Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AKP'YE DESTEK FARZ-I AYN'DIR

AKP'YE DESTEK FARZ-I AYN'DIR


Başbakan Ahmet Davutoğlu AKP'ye destek farz-ı ayn'dır, demiş. Önce farz-ı ayn ne demektir. Mükellef olan bir Müslüman'ın bizzat kendisinin yapması gereken farzdır. Her Müslüman yapması ve sakınması emredilen dinin hükümlerini öğrenmesi farz-ı ayn'dır. Dinin siyasete alet edildiğinin bu kadarı da görülmüş değildir. Din siyasete alet edilerek. İnançlı, imanlı Müslümanlar siyasete bilmeyerek alet ediliyorlar.

Farz Allahın emirlerini yerine getirilmesidir. Bu milletten oy isteyenler. Allahın emirlerini yerine getiriyor mu? Allah bana şirk koşanı af etmem buyurmuştur. Şimdi düzce milletvekili Allahın bütün vasıflarına sahip bir liderimiz” var dedi. Bu şirklerin en büyüğüdür.  Bunu kabul etmekte ayni şirki işlemiş demektir. Böyle bir partinin mensupları nasıl olurda Müslüman birisinin oyuna talip olur. Allahtan başka hiçbir kimseye ibadet edilmez. Bizim liderimize dokunmak ibadettir” bunu bir Müslüman'ın kabul etmesi mümkün değildir.  Kura-n ayetleri ile bakara makara” diye alay edilmesini hiçbir Müslüman içine sindiremez. Yine düzce milletvekili ben hazreti İbrahim'im kardeşimde Muhammet'tir” diyebiliyor. Peygamberin yaptığı hatayı, biz yapmadık” demek ne oluyor?

Partilerini ve liderlerini yüceltmek için. Din bu kadar istismar edilmez. Her Müslüman yapması ve sakınması emredilen dinin hükümlerini öğrenmesi farz-ı ayn'dır. Müslüman'ın yapması ve sakınması emredilenlerin içersinde başka partilere oy vermemesini öğrenmesi de var mıdır? Yani biz Müslüman'ız Müslümanlar bize oy vereceklerini bilmeleri ve öğrenmeleri gerekir mi demek isteniyor? Şimdi Müslümanlar hattı zatında kime oy vereceklerini kendileri düşünebilseler. AKP'ye oy vermezler. Bu kadar haksızlığın yapıldığı ve adaletsizliğin yapıldığı bir partiye oy vermemeleri gerekir. Çünkü Müslümanlık da haksızlık ve adaletsizliğe yer yoktur. Devlet malını çarçur etmek yoktur. İsraf yoktur.  Yolsuzluk ve rüşvet olayları yoktur. Bunları yapanların yanında olmak, onların yaptıklarına ortak olmak demektir.

Şu düzce milletvekilinin sözünü hatırlayalım: Allahın bütün vasıflarını üzerinde taşıyan bir dünya liderimiz” var, diyor. Ben bu sözü birçok hacı ile konuştum. Tabi bun bir AKP milletvekilinin söylediğini söylemiyorum. Böyle bir söz söylenemez. Bu en büyük şirktir diyorlar.  Böyle bir söz kabul edilemez diyorlar. Bu söz Tayyip Erdoğan için söylendi dediğimde sesi çıkmıyorlar. Tayyip Erdoğan'ın bu söz için ben Allahın aciz bir kuluyum. Benim için bu söyleneni kabul etmiyorum demesini beklerdim dediğimde. Bana şu cevabı veriyor. Duymamıştır duysaydı mutlaka kabul etmediğini söylerdi diyor. Başka birisi ise! Ben duymadım. Amma böyle bir sözü asla kabul etmem. Bunu söyleyenin imanından şüphe ederim diyor. Bunu Erdoğan için söylendiğini söylediğimde. İtiraz ediyor. Böyle bir sözü Erdoğan'a söyleyemezler diyor.

Gelelim yolsuzluk ve rüşvet olaylarına konuşuyorsun bende gördüm diyor. Pekiyi ne diyorsun bu işe diye sorulduğu da. Bu paraları paralelciler koymuş, diyorlar. Paralelciler koydu ise. Bu paraları neden bakan çocuklarına geri verdiler. Devletin kasasında kalsaydı, dediğimde. Doğru söylüyorsun! Bizi paralelciler koydu diye kandırmışlar diyorlar.

Müslüman kendisi gibi Müslümanlar ile birlikte olur. Kahvelere gidin hacıların hemen hemen hepsi bir arada otururlar. Kumarcılarla, içkicilerle bir arada olmak istemezler. Müslüman şunu bilir. Allahın haram olduğunu emrettiği bir şeyin, haram olduğunu kabul edip, cezasını çekeceğini söylerse cezasına katlanmış demektir. Fakat buda haramı olur? Derse inkâr etmiş olur. İmansız kabul edilir.

Ülkede olan olaylardan imanlı vatandaşlar rahatsılar. Dinin siyasete alet edilmesini istemiyorlar. Bir kişinin ben hazreti İbrahim'im. Küçük kardeşim hazreti Muhammet demesinden rahatsızlar. Allahtan başka kimseye ibadet edilmez. Birisine dokunmak ibadettir denilmesini kabul etmiyorlar. 

Kura-n ayetleri ile alay edilmesini hoş karşılamıyorlar. Bazı Müslümanlar AKP'yi desteklemek farz-ı ayn'dır denilmesinin çok yanlış olduğunu. Farz Allahın emirleridir. Biz ancak Allahın emirlerine uyarız. Diye isyan ediyorlar. AKP'yi desteklemek ne zaman farz oldu? Diye öfkelerini dile getiriyor. Müslüman'ın en çok çekindiği çoluk, çocuğuna haram yedirmemektir. Birde kul hakkından çok korkarlar. Çünkü Allah kul hakkı ile gelmeyi diye emrediyor. Ulamalardan birisi bu kul hakkı için şöyle diyor. Bir kişi bütün peygamberlerin ibadetlerini yapsa, üzerinde çok küçük bir kul hakkı varsa. Bu hak üzerinden düşmedikçe cennete giremeyecek” diyor. Artık gerisini siz düşünün. Allah kimseyi üzerinde kul hakkı ile gidenlerden eylemesi. Saygılarımla. Mustafa KOÇAL

 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,16% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2240,47% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44