Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA AMBARGO UYGULUYOR

AMERİKA AMBARGO UYGULUYOR


Amerika birleşik devletleri (ABD) Türkiye ye ambargo uyguluyor.  Bu nasıl müttefikliktir? Suriye de ki terör örgütlerine silah veriyor. Türkiye Suriye batağına ABD´nin isteği ile girdi. Türkiye ile Suriye komşu iki ülke ayni zamanda ilişkileri iyi olan dost iki ülke idi. ABD başkanı ben Suriye de Esat´ı istemiyorum. Bu konuda bize yardımcı olun isteğini Türkiye ye iletti. Türkiye bu istek üzerine Suriye ile ilişkilerini kesti. Suriye ye karşı tavır aldı. Artık Suriye ile düşmanlığımızı ilan ettik. Bu olay bizi Suriye batağına sokmaya sebep olmuştur.

Suriye de yaşadığımız olayları anlatmaya gerek yok. Şimdi bu müttefikimiz olan ABD bize ambargo uyguluyor. Anlaşması yapılmış olan F- 35 uçaklarını vermiyor. Sebep Türkiye´nin dengeli bir dış politika izleyememesin den kaynaklandı. Önce Ambargonun kalkması için yerine getirmesini istediği şeyler var. Rusya´dan alacağımız S- 400 füzelerinin Alınması´ndan vazgeçmemiz. Tutuklu olan Rahibin serbest bırakılması, ABD büyükelçiliğinde çalışan Türk aslılı kişilerin tutukluluklarının kaldırılmasıdır.

Bu istekleri yerine getirmemiz isteniyor. F-35´lerin verilmesi bu isteklerin yerine getirilmesine bağlı. Bu noktaya nasıl geldik. Çin´den füze almak için anlaşma yapıldı. Antalya da G-20 zirvesi yapıldı. Bu zirve toplantısında ABD ile yapılan görüşmede ABD başkanı Çin ile yapılan füze anlaşmasının iptal edilmesini istedi. Bu istek üzerine Çin ile yapılan füze anlaşması Türkiye tarafından iptal edildi. ABD bunu neden istedi? Bunun anlamı biz size füze verelim anlamında idi. ABD ile Suriye konusunda anlaşmazlıklar yaşadık.

Rotayı Rusya ya çevirdik. Bir müddet Rusya ile ilişkilerimiz iyi gitti. Rusya´nın uçağını düşürdük. Bu uçak düşürme olayı Rusya ile aramızın bozulmasına sebep oldu. Tekrar ABD ye rotayı çevirdik. Dış politikadan zikzak çizmeye başladık. Rusya ile aramız düzeldi. İran, Rusya ve Türkiye üçlü ittifak yaptı. ABD´den yine vazgeçtik. Bu yapılan üçlü ittifaktan sonra Rusya ile ilişkilerimiz ilerlemeye başladı. Rusya ile S-400 füzeleri konusunda anlaştık. ABD Rusya ile bu yakınlaşmamızdan rahatsız oldu. Hattı zatında bu üçlü yapılan ittifakın bizi Esat´a götüreceğini o zaman söylemiştim. Ne tekim Rusya dışişleri bakanı sonunda ağzındaki baklayı çıkardı.

Sorunların çözümü Şam ile görüşmektir dedi. Çünkü Rusya ve İran Suriye´nin yanında yalnız Türkiye Suriye´nin yanında değil. Türkiye´yi bu üçlü ittifak nereye götürecek bunu zaman gösterecektir. ABD F- 35´leri ne zaman ve ne şartlar karşısında verecek. Bunu da zaman gösterecektir. Bildiğim kadarı ile eski ismi Mürtet yeni ismi akıncılar üssü olan bu üste F- 16 yapılıyor. Bu üste F- 16´ların yapımı yeni başladığında birçok arkadaşım orada çalışmaya başladı. Beni de çağırdılar ben gitmedim. Montaj dahi olsa kendimizin yapması daha faydalı olur. Ben F 104 G. lerde.  çalıştım. Merzifon da F-5´lerde çalıştım.

Hiçbir cihazı açıp tamir edemiyorsun. Cihazın kapak vidalarına kırmızıçizgiyi çekiyorlar. Açıldığı zaman o cihazı kullandırmıyorlar. Merzifon da bir kibrit kutusu kadar trafo´yu değiştirdim diye beni mahkemeye vermeye kalktılar. Bu trafonun fiyatı o zaman 100 dolar idi. Uçağı veriyor. Malzemelerinden iki uçak parasını alıyor.  Montaj da olsa kendi uçağımızı kendimizin yapmamızda fayda vardır. İnsansız hava aracını yapabiliyor isek.  F- 16´larıda yapabiliriz demektir. Dışarıdan gelen uçağın bir cihazı arıza yaptığında yedeği yoksa. O malzemenin gelmesini beklemek zaman alır. Onun için F-16´ları kendimiz yapmaya devam etmeliyiz.

Artık iktidar dış politikada daha dikkatli hareket etmelidir. Yola ya Rusya ile devam etmelidir. Ya da ABD ile devam etmelidir. Rusya ile nükleer enerji santralinin kurulması anlaşması yapıldı. Doğal gaz anlaşmamız var. Ticari anlaşmalar düzene girdi. Rusya ile tek sorun olacak mesele Suriye meselesidir. Patates ithalatını Suriye´den yaptığımıza göre her halde Suriye ile anlaşma yolu aranacak. Bazı kişiler patates Esat´ın kontrolünde olan yerden yapılmadı diyorlar. Nereden yapıldı o zaman? Terör örgütlerinin kontrolünde olan yerden mi yapıldı?

Terör örgütlerinin kontrollünde olan yerden yapıldı ise. Bu terör örgütünün varlığını kabul etmek anlamına gelir. Bu patates ithalinin Suriye´den yapılması yanlıştır. Allah korusun bu patatesler insanı zehirleyebilir. Çünkü orada o kadar radyasyonlu bombalar patlatıldı. O patateslere mutlaka radyasyon kontrolü yapılmalıdır. Fakat buna dikkat edeceklerini zannetmiyorum. Saldım çayıra Mevla´m kayıra. Sosyal medyada patates üreticilerinin isyanı var. Biz patatesi 50 kuruşa satacak müşteri bulamıyoruz diyorlar.

Tarladaki patates çuvallarının resmini de koymuş. Bana ilginç geldi bu patates ithalatı. Bakalım altından ne çıkacak. Zaman gösterecek. ABD´nin ambargosunu nasıl aşacağız onu da zaman gösterecek. Ambargonun kalmasının üç şartı var. 1- S- 400 füzelerinin Rusya´dan alınmaması. 2- tutuklu Rahibin serbest bırakılması. 3- ABD büyük elçiliğinde çalışan Türklerin serbest bırakılması. Bu şartlar yerine getirilir ise ambargo kalkacak. Saygılarımla.

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 01-07-2018 Mustafa KOÇAL    

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,17
  • EURO

    35,17% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2246,71% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44