Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP’NİN KEMİKLEŞMİ OYU VAR

AKP’NİN KEMİKLEŞMİ OYU VAR


Bu kanıya nereden varıyorum.  11 veya 12 sene önce bir pazar günü Akçaya gittim. Akçay’daki evin bahçesine taş döşetiyordum. Aparmanın yöneticiliğini yapıyordum. Dönüşte benzin aldım. Tam çıkarken elinde bidonla bir köylü geldi. 

Abi Traktörümün mazotu bitti yolda kaldım. Beni oraya kadar götürür müsün dedi. Arabaya aldım. Köyden çıkarken kontrol etmedin mi dedim. Cebimde 20 liram vardı. Mazot hesapta yoktu dedi. Sen ne yapıyorsun dedi. Biz bir şey yapmıyoruz dedi. Neden biz dedin? “Abi köy olarak biz bir şey yapmıyoruz” dedi.

 Devlet bize her ay 250 lira veriyor. Biz akşama kadar kahvede Pişti oynuyoruz dedi. Bunu ilk defa anlatıyorum. Ne köyün adını bilirin. Nede arabaya aldığım kişini adını bilirim. Şapçı rampasını çıkıyorsunuz. Sol tarafta bir köymüş. Ben adama bazı şeyler söyledim. Bu traktör seni değil ‘mi dedim. Benim dedi! Sen bu traktörle çalışsan gün de 20 lira kazanır mısın? Dedim! "Abi ne 20 lirası 50 liradan aşağı düşmez" dedi. 

O aldığınız para size helal olur mu dedim? Şaşırdı! Tabi bazı şeyler anlattım. Traktörün yanına geldik. Zaten yol üzerinde imiş. Mazot bidonu önünde idi. Bidonu aldı arabadan indi. Bidonu yer koydu. Abi bana elini uzatır mısın dedi. Hayırdır! Beni çok yaşlımı gördün dedim. Abi benim gözümü açtın. Allah razı olsun dedi. Ben yarın dilekçe vereceğim. Bu aldığım 250 lirayı alamayacağım. 

Doğru söylüyorsun ben traktörler masrafım çıktıktan sonra her gün en az 100 lira kazanırım dedi. Benim gözümü açtın dedi. Senin bana anlattıklarını akşam kahvede herkese anlatacağım dedi. Bunu şimdiye kadar hiç anlatmadım. Bunu neden anlattım. AKP’nin kemikleşmiş oyu var dedim. Bunun kaynağının nereden geldiğini anlatmak için. Bu konuyu anlattım. Bu anlattığım köye kadar gelebildilerse. Ülkede çok yerde vatandaşı para ile kendilerine bağlamışlardır. İşte bu konuda yola çıkarak. 

AKP’nin kemikleşmiş oyu var dedim. Bunun yanında Türk vatandaşı yapılmış. 3,5 milyon Suriyeli var. Dünyada en çok ülkesinde sığınmacı bulunduran ülkeyiz. Düşüne biliyor musunuz?  Kırmızı bültenle arana kişileri biz Türk vatandaşı yapmışız. Bunlar AKP’nin oy deposudur. Ülkemizin ve çocuklarımızın geleceğine biz kara veremiyoruz. Bu dışardan gelenler kara veriyor. 

Birde Para ile Türk vatandaşı yapılanlar var. Ne olursa olsun. Kanun şöyle der bir kişinin Türk vatandaşı olabilmesi için. Ülkede 5 sene ikamet etmiş olması gerekiyor. Nerede kanuna riayet eden var mı? Para ile bir ırk satılamaz. Bu işler yalnız Türkiye’ye mahsustur. Parayı bastıran Türk vatandaşı olabiliyor. 

Yüzlerce atanamayan öğretmen varken. Suriyeli öğretmenler atanıyor. Bu ülkede Türkler sevilmiyor. Biz her türlü milliyetçiliği ayaklarımızın altına almış bir partiyiz. Bize Türkçülük için de kimse gelmesin. Türk ırkı diye bir yok diyen bu iktidar. Türkler nedense sevilmiyor. Bu konuya geldim mi? Moralim bozuluyor. Türk ırkının nereden geldiğini dahi araştırdım. Nuh peygamberin soyundan geliyoruz. 

Torunlarının birinin ismi Türk han. Soyumuz sopumuz belli biz daha ne yapalım. Oy istemeye geldi mi? Türk vatandaşısın. Başkan zaman Türkler kimsenin aklına bile gelmiyor. Türk ırkı diye bir ırk yok diyenleri aklına Türk vatandaşı gelir mi? Bu günlerde geçer. Bu dünya sultan Süleyman’a bile kalmadı deniyor. Allah sonumuzu hayır eylesin. Allaha emanet olun. Saygılarımla. 

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! NE NUTLU CUMHURİYETÇİYİM DİYNELERE! NE MUTLU ATATÜKÇÜYÜM DİYENLERE. 

                                               Mustafa KOÇAL 29- 03- 2024.   

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Balıkesir

27.04.2024

  • İMSAK 04:23
  • GÜNEŞ 06:00
  • ÖĞLE 13:07
  • İKİNDİ 16:56
  • AKŞAM 20:03
  • YATSI 21:34