Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ALLAH KİMLERDEN HESAP SORMAYACAK?

ALLAH KİMLERDEN HESAP SORMAYACAK?


AKP Şanlıurfa milletvekili Mehmet Kasım Gürpınar ?Allah emaneti ehline veriniz emrediyor. Sandığa gidersiniz emaneti bize verirsiniz? diyerek devam ediyor. ?Vicdan rahatlığı ile diyorum ki. İnşallah mahşerde Allah´ın karşısına çıktığınız zaman, Allah o emaneti bize verdiğiniz için inşallah sizden hesap sormayacak?. Şimdi ben bu bey efendiye soruyorum. Bu kuranın hangi suresinin hangi ayetindedir? Ben kuranda böyle bir ayete rastlamadım. Yalnız Peygamber efendimiz (S.A.V) bir hadisinde şöyle buyuruyor. ?İşi ehline tevdi ediniz? diye buyuruyor. Belki benim gözümden kaçmış olabilir. Burada söyleme dikkat edin. Sormaz demiyor. Sormaya bilir demiyor.

Sormayacak diyor. (Tövbe ya Rabbi) sanki Allah ile pazarlık etmiş gibi söylüyor. Hadi oradan densiz! Sen kim oluyorsun? Allahın aciz bir kulusun sen. Allah en çok sevdiği peygamber efendimizle MİRAC da perde arkasından konuşmuştur. Şirk işlediğinin farkında değilsin. Bu dünyadaki kişisel menfaatiniz için. Ahretinizi kararttığınızın farkında bile değilsiniz. Gözünüz bu kadar mı döndü? İlelebet iktidar olacak haliniz yok ya! Nasıl olsa bir yokuşun çıkışı varsa. Mutlaka inişi de vardır. Bu gün olmazsa yarın mutlaka iktidar elinizden gidecek. Onun için ebedi olan ahretinizi bari karatmayın. Allah kendisinin emirlerini yerine getiren ve İslam ahlakı ile yaşayan, güzel ahlaklı olanları sever. Hesap sorma ve sormama ancak Allaha mahsustur. Onu ancak Allah bilir. Siz kim oluyorsunuz da buna karar verebiliyorsunuz?

Bunu muhalefetten birisi söylemiş olsaydı. Diyanet işleri başkanlığı başta olmak üzere bütün cumhur ittifakında olanlar kıyameti koparırlardı. Söylenmedik söz bırakmazlardı. Muhalefet ve binlerce vatandaş bu söyleme tepki gösteriyor. Yalnız cumhur ittifakı içerisinde olanlardan ses çıkmıyor. Muhalefeti terör örgütleri ile birlikte olmakla suçlayarak oy devşirmeye çalışılıyor. Şimdide dini kullanarak oy devşirme yolunu seçtiler. İşler iyice zıvanadan çıkmaya başladı. Buda cumhur ittifakının işlerinin iyi gitmediğinin göstergesidir.

Bu olaylar milleti huzursuz ediyor. Bu AKP milletvekiline AKP ve MHP´den hiç kimse ses çıkarmıyor. Geçtiğimiz günlerde bakanlık yapmış bir AKP´li zatı muhterem adaya oy isterken şöyle demişti. ?Bu arkadaşımıza verdiğiniz oylar huzuru mahşerde berat belgeniz olacak? demişti. Yine dinci geçinen bir zat AKP´ye oy vermeyen kâfirdir? demişti. Din hiçbir zaman basite indirgenemez. Allahın yüce dinini basite indirgemek kimsenin haddi değildir.

İnanç Allah ile kul arasındadır. Kimse aracı olmaz olma cüretini de gösteremez. Din kuralları anayasa gibi istediğiniz şekilde uygulamaz. Kimin kâfir olduğuna? Kimin kâfir olmadığına Allahtan başka kimse karar veremez. Karar vermeye kalkışanlar şirk işlemiş olurlar. Din ile oynamak Allah korusun insanı imandan eder. İslamiyet de olmayan bir şeyi varmış gibi göstererek menfaat sağlamaya çalışanlar. İslamiyet´e hizmet etmiş olmazlar. Dinde reformum diye bir şey söz konusu olamaz.

Dini korumak, kollamak ve hurafelerden arındırmak diyanet işleri başkanlığının görevidir. Diyanet işleri başkanlığı siyasetten uzak olmalıdır. Yukarıda yazdığım üç olaya diyanet işleri başkanlığının müdahale etmesi gerekirken sesiz kalması demek siyaset ile bağlantısının olduğunun göstergesidir. Bu olaylara müdahale etmez ise. İslamiyet´e hizmet etme yerine siyasete hizmet etmiş olacaktır. Bu olaylar genç nesillerin kafasında olamayacak istifhamların belirmesine sebep olacaktır.

Milleti camiden soğutmaya yol açacaktır. Bu konuda haddim olmayarak diyanet işleri başkanlığını göreve davet ediyorum. Gelecek nesillere kötü örnek olunmasın. Cumhur ittifakı kısa sürede bu olaylar için bir açıklama yapmalıdır. Yine söylüyorum. Bunları muhalefetten birleri söylemiş olsaydı. Adımdan emin olduğum gibi eminim muhalefete söylemedikleri laf kalmazdı. Birde millete miting meydanlarında şikâyet ederlerdi. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere! NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!  06- 03 ? 2019 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44