Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN

ALLAH KİMSEYİ VATANSIZ BIRAKMASIN


Türkiye sınır kapılarını açınca. Afganlılar ve Suriyeli sığınmacılar Avrupa ya gitmek için. Harekete geçti. Yunanistan sınırına dayandı. Yunanistan ile aramızdaki tampon bölgede sıkışıp kaldılar.

Yunanistan içeri almıyor. Hâlbuki bu sığınmacılar Yunanistan da kalacak değiller. Diğer Avrupa ülkelerine gidecekler. Başka gidiş yolları yok.  Yunanistan diğer Avrupa ülkelerini korumaya çalışıyor.  Bırakın geçsinler geçişleri sırasında ihtiyaçların Karşılayacaklar. Yunanistan’a azda olsa para bırakmış olacaklar. Yunanistan sınırında insanlık vahşeti yaşanıyor. Kadın, erkek, çocuk demeden durmadan gaz sıkıyor.

O çocukları görünce insan insanlığında utanacak. Soğukta yalınayak dolaşan çocuklar var. Yunanistan su dahi vermiyor. Sınıra yakın köylüler bir şeyler veriyorlar. Oradaki insanlara yapılan insanlık dışı bir davranıştır. Bırakı gitsinler.  Kurban olduğum Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bu insanlar mı düşüncesiz bilmiyorum. Kaç senedir Türkiye deler. İşleri güçleri yok. Çocuk yapmak sizin neyinize?

Bir sürü çocuk yapmışlar. Yunanistan sınırında insanlık dramı yaşanıyor. Bunları bu duruma düşürenler. Bu olayın sorumlusudurlar. Bir insan kolay, kolay ülkesini terk etmemesi gerekir. Ben en çok o çocuklara acıyorum. Bu soğuk kış gününde hem açıktalar hem açlar. Allah yardımcıları olsun. Bazıları geri dönüyor. Bunlar kaderlerinin kurbanı olmuşlar. İnsanlık ölmüş. Her şey maddiyata dayanmış.  Bir de bunları dolandırıyorlar. Düşenin elinden tutacakları yerde bir tekmede dolandırıcılar vuruyor.

Allah yardımcıları olsun. Onları evlerinden barklarında kim etti ise sorumlu onlardır, bir yerde. Biz ülkemizdeki Suriyelilere kızıyoruz. Kızmakta da haklıyız. Kendi ülkelerinde kalıp mücadele etmiyorlar. O gençler bizim ülkemizde zevki sefa içerisinde yaşıyorlar.  Çoluk çocuğunuzu düşünüyorsanız? Çoluk çocuğunuzu Türkiye de bırakın gidin ülkeniz için mücadele edin. En doğrusu budur. Toprak olmadan vatan olmaz.

Vatan olmadan millet olmaz.

 Çanakkale zaferini bütün zorluklara göğüs gererek kazanan atalarımızdan Allah razı olsun. Mekânları cennet olsun. Esir yaşamaktansa özgür ölmeyi yeğleriz diyen o atalarımızın mekânları cennet olsun. Kurtuluş savaşını kazanan Atatürk ve arkadaşlarından da Allah razı olsun.

Mekânları cennet olsun. Nurlar içerisinde yatsınlar. Bizlere bir vatan emanet ettiler. Bu vatanın kıymetini çok iyi bilmeliyiz. Allah kimseyi vatansız bırakmasın. Bu vatanı bırakanları ne kadar minnetle şükranla ansak azdır. Yatıp kalkıp onlara dua etmeliyiz. Vatan topraklarımıza sahip çıkmalıyız. Çünkü başka bir Türkiye yok. Yunanistan sınırında olan olaylardan ders almalıyız.

Toprak bütünlüğümüzü sağlamak için el birliği yapmalıyız. Çanakkale de kurtuluş savaşında verdiğimiz şehit atalarımıza her zaman dua etmeliyiz. Onlar sayesinde özgür olarak bu vatan toprakları üzerinde yaşamımızı sürdürüyoruz. Allah onlardan ve bütün şehitlerimizden razı olsun. Vatanı olmayanlara da Allah kolaylıklar versin ülkemizin bölünmez bütünlüğünü sağlayan ordumuza güç kuvvet versin. Allah her türlü kazadan beladan korusun saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 03- 03- 2020 Mustafa KOÇA

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,50% 0,08
  • EURO

    34,60% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2496,16% 0,48
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false

Balıkesir

20.04.2024

  • İMSAK 04:46
  • GÜNEŞ 06:17
  • ÖĞLE 13:12
  • İKİNDİ 16:57
  • AKŞAM 19:58
  • YATSI 21:23