Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP´DEN ARAŞTIMAYA RET

AKP´DEN ARAŞTIMAYA RET


Mecliste ne zaman olayların araştırılması için önerge verilse ret ediliyor. Olaylar araştırılarak aydınlanır. Olayların araştırılmasından neden korkuyorlar anlamak mümkün değil. 7 Haziran seçiminden sonra meclis doğru dürüst çalışmadı. Bir yemin etmek için toplandılar. Birde meclis başkanını seçmek için toplandılar. Biliyorsunuz o günlerde ülkede terör tırmanışa geçmişti. Muhalefet meclisin toplandığı bir gün terör olaylarının artmasının araştırılması için.

Mecliste araştırma komisyonu kurulması için. Meclis başkanlığına önerge verdiler. Terör olaylarının araştırılması için verilen önerge AKP gurubunun oyları ile ret edildi.  Karaman da bir vakıf da erkek çocuklara taciz olayı gündeme geldi. Doktor kontrolünden geçen çocukların tacize uğradıkları belirlendi. Savcı iddianameyi hazırladı. Mahkeme de kabul etti. Birkaç çocuk değil. Onlarca çocuk var tacize uğrayan. Bu hakikaten bir skandaldır. Tacizci kişi için savcı 600 sene hapis cezası talebinde bulunmuş. Bu ceza işin boyutunun ne kadar vahim olduğunu gösteriyor. Bu olayın aydınlatılması için.

Muhalefet mecliste bir araştırma komisyonunun kurulması için. Meclis başkanlığına önerge veriyor. Bu araştırma komisyonu kurulması için verilen önerge. AKP gurubu tarafından ret ediliyor. Bu önergelerin ret edilmesi bir tesadüf müdür? Yoksa böyle meseleleri biz biliriz. Bizden başkası bu işleri bilen olmaz mı demek istiyorlar? Yoksa böyle olay araştırılmasından korkuyorlar mı? Türkiye´nin işlerinin yapılması ehil ellerde değil. İki kelimeyi bir araya getiremeyen aileden sorum bakan hanımefendi. ?Bir defa böyle bir olay oldu diye. Vakfın yaptıkların göz ardı edemeyiz? diyor. Yani açıkça bir defa olmakla bir şey olmaz demeye getiriyor. Şayet yanış hatırlamıyor isem. Bu bakan hanımefendi hacda iken bakan yapıldı.

Yine yanlış hatırlamıyor isem. İlk beyanatı ?yufka açmasını bilmeyen kadın ev hanımı olamaz? demişti. Tacize uğrayan çocuklar içinde böyle beyanat vermesi. Aileden sorumlu bakana hiç yakışmıyor. Çocuklarımız böyle bir tacize uğradı ise. Tacizcinin en ağır cezaya çarptırılması için. Bu davanın takipçisi olacağız. Bu olayda mağdur olan çocuklarımıza her türlü desteği vereceğiz. Çocuklarımızın böyle olaydan mağdur olmamaları için vakıf kanununda değişikliler yapacağız. Gibi beyanda bulunması gerekir iken. Bir defa olmakla bir şey olmaz gibi bir beyan vermesi yakışıksız olmuştur. Sayım bakan hanım efendi bir defa ile bir şey olmaz. Sizde bir defacık istifa ediverin. Ne olacak? Bu sözlerine tepkiler gelince. Her zaman AKP vekillerinin yaptığı gibi yaptı. ? ?Sözlerim çarpıtıldı? diyerek işi kurtarmaya çalıştı. Bu olayın araştırılması için.

Komisyon kurulmasını teklif eden muhalefetin teklifi iktidar partisi tarafından ret edildi. Bu olayda kim veya kimler korunmaya çalışılıyor? CHP Karamana bir heyet göndermiş bu olayı inceletmiş. Heyetin başında bir kadın vekil bulunuyormuş. Meclis kürsüsünden şöyle haykırdı. ? Sayın bakan bir defadan bir şey olmaz dediniz. Ben orda olayı inceledikten sonra hüngür hüngür ağladım? diye meclise hitap etti. Demek ki orada olay çok vahim bir hal almış. Bakının söylemine göre bir çocuğa bir defa tacizde bulunulmuş ne olacak mı demek istiyor? Çocukların kaç defa tacize uğradığı belli değil. Belki bir çocuk defalarca tacize uğramıştır.

Tacize uğrayan bir iki çocuk ta değil. 45 çocuğun tacize uğradığından bahsediliyor. Bu çocuklar nasıl korkutularak taciz edildi acaba? Bunların hepsi mahkemede ortaya çıkacaktır. Tacizci görevden alınmış. Bu çocukların hepsinin psikolojisi bozulmuştur. Bu çocuklara psikolojik destek verilmesini sağlamak bakan hanımefendinin görevidir. O vakıf karamanda derhal kapatılmalıdır. Çünkü o vakıf Karamanda yüz karası olarak kalamaz. Tabelası derhal indirilmeli ve karamanda o vakıf kapatılmalıdır. Karamandaki bu olay vakfın yüz karası olarak tarihe geçmiştir. Karamanlıların bu ve buna benzer vakıfların Karaman da faaliyet göstermesini isteyeceklerini tahmin etmiyorum. Olay mahkeme anında büyüyebilir. Hiç vakit geçirmeden, bu vakfın oradaki faaliyetine son verilmelidir.

Soğuk olukta da böyle bir vaka olmuştu yanlış hatırlamıyor isem. Oradaki olayın üzeri çok çabuk örtüldü. Fakat Karamanda ki olayın üzeri örtülemeyecek gibi gözüküyor. Demek ki çok büyük bir skandal var. Tacizci şimdilik bir kişi gibi gözüküyor. Başka tacizciler de çıkabilir. Çünkü tacize uğrayanların sayısı bir iki değil. 45 çocuğu bir kişi mi taciz etti? Sayı çok olduğu için. Başka tacizcilerin çıkması da mümkündür. Bunların nedenleri işe ehillerin getirilmemesinden kaynaklanıyor. Benden olsunda nasıl olursa olsun mu deniliyor? Anlamak mümkün değil. Allah hiçbir aileyi böyle durumlara düşürmesin. Bu çocukların ailelerinin ne durumda olduklarını Allah bilir. AKP işte bu olayın araştırılmasını dahi istemedi. Hâlbuki araştırılmasına izin vermiş olsalardı. Kendi lehlerini olurdu. Şimdi ise aleyhlerine olacaktır. Saygılarımla.

NE MUTLU TÜRKİM DİYENE! 24 ? 03  - 2016 Mustafa KOÇAL  

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44