Mustafa KOÇAL (BALIKESİR RÜZGARI)


AMERİKA NE YAPMAK İSTİYOR.

AMERİKA NE YAPMAK İSTİYOR.


Senelerdir böyle bir girişim yapmadı da?  Şimdi neden böyle bir girişim yapıyor?  Bu üç PKK yöneticisinin başına ödül koyması manidardır. Gücün var mı? Var! Teknolojin var mı? Var! Bir operasyonla onları kandilden alabilme imkânlarına sahip iken, böyle bir yol seçmesi samimi gelmiyor. PKK´?I bitirmeye mi çalışıyor?  Suriye de PYD´yı kurduran Öcalan değil mi? PYD PKK´nın Suriye de uzantısıdır. PYD ve YPG´yi Suriye de destekleyen ve her türlü yardımı yapan Amerika´nın kendisi. Bu iki örgüt demek PKK demektir.

Bir oyun içerisinde olduğu bellidir. Desteklediği terör örgütlerine karşı, Türkiye ile birlikte devriye görevi yapmasına ne denilecek? PYD siyasal bir örgüttür. YPG ise PYD´nin silahlı örgütüdür. Birde Amerika´nın PYD ve YPG örgütlerinden devşirdiği militanlarla kurduğu bir örgüt daha var. Suriye demokratlar örgütü. Bu örgütü Amerikan askerleri eğitiyor. Amerika´nın niyeti Fırat´ın doğusunda PYD ve YPG ye bir devlet kurduracak. Bu kurdurduğu devletin askeri kanadını da kurdurduğu Suriye demokratlar örgütünü getirecek.

Üç PKK yöneticisinin başına ödül koyarak, Türkiye ye şirin gözükmeye çalışıyor. Türkiye´yi oyuna getirmeye çalıştığı açıktır. Rusya´nın sesi çıkmıyor. Acaba Amerika ile Rusya bu konuda bir anlaşmamı yaptı? Çünkü PYD ve YPG´ ye Rusya da sıcak bakıyor. Bu iki örgütün Rusya da bürosu var. Rusya da İran ve Türkiye üçlü bir toplantı yaptı. Rusya bu toplantıya bu iki örgütü de davet etti. Türkiye kabul etmeyince toplantıya katılmadılar. Rusya ya gelmişlerdi. Lafa geldi mi? Suriye´nin toprak bütünlüğünün bozulmasını istemiyoruz diyorlar.

Suriye de öyle bir anlaşılması güç olaylar oluyor ki? Türkiye ye tuzak mı kurmaya çalışıyorlar? Bunu anlamak çok zor üç bilinmeyenli bir denklem gibidir. Bizi Suriye batağına sokan ABD değil mi? Şu anda Fırat´ın doğusunda ABD askerleri ile Türk askerleri birlikte devriye görevi yapıyor mu? Öbür tarafta ABD askerleri ile YPG militanları ile birlikte devriye görevi yapıyor. YPG Yöneticilerine bir de başarı ödülü veriyorlar. Bu PYD ve YPG bizim düşmanımız değil mi? Biz ABD ile müttefik değil miyiz? ABD bu iki terör örgütüne her türlü yardımı yapıyor.

Ve bu iki terör örgütünü terör örgütü olarak kabul etmiyor. Biz halen ABD bizim müttefikimiz diyoruz. Anlattığım bu olaylara bakıldığında ABD bizi kendi menfaati için kullanıyor gibi geliyor. Doğru olan tek bir şey ABD ve Türkiye´nin Esat´a karşı olmalarıdır. Rusya, İran ve Türkiye üçlü ittifak yaptı. Rusya ve İran Esat yanlısıdır. Suriye hava sahasının kontrolü Rusya´nın kontrolündedir. Bize izin vermeden hiçbir uçağımız Suriye hava sahasına giremez.

Ayrıca Rusya PYD ve YPG ye sıcak bakıyor. İran da Rusya gibi olayın başında beri Esat´ın yanındadır. Biz bunlarla da ittifak yaptık. ABD İran´a karşıdır. Şimdi İran´a ambargo uyguluyor. Bu olayların ne kadar karışık olduğunu görüyor musunuz? İşlerin bu kadar karışık olmasının sebebi istikrarlı bir dış politikamızın olmamasından kaynaklanmaktadır. Suriye batağına çok kolay girdik. Fakat bu bataktan bir türlü çıkamıyoruz. Bundan sonrada çıkmamız çok zordur. Biz Fırat´ın doğusunda Kürt devleti kurulmasına karşıyız. Bunun için mücadele ediyoruz. ABD´nin amacı aşağı yukarı belli gibi duruyor. Bir Kürt devletinin kurulması yönündedir.

Rusya sessiz kalıyor. Fakat PYD ve YPG ye sıcak bakıyor. Belki Rusya olayları izliyor. Kendi çıkarına olacak bir olay gelişirse sessizliğini koruyacak. Çıkarları doğrultusunda olmazsa o zaman işe müdahil olacak gibi duruyor. Nereden bakarsanız bakın. Her tarafı çamur bir sopadır. Neresinden tutarsanız tutun elinize mutlaka çamur bulaşacaktır. Saygılarımla

Türkiye laiktir laik kalacaktır. Ne mutlu Atatürkçüyüm diyenlere! Ne mutlu cumhuriyetçiyim diyenlere! Ne mutlu laikim diyenlere! Ne mutlu Türk milliyetçisiyim diyenlere! Ne mutlu varlığım Türk varlığına armağan olsun diyenlere!

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE! 12-11-2018 Mustafa KOÇAL 

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,29% 0,52
  • EURO

    35,13% 0,13
  • GRAM ALTIN

    2242,99% 0,73
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,42
  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli

Balıkesir

19.03.2024

  • İMSAK 05:43
  • GÜNEŞ 07:06
  • ÖĞLE 13:21
  • İKİNDİ 16:45
  • AKŞAM 19:26
  • YATSI 20:44