Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP´NİN OYLARI ARTMIŞ

AKP´NİN OYLARI ARTMIŞ


Ülke yangın yerine dönmüş. Bu ülke bu yangından nasıl çıkarılır? diye düşünülmesi gerekirken. Anket yaptırıp kendi durumlarını kontrol ediyorlar. Yaptırdıkları anketlere göre de AKP´nin oyları artmış. Demek ki gelen her şehit AKP´nin oylarını artırmış. Başbakan ?evlatlarımızı feda etmeye hazırız? demişti. Feda edilen her evlat puan kazandırmış. Başbakan kongredeki konuşmasında ?sanki olağanüstü bir durum varmış gibi kriz çıkarmaya çalışanlara karşı Ankara´ya aktınız? diyor. Kime diyor? Kongreye gelen delegelerine söylüyor. 

Ülkede vaziyet berkemal, endişe edecek bir şey yok demeye getiriyor. İki ayda 114 şehit verilmemiş. Şehit cenazelerine gözyaşı dökülmemiş. Ocaklara ateş düşmemiş. Anaların evlatları hayatlarının baharında toprağa verilmemiş. Anaların ağıtları yürekleri dağlamamış. Her gün sokaklarda çatışma olmamış. Bombalar patlamamış gibi olağanüstü bir durum yokmuş. Birileri kriz çıkarmaya çalışıyormuş. Size göre ortalık berkemal sayılıyor. Cizre de hendekler açılmış. Bombalar yerleştirilmiş. Barikatlar kurulmuş diyen bir başbakan.

Pekiyi bu ülkeyi siz mi yönetiyorsunuz? Yoksa başkaları mı yönetiyor? Bunlar olurken nerde sizin MİT´iniz? Nerde diğer istihbarat birimleriniz? MİT´i siyasallaştırdınız. Jandarmanın teknik cihazlarını MİT´e verdiniz. Emniyetin istihbarat birimlerini paralel ciler diye çökerttiniz. Böylelikle ülkede istihbarat zafiyeti yarattınız. Olayları bilmemek duymamak en güzel çaredir.

Bilmiyorum, duymadım, görmedim. En güzel çıkar yoldur. Bu olayların hepsi iktidarın barış sürecinin ürünüdür. Sorumluda iktidardır. Şimdi pişman olan kamu görevlileri bunların böyle olduğunu itiraf etmeye başladılar. Iğdır vali yardımcısı 12 polisimizin şehit edilmesinden sonra. ?Daha 15 gün önce ayni yerde vurulduk. Kaçan teröristler o köylerde saklanırken. İşlem yapmayan, yaptırmayan hepimiz hakkında soruşturma açılısın. Kudretli valilere, savcılara, komutanlara ve müdürlere ihtiyacımız var? diyor. Bu bir itiraftır.

Hakkâri valisi Yakup Canbolat ? PKK bölgede çok güçlü. HDP´li belediyeler dağa eleman kazandırıyor. İlin 200 KM denetlenemeyen sınırı var? diyor. Yüksekova kaymakamı İbrahim Çenet ?yollarda barikatlar, bomba düzenekleri var. PKK mahallelerde 5-10 kişilik asayiş ekipleri kurdu. İhalelere kimin gireceğine örgüt karar veriyor. Bu ihalelerden % 10 komisyon aldığı iddia ediliyor? diyor. Bunlar bunları nasıl ve ne zaman yaptı? Barış sürecinde yaptılar. Askerin kışladan polisin karakoldan, Amman barış süreci zarar görmesin diye çıkarılmadığı süreçte yapıldı.

Başbakana göre ülke mutlu bir ülke. Bakın başbakan ne diyor? ? Eğer bir ülkenin kadınlarının yüzünde tebessüm varsa, o ülke mutlu bir ülkedir. Eğer sokaklarında yürüdüğünüzde, kadınların yüzünde tebessüm varsave daha iyi bir dünya ümidi ile yaşıyorsa, emin olabilirsiniz ki, o ülke mutlu bir ülkedir? diyor. Ülke yangın yerine dönmüş. Evlerde mutfaklar da yangın yerine dönmüş bir durumda iken kadınların yüzünde tebessüm görmek mümkün değildir.

Ülkenin anaları her gün şehitlerine ağıtlar yakıp gözyaşı döküyorsa. O ülkede kadınların yüzünün gülmesi mümkün değildir. 2 ayda 114 eve ateş düşmüş. Bu ateş yalnız düştüğü yeri yakıyor diye düşünmek. Ölenler ölür kalan sağlar bize yeter demektir. Maalesef ülkemizde ateş düştüğü yeri yakmıyor. Bütün milletin kalplerini yakıyor. Şehit cenazelerinde binlerin ağladığını görmüyor musunuz? Ülkenin bu günkü durumunu gören yok ki. İktidar kendi çevresinden başkasını görmüyor ki. Koltukların korumak için çaba harcıyorlar.

Anketler yaptırıp. Anket neticelerine göre plan program yapma gayreti içesindeler. Oyları da yükseldiğine göre çevrelerindeki kadınların yüzleri de gülüyordur. Sokaklarda kadınların yüzünde tebessümü görmeyi bırakın. Hiç kimsenin yüzünde tebessüm görmek mümkün değildir.  Ülkenin durumu, geçim sıkıntısı, her gün şehit cenazelerinin gelmesi millette ne gülecek. Nede tebessüm edecek hal bırakmamıştır. Sokaklarda dolaşan kişiler ayni zamanda ülkenin geleceğinden ve çocuklarının geleceğinden bile emin değiller.  Böyle bir ülkede sokaklarda dolaşanların yüzünde endişeden başka bir şey görmek mümkün değildir. Tabii duyarsız, gamsız, dünya yansa el kadar hasırı yanmayanlar hariçtir.  Başbakangördükleri iktidarın nimetlerinden faydalanıp bir eli yağda, bir eli balda olanlardır. Tuzu kuru olanlardır. Tok açın halinden anlamaz.

Zengin fakirin halinden anlamaz. Acı çekmeyen acı çekenin halinden anlamaz.  Ülkenin kaymağını yiyenlerin çocukları askere gitmez. Ya çürük raporu alırlar. Ya da bastırırlar parayı çocuklarına  teskereyi alırlar. Garibanlar birilerinin iktidar olması için. Çocuklarını feda ederler. Çünkü elleri mahkûmdur. Böyle bir ülkede yaşamak insanı kahrediyor. Çünkü bu asil Türk milleti böyle bir yaşamı hak etmiyor. AKP anketlerle kendini avuta dursun. Bu seçim oyları daha da düşecektir. Şehit cenazelerine katılım her gün artıyor. AKP şehit cenazelerine katılımın azalması için elinden geleni yapıyor. Her şehit cenazesinde 10 binlerin yürekleri acı ileyanıyor. Bu yanık yüreklerin acıları sandığa yansıyacaktır. Saygılarımla.   

14- 09- 2015 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44