öyle olmadı. Toplantı yaptıkları yerlerde AKP il başkanları liste hazırladı. Bu listenin dışında hiç kimseyi toplantıya alamdılar. Toplantılarda akiller süreci AKP tabanına anlatılar. O zaman bu akillere çok tepki gösterildi. Sonra toplantıları şehirlerin uzak yerlerinde yaptılar. Dışarıdan kimse gelmesin diye. Bana diyebilirsiniz? Şimdi bundan bahsetmenin ne anlamı var diyebilirsiniz.

AKP Almanya ya bir heyet gönderdi. Bu heyet Almanya da eyalet sistemini inceledi. Tesadüfe bakın ki? Arkasından AKP´nin akilleri Oslo da bir araya geldiler. Bu bir tesadüf müdür? Bir gurup Almanya da eyalet sistemini inceliyor. PKK´nın üst düzey yöneticileri ile iktidarın gönderdiği kişilerle Oslo da bir araya gelip görüşme yaptılar. Şimdi akillerin Oslo da bir arya gelmeleri planlı bir araya gelmememidir? Yoksa tesadüf müdür? Burada bir nokta koyalım.

Gerilere doğru bir gidelim. Tayyip Erdoğan´ın uzun yıllar önce söylediği şu söze bakalım.? Osmanlı imparatorluğu uzun zaman varlığını koruya bilmesi için. 38 eyalete ayırmıştır. Türkiye´nin de eyaletlere bölünmesi gerekir? demişti. Bu eyalet sistemine geçebilmek için tek yetkili olmak gerekiyor. AKP başkanlık sistemi için yanıp tutuşuyordu. Fakat mecliste çoğunluğu sağlayamadılar. Devlet bahçeli AKP ile bozuk olan arasının düzeltmenin yollarını arıyordu. MHP´nin oyları ile de olmuyordu.

Bahçeli getirin meclise Başkanlık sistemini referanduma götürelim deyi verdi. AKP meclise getireceği önergeyi kısa sürede hazırladı. AKP ve MHP´nin oyları ile kanun referanduma götürüldü. Artık AKP´nin bu referandumda mutlaka evet çıkartması gerekiyordu. Seçimlerde mühürsüz oylar geçersiz sayılıyordu. Sandıklar açılmaya başlayınca bir AKP milletvekili yüksek seçim kuruna dilekçe vererek. Mühürsüz oyların geçerli sayılmasını istedi.

Yüksek seçim kurulu hemen bir bildiri yayınlayarak mühürsüz oyların geçerli sayılacağını ilan etti. AKP milletvekili sandıklarda mühürsüz oy çıkacağını nereden biliyordu?  Böylelikler mühürsüz oylar sayesinde evet çıktı. Böylelikle başkanlık sistemine geçildi. Artık eyalet sistemine geçmek kolaylaştı. Çünkü tek yetkili başkanlık sistemi getirilmiş oldu. AKP´nin istediği başkanlık sistemi hayatiyete geçirildi. AKP istediğini elde etti.

AKP heyetinin Almanya da neden eyalet sitemini incelediğini şimdi anladınız mı?  Bu heyet eyalet sistemini incelemek için. Özellikle gönderilmiştir. Çünkü AKP´yi kayıtsız şartsız destekleyen bir Devlet Bahçeli var. Akillerin Oslo da bir araya gelmeleri tesadüf değildir. Gözden uzak bir yerde birileri ile görüşmek için Oslo dadırlar. Kimlerle görüştükleri yakında ortaya çıkar. Çünkü Tayyip Erdoğan bu akillere çok inanıyor.

Barış süreci bu akillerin raporundan sonra başlatıldı. Raporda vatandaşın %80´ni sürecin başlamasını istiyor diye rapor verdiler. Devlet Bahçelinin akiller için yaptığı eleştiriye inanmıyorum. Çünkü bu gün siyah dediğine iki gün sonra beyaz diyor. Artık ülkede siyasetçiye güven kalmadı. Bir söylem vardır. Kışın güneşine, Kadının işvelisine ve siyasetçinin sözüne güven olmaz deniyor. Artık günümüzde bu gerçek olur bir hale geldi. Numan kurtulmuş şöyle bir şey söyledi. ?İllerin anayasasını hazırlamaya başladık? diyor.

Demek ki eyalet sistemi hazırlıları yapılıyor. Eyalet sistemini getirebilmeleri için. Başkanlık sistemine geçilmesi işi kolaylaştıracaktı. Bahçeli sayesinde başkanlık sistemine geçildi. Şimdi sıra eyalet sistemindedir. Bu anlattıklarım sizce tesadüf müdür? AKP gurubunun eyalet sistemini incelemeleri? Akillerin Oslo da bir araya gelmeleri? Sizce tesadüf müdür? Bence tesadüf falan değildir. Planlı yapılmış bir olaydır. Sayım Devlet bahçeliye şimdiden soruyorum. Hangi eyaletin başına geçmeyi düşünüyorsunuz? Çünkü sizin sayenizde AKP tek tek hedeflerine ulaşıyor. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 05-12- 2018 Mustafa KOÇAL   

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44