Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA BİZİ OYALIYOR

AMERİKA BİZİ OYALIYOR


Amerika Fırat´ın doğusunda Kürt devletini kurdurmak için. Türkiye yi oyalıyor. Amerikan askerleri ile Türk askerleri birlikte devriye görev yapıyor. Öbür tarafta Amerikan askerleri PYD ve YPG militanlar ile birlikte devriye görevi yapıyor. Bu iki örgüte her türlü yardımı yapmaya devam ediyorlar.  Şimdi güney sınırımıza gözetleme kuleleri kuruyorlar.

Bu kulelerde nöbetçiler olacak. Kime karışı kuruluyor bu nöbetçi kuleleri Türkiye ye karşı. İktidar ansızın gelebiliriz diyor. Ve bu hareketlerden vazgeçmelerini söylüyor. ABD bu sözlemleri gale bile almıyor. Bu hareketlere devam edilirse incirlik üssünü ve kürecik radar üssünü kapatırım diyemiyoruz. ABD ye söylenecek olan budur. İncirlik ve kürecik radar üssünün kapatılması ABD´ye verilecek en etili olaydır. Çünkü orta doğuya gelen uçaklar incirlik üssüne iniyor. Sağa sola giden yardımların çoğu burudan gidiyor.

Suriye ye giden uçaklar incirlikten kalkıyor. Uçaklara rotaları radar üssünden veriliyor. Kurdukları kulelerde ABD askerleri nöbet tutacak. Bu kulelerin amacı PYD ve PYG´yi korumak içindir. Bu bölgede bu iki terör örgütüne devlet kurdurmak amaçlanıyor. Burada devlet kurulduktan sonra Barzani´nin kontrolün de olan bölge ile birleştirilip Kürdistan olacaklardır. Kandil de buraya dâhil olacaktır. Kıbrıs da petrol birlikteliği oluşturuldu.

Arap devletleri içerisinde en çok ilişkimiz olan Suudi Arabistan ve İsrail bu petrol ortaklığının içerisindedir. İktidar bir türlü Arap ülkelerinden vazgeçemiyor. Araplar tarih boyunca Türklerin yanında olmamıştır. Bizi devamlı arkadan vurmuşlardır. Peygamber efendimiz dahi ben Arap´ım fakat onlar benden değildir demiştir. Kıbrıs konusunda Kıbrıs Türk devletini tanıyan bir tek Arap ülkesi yoktur. Hiçbir konuda Türkiye´nin yanında yer almamışlardır. Bizim acılı günlerimizde yas ilan etmemişlerdir. Biz kralları ölür yas ilan ederiz.

Artık Araplaşmaktan vazgeçip kendi benliğimize dönmemiz gerekir. Araplar arkadan vuruyor. İsrail ile ilişkilerimizi bir türlü kesemiyoruz. Onlar kadar menfaatçi bir devlet yoktur. Dış politikamızı değiştirmemiz gerekir.  ABD Fırat´ın doğusunda terör örgütlerine devlet kurdurmaya çalışıyor. Rusya´dan ses çıkmıyor. Rusya PYD ve YPG´ ye sıcak bakıyor. Bu iki terör örgütünün Rusya da büroları var. Biz ne yapıyoruz? Suriye konusunda Rusya ve İran ile üçlü anlaşma yapıyoruz. Bu üçlünün içerisinde Esat´a karşı olan bir biz varız. Rusya ve İran Esat´ın destekçileri olduğu bilindiği halde bu üçlü ittifakın içerisinde oluyoruz.

Rusya´nın amacı Türkiye ile Esat´ın arasını bulmaktır. Rusya dışişleri bakanı bir konuda şöyle demişti.? Bu olayın çözülmesi Şam ile görüşmekle mümkündür? demişti. Bunun anlamı Esat ile Türkiye´nin anlaştırılmasıdır. Nasıl anlaşacağız? ABD ile bu konuda birlikte hareket ettik. Bizi Suriye batağına sokan ABD´dir. Bu batağa girdik bir türlü çıkamıyoruz. Zaten Suriye olayı üç bilinmeyenli denklem haline geldi.  

Rusya ve Türkiye Suriye´nin toprak bütünlüğünün korunmasından yanayız diyor. PYD ve YPG´nin kuracağı devlete ses çıkamıyorlar. Bizim karşı çıkmamız yetersiz kalıyor. Böyle bir karmaşık durum var. Türkiye´nin bu kadar maddi ve manevi zarara uğramasının sebebi ABD´dir. Bize yardım etmeleri gerekirken. Terör örgütlerine yardı ediyorlar. Nasıl buradan paçamızı kurtaracağız? Allah yardımcımız olsun. Saygılarımla.

Türkiye laiktir, laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MMUTLU TÜRKÜM DİYENE! 29-11-2018 Mustafa KOÇAL

  • BIST 100

    8794,79%0,88
  • DOLAR

    32,34% 0,18
  • EURO

    35,08% -0,25
  • GRAM ALTIN

    2237,19% -0,27
  • Ç. ALTIN

    3955,10% 0,13
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44